Röra och listor

Publicerat: 2012-12-02 kl: 15:07:52 i Dagbok
Jag är ledsen men just nu har jag inget sug alls efter att blogga eller spela in något. Har fullt upp med att plugga till tenta, omtenta, nya kurser och se till att hitta julklappar till alla nära och kära. Återkommer när jag fått lite mer ordning på livet! Kanske till och med blir redan imorgon ;) Lite för mycket röra just nu och lite för lite listor!

Kommentarer
Postat av: carro

Hej! :)
Då jag visste att dom behövde folk gick jag helt enkelt dit bara och lämnade mitt CV och sen efter någon vecka hörde jag av mig dit igen och frågade hur det gick, då fick jag först provjobba två dagar och sen dess har jag jobbat lite då och då :)

2012-12-05 @ 10:36:44
URL: http://caarro.se
Postat av: carro

haha, jadu, lite svårt att förklara :p Det är ju så himla stort där inne, jag hittar knappt själv! :P
Men asså.. om du vill så kan du ju ringa dit först och fråga? Eller så går du helt enkelt till sjukhuset och frågar någon personal eller liknande om dom kan hjälpa dig att hitta till städet, det ligger i källaren om man säger så :)

Svar: Haha låter bra det ^^ Ja jag skulle ju kunna ringa och fråga om de behöver mer folk på inringning, men du är det bra betalt eller liksom har du fått jobba mycket? Visst det är liksom inte heltid men i alla fall :)
Jennifer

2012-12-05 @ 11:19:36
URL: http://caarro.se
Postat av: Sandra

Hej Jennifer!
Att plugga till sjuksköterska ja.. Hade jag vetat det jag vet idag skulle jag aldrig satt min fot på sjuksköterskeutbildningen. Men det har väldigt lite med utbildningen i sig att göra och mer med yrket. Att jobba som sjuksköterska innebär oerhört stor press och stress, ansvar och ingen tid. Det är inte garanterat att du får lunchrast och det är inte garanterat att du får gå hem i tid samtidigt ska du alltid göra rätt (tänk läkemedelsdelning och ha ett trevligt bemötande mot patienterna, om man jobbar på sjukhus vill säga.. där de flesta ändå börjar). Och allt detta ska du göra till en oerhört dålig lön (Sahlgrenska har en ingångslön på 21 100kr) alltså nästan inget alls (och du skulle nästan kunna tjäna bättre som lokalvårdare.. tråkigt men sant.

Du får nog överväga om det negativa väger upp det positiva. Det är liksom inget jäkla kall utan ett fruktansvärt ansvar. Men jag är absolut inte ute efter att avskräcka dig! Och man ska aldrig gå på vad andra tycker och tänker utan på vad man själv känner :)

Men gällande utbildningen. Ja, jag gillar att plugga och det är oerhört kul. Jag pluggar i Göteborg och kan ju självklart inte jämföra det med (jag antar) Skövde. Men de har väl fått tillbaka sin examinationsrätt så det ska väl vara helt OK där med. Tiden att plugga har gått oerhört fort när jag tänker tillbaka på det såhär på slutet, har bara c-uppsatsen kvar. Jag minns dock att de typ två första terminerna var ganska kämpiga och ganska mycket korvstoppning. Samtidigt hade det varit jobbigt att ha så mycket senare i utbildningen också. Det finns definitivt tid till att slappa under vissa kurser (beroende på upplägget från skolan självklart). Så i stort är det en ganska enkel utbildning!

En sak att tänka på beroende på studieort är väl att se till antalet praktikveckor och vad som intresserar en där, det varierar nämligen från skola till skola.

/Sandra

Svar: Tack för ett sånt utförligt svar! Jag är sugen på att plugga vidare efter sjuksköterskeutbildningen till barnmorska så det är bara ett steg på vägen, men man måste ju jobba ett par månader/år innan man är kvalificerad för den utbildningen med så det är ju ändå ett jobb jag måste utföra!
I övrigt med jobbtider eller upplägg tycker jag att det låter som om det passar mig, jag vill ha mycket att göra, sen att jag gärna vill ha uppmuntran får man väl fixa själv och positiv det tycker jag alltid att jag är. Eller åtminstonde försöker att vara ;)

Ska kolla upp det där med praktikveckor, det vore riktigt kul med lite mer information och så om hur det är med utbildningen gällande kurser och så! Ska jämföra lite med kurser mellan alla skolor så får vi se vart jag hamnar! Skövde vore ju smidigast eftersom jag bor där men det kanske är bättre på något annat ställe! :)
Jennifer

2012-12-06 @ 19:50:15
URL: http://gonewiththemadness.blogg.se
Postat av: captivatedminds.blogg.se

Ville bara säga att din bloggdesign ser lite konstig ut just nu, inläggsdelen har hoppat ner under sidomenyn ^^

Svar: Tack! Det är för att du har en mindre webbläsare än mig (antar att du surfar på iPhone eller liknande?) Jag har tyvärr inte anpassat min blogg efter mindre webbsidor och har just nu inga planer eller tid för att göra det så in på bloggen på din dator så ska det se rätt ut! :) Tack för att du sa till iaf! :D Jag ska kolla över möjligheten att anpassa bredden när jag hittar tid till det och för att underlätta mobilsurfandet! :P
Jennifer

2012-12-07 @ 12:10:48
URL: http://captivatedminds.blogg.se/
Postat av: Cajsa

allt bra?

Svar: Det mesta är bra, förutom mina framtidsplaner som är en stor röra ^^Hur är det själv? :)
Jennifer

2012-12-08 @ 11:40:35
URL: http://cjssong.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback