9 augusti 2014

Publicerat: 2014-08-09 kl: 22:12:41 i Neonatal
1265g (felvägning idag eller igår enligt personalen)... 32ml x 8 i måltidsmängd.
Fortsatt antibiotika och smärtstillande men han är pigg utöver det och svullnaden har börjat lägga sig. Förut var det så spänt att man inte kunde känna någon lös hud alls och nu är det lite så man kan känna huden som ligger över vecka sig om man stryker försiktigt över! 
I övrigt började vi med att lägga honom intill bröstet för första gången idag och han fick ju faktiskt till och med ett bra tag och sög lite! Något jag inte hade räknat med alls än på många veckor eftersom reflexen med att äta, suga och andas inte utvecklas helt förens vecka 35 egentligen. Men får väl vara lite mallig och säga att smarta grabben brås ju på någon. Sög rejält på nappen under sista matningen jag var med på ikväll också så det går verkligen åt rätt håll med den biten! 
Lilleman hade spytt en hel del natten till idag men inget nu under dagen (när jag matat, spelar det så stor roll?). Så nu håller vi tummarna att han har gått upp tills imorgon igen så det går åt rätt håll där med. 
Fuktigheten i kuvösen är sänkt till 50% och temperaturen fortsätter sänkas samtidigt som han håller sin egen bättre och bättre. Snart slipper vi även kuvösen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback