Wallenbergare fast med vanlig färs ;)

Publicerat: 2013-02-18 kl: 14:34:47 i Mat
Wallenbergare fast på vanlig färs med potatismos, kokta ärtor, lingonsylt och brunsås!
 
Potatis
Frysta ärtor
Havremjölk (för oss laktos/mjölkintoleranta annars kan vanw2q
Köttbuljong
Mjöl
Smör
Blandfärs
1 Ägg
Lingonsylt
 
1. Koka potatisen (ca 20 min).
2. Blanda ihop färsen med ägget och tillsätt kryddor enligt smak och tycke.
3. Ha i smör och mjölk i potatisen och vispa med elvisp tills moset blir jämnt, eller med små klumpar om man föredrar det av potatis.
4. Värm upp stekpannan och stek färsen i biffar. Samtidigt kokar man ärtor på en annan platta och tillsätter lite smör efter att man hällt av vattnet (om man vill).
5. Samtidigt som detta görs kan du göra brunsåsen på en platta bredvid eller vänta tills biffarna är klara och använda stekspa´t som grund till såsen.
6. Gör en bottenredning med mjöl och tillsätt mjölk, köttbuljong och eventuella kryddor och såskulör. Låt puttra någon minut och smaka av med salt och peppar (eller andra kryddor om man föredrar detta). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback