In The Air

Publicerat: 2013-07-18 kl: 11:50:00 i Mat
In the Air är en serie med viner som har lägre alkoholhalt. In the Air finns som rött (Cabernet Sauvignon), vitt (Chardonnay), rosé (Shiraz) och som mousserande med somrig smak av jordgubbar. Vinerna är fruktiga och passar till lättare rätter eller som apéritif och sällskapsvin.
 

In The Air Cabernet Sauvignon

Ett medelfylligt rött vin med karaktär av svarta vinbär och mörka bär med en lätt kryddighet. Passar bra till sommarens grilltallrik eller till en köttgryta framåt hösten. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88963

In The Air Chardonnay

Ett vitt vin med tydlig karaktär av gula äpplen, citrus och mineral med tydlig fatkaraktär. Passar fint till fisk och skaldjur, till kycklingrätten eller för att njuta av som det är. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88797

In the Air Shiraz

Ett fruktigt rosévin med karaktär från jordgubbar och hallon och med toner av vattenmelon och tranbär.Passar bra som apéritif, till matiga sallader, till sommarbuffén eller till lite kryddigare mat. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88939

In The Air Inspiration, mousserande jordgubb

Ett uppfriskande mousserande vin med fruktig doft och smak av jordgubbar och hallon. Passar fint som apéritif eller sällskapsdryck, men också till sallader och efterrätter.

Jag fick hem de övriga tre vinerna förutom rosén för att prova.
Först ut att prova var det mousserande jordgubbsvinet, som vi tog som fördrink innan vi serverade tacos! Mycket lättdrucket, lite väl mycket bubblor om man ska se något negativt. Lätt att man glömmer bort att det är alkohol i eftersom det inte känns så det gäller att man kommer ihåg det innan man sätter sig bakom en ratt!
Betyg 4,5 av 5.
 
Till efterrätten (en god vaniljpannacotta), öppnade vi flaskan med det röda vinet och den passade mycket bra till detta. Men det passar nog bra till det mesta, det var mycket lättdrucket för att vara rödvin!
Betyg 5 av 5.
 
Det vita vinet är mycet gott att dricka som det är under en solvarm middag till en god ceasarsallad med grillad kyckling! Men det passar även bra i sig självt för att njuta undertiden man väntar på att maten ska bli klar.
5 av 5.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback