Läser just nu

Publicerat: 2010-08-29 kl: 22:01:19 i Dagbok

Oskrivna regler = mobbing ?

Publicerat: 2010-08-28 kl: 09:45:01 i Dagbok
Tänka vad allting i livet hade varit lättare om det fanns en bok med alla de där oskrivna reglerna i. Men det är ju just därför som vi kallar de för oskrivna regler, för att de inte är nerskrivna. Tyvärr så fungerar det även så att dessa regler skapar en hel del problem för ungdomar och barn som går i skolan.

Har ni aldrig sett någon som ni inte tycker borde klä sig på ett visst sätt eller har matchat helt fel och gett den en elak blick? Har ni då faktiskt tänkt på hur mycket skada bara den blicken gör och att denna person förmodligen kommer att få mer än en sån blick under dagen.

Jag tycker att vi ska kunna acceptera alla precis som de är och att man faktiskt ska få klä sig som man vill utan att bli mobbad.

På min skola är det egentligen bara nördar = ingen bryr sig speciellt om vad man egentligen har på sig. Däremot så finns det ju såklart också de som slaviskt följer modet med. Men för att just jag ska må bra med mig själv, trivas och kunna fokusera på just skolan och inte det runt omkring så klär jag mig i det jag tycker är snyggt och bekvämt.

Modet har aldrig intresserat mig något speciellt då det verkligen inte passar min budget eller min livsstil. Så tjejer och killar där ute, gör som ni själva vill - inte någon annan.

Morgondagen bjuder på

Publicerat: 2010-08-27 kl: 21:51:46 i Dagbok
Jag lovade bilder på skorna, tyvärr blev det inga tagna. Var helt slut när jag kom fram till Andreas efter skolan så det får bli imorgon. Dessutom kommer det ett långt inlägg om oskrivna regler imorgon med. Mycket planering alltså!
Men massor med kul med, snart blir det sängen och läsa ett tag innan det är sova. Helt otroligt för övrigt eftersom jag är på väg i säng tio i tio på en fredagkväll! Men jag är helt slut...

Nya skor

Publicerat: 2010-08-26 kl: 22:27:01 i Dagbok
Jag köpte för övrigt ett par skor idag på det som var kvar av sommarrean, bilder kommer imorgon för nu blir det sängen. Ska börja läsa Bree Tanners andra liv!

Recension: Twilight del 1 Serieberättelsen

Publicerat: 2010-08-26 kl: 22:11:00 i Boktips
Boken missar tyvärr för oss riktiga nördar en hel del scener som ger själva stämningen, vilket gör mig lite besviken men den har ändå med de allra mest kända citaten vilket är toppen. Mycket bra målningar som man lätt fastnar i och boken är extremt lättläst om man är van vid serieformat!

Jag skulle säga att twilight i serieformat är ett alternativ för de som inte riktigt har tid eller ork att ta sig igenom de vanliga böckerna, man får grundprincipen med historien, dock missar den som sagt stämningen lite. För mig tog det ca en timme att ta sig igenom den, alltså verkligen en kort bok. Men det är ju bara del ett!

Av mig får den ändå 4 av 5 för att det är ett mycket bra jobb gjort och den är fortfarande unik på sitt sätt även trots det faktum att det är någon annan som har gjort om den!

System och Mjukvara

Publicerat: 2010-08-25 kl: 21:35:00 i Dagbok
Första dagen i skolan, kul med lite galna tipspromenader och såklart en massa info som vanligt. Nytt busskort och däribland en massa papper att skriva på. Nu börjar ett nytt äventyr - igen! System och mjukvara here I come.

Om jag kunde drömma - serieberättelse

Publicerat: 2010-08-25 kl: 20:58:55 i Dagbok
De två paketen innehöll böcker! Massor med spännande läsning jag har framför mig, och självklart kommer det komma upp recensioner. Bra böcker förtjänar alltid att bli tipsade!

Vi börjar med att läsa den illustrerade Twilight ikväll, den borde inte vara alltför lång så se fram emot en recension redan imorgon!

två paket

Publicerat: 2010-08-24 kl: 21:23:42 i Dagbok
Skolan börjar imorgon, vet inte om jag ska skratta eller gråta. Vissa lärare saknar man, andra inte. Skönt med rutiner i alla fall, som vanligt. Men nu måste jag verkligen packa upp resten av mina saker, har dessutom två paket som ska hämtas ut imorgon! Spännande!

Skolan kickar igång...

Publicerat: 2010-08-21 kl: 22:13:33 i Dagbok
Jaha, då var det inte lång tid kvar tills allting är igång som det brukar. Rutinerna kommer tillbaka och skolan kickar igång. Börjar lite lätt på måndag med att få igång ettornas klasser, alla friends representanter ska leka lekar (samarbetsövningar). Sen på onsdag börjar jag på riktigt, kan tro att det blir utan dator första veckan eftersom det brukar vara segt att få ut dom.

Imorgon ska jag ut till sommarstugan och packa ner allting och sen vidare hem, packa upp allting och komma igång med att rensa i garderoben. Känner att jag har en hel del som jag knappt använder och som jag lika gärna kan sälja!

Förmodligen blir det också pizza tisdag kväll med systrarna i Andreas årskull, mysigt värre! Ska bara se till att jag hinner hem och så jag kan sova innan första dagen i tvåan på gymnasiet!

Sponsrat: Rusta

Publicerat: 2010-08-21 kl: 10:59:40 i Dagbok

Ni vet de där reklamerna där det är folk som vandrar omkring och gör en massa konstiga saker på ett varuhus? Det är Rusta, men vi ska inte prata om deras reklam, det är deras hemsida jag har fått i uppdrag att skriva några ord om.

Till att börja med när man kommer in på deras hemsida ser man självklart deras gula färg och Rusta ikonen. Deras kännetecken med andra ord och det ser väldigt bra ut, vissa hemsidor ser ju oseriösa ut.

Deras meny är väldigt lättnaivgerad och den är uppdelad i åtta olika större huvudgrupper, lätt att hitta med andra ord eftersom det är placerat som man tänker och inte klurigare.

När man som student är trött på att bo hemma så är det aldrig fel att skaffa lite inspiration, därför är det hem vi klickar oss in på. Där inne hittar vi verkligen allting man kan tänkas behöva för ett nytt hem, en flytt eller bara för att fräscha upp lite.

Vad sägs till exempel om att köpa en ny matta till badrummet? Bara att klicka sig vidare in på fliken mattor och kika, sen kan du lägga till den i din inköpslista. Smidigt, lätt och supernkelt!


Lugg?!

Publicerat: 2010-08-19 kl: 17:43:55 i Dagbok
Jag är så sjukt sugen på att klippa lugg igen, eller rättare sagt. Hedvig som ser gudomlig ut i sitt mörka hår fick mig att bli sugen på lugg igen!
Men blond ska jag i alla fall vara, slänga i lite slingor var tanken och sen fixa frisyr som man trivs med. Frågan är vilken, finns en skådespelare som är jättelik hon som spelar mot Jim Carrey i Yes Man. Men jag kommer inte ihåg vad hon heter! Dessutom är hon jättesöt.. Men nej, nu måste det göras mat. Ska leta, leta, leta när jag kommer tillbaka!

Recension Fallen Ängel

Publicerat: 2010-08-17 kl: 22:22:00 i Boktips
En mycket, mycket läsvärd bok. Som jag tidigare skrivit påminner den lite lätt om Twilight och har såklart en hel del mytologiska väsen i sig. Eller är det verkligen mytologiska väsen? Jag fastnade redan efter det första kapitlet, det börjar precis som alla böcker gör med en bakgrundshistoria. Man får veta att huvudpersonen Nora har förlorat sin pappa i ett mord, hon bor ensam med sin mamma och spenderar den mesta tiden med sin bästa kompis Vee och hushållerskan Dorothea.
 
Jag själv sträckläste boken, så bra är den! Så ni som gillar fantasy och romantik ta er en titt och ge den en chans.
Inte nog med detta utan själva omslaget glittrar i ljuset, så grymt snyggt gjort! Becca Fitzpatrick har skrivit ett mästerverk.
4 av 5

Fallen ängel

Publicerat: 2010-08-16 kl: 17:17:54 i Dagbok

En bok som många har sagt påminner om Twilight och andra vampyrhistorier. Fick hem den i förra veckan och idag ska jag begrava mig i den tills den är slut. Tro mig ni behöver inte vänta länge innan det kommer en recension!

Tove Styrke - Million Pieces

Publicerat: 2010-08-16 kl: 11:47:08 i Dagbok

Repeat!

Schema

Publicerat: 2010-08-16 kl: 11:36:00 i Dagbok
Äntligen fått se mitt nya schema och för att vara den tvåan som alla andra har sagt har så extremt långa dagar så är mitt schema toppen! Börjar som tidigast fem över halv åtta och slutar som senast kvart i fem. Helt resonabelt tycker jag! Däremot har jag två hål på närmare två timmar som jag inte gillar, men det kan ju inte bli perfekt heller för den delen så nöjd är jag.

Andreas är hemma!

Publicerat: 2010-08-11 kl: 20:10:36 i Dagbok
Inga nya bilder än, borde nog ta några. Jackan har jag i alla fall hämtat och gud vad den var snygg på, kanske inte nu på sommaren men till hösten och våren. Snart blir det äta något och släpa sig i säng, trött som en vet inte vad. Men först ska vi kolla klart på Hannah Montana The Movie, ja jag ser den igen. Andreas ville också se den visade det sig!

Geting i byxorna

Publicerat: 2010-08-10 kl: 14:15:54 i Dagbok
Kendra, Girls Of The Playboy Mansion och en dator är bästa vännen just nu. Tiden ska fördrivas fram tills det blir buss och möta upp hjärtat vid tåget.

Vet ni vad som hände förut? Jag fick en geting innanför mina pyjamasbyxor, trodde den var i skon först för det surrade när jag skulle sticka ner foten. Men icke, kollade båda fönstren eftersom det surrade men inte där heller. Sen börjar jag känna hur det kryper på mitt högra ben. Jag skakar lite försiktigt på det och där är getingen! Jag var livrädd, mamma var inne i stora stugan och jag hade ingen jag kunde ropa på. Minst av allt ville jag ju bli stucken. Alltså, kall i huvudet knäpper jag upp byxorna och kliver långsamt ur dem. Pinsamt om någon granne skulle kommit förbi, dörren var ju vidöppen! Skakar lite löst och ut flyger getingen. Med en stor suck så var det hela över och jag blev inte stucken!

Please occupy my night!

Publicerat: 2010-08-10 kl: 10:23:59 i Dagbok
Frukost och Smallville, fortfarande en väntan på nyheter men idag är det mer en tid. Vi får se hur det går helt enkelt, som vanligt!

Inget klet i smet

Publicerat: 2010-08-09 kl: 18:48:39 i Dagbok
En finnig hy kan ha många olika orsaker, tvättar du redan huden och återfuktar kan detta vara din lösning!

Inget klet i smet!

Allt inom smink som är kletigt tar tag i dina bakterier du har på dina fingrar så fort du rör vid den, det spelar ingen roll om det går en dag, du kan lika gärna slänga den så fort du har doppat ner fingret. Använd penslarna till detta istället!

Här har ni concealern jag använder mig av, Wet'n'Wild Cover All Concealer Palette. En budgetvariant om man jämför med pris mot Make Up Store men en mycket, mycket bra en!

Hannah Montana The Movie för tillfället

Publicerat: 2010-08-09 kl: 15:09:00 i Film & Serier
Masterchef Australia är på tvn för tillfället, väntar fortfarande på nyheter... Hannah Montana The Movie får hålla mig sällskap så länge jag har tid. Ibland är det bra att man har TV1000!

Två fötter på jorden, eller ja, isen...

Alldeles för vardaglig måndag

Publicerat: 2010-08-09 kl: 11:46:58 i Dagbok
Dagen börjar som vanligt, tv och datorn i vardagsrummet. Snart duscha och fixa det sista, hoppas på att få höra lite goda nyheter under tiden. Inspirerad av att kika lite hit och dit på Top Model samtidigt, vill också kunna ta sådana kort!

Jag älskar dig!

Fortfarande inget

Publicerat: 2010-08-08 kl: 19:43:57 i Dagbok

Väntar på att få höra att deras "lektion" har slutat och att jag kan få prata en stund med honom. Vid tio hade jag tänkt att gå och lägga mig med en bok, då hinner man precis lagom säga god natt. Däremot kommer jag nog inte somna förens elva, förbannat bra bok och jag är inte så förbaskat trött än.

Inget

Publicerat: 2010-08-08 kl: 10:56:54 i Dagbok
Ingen nedräkning idag, vet inte när han slutar för idag och vet inte heller om det finns tid att prata. Mycket segt, vi får se hur det blir med dagen. Just nu går den långsamt, träningen blir pausad idag med. Får ta igen det nästa vecka, förbannade träningsvärk!

Jag saknar dig

Smile, though your heart is aching

Publicerat: 2010-08-07 kl: 16:10:50 i Dagbok
"Det bästa du kan göra för att se bra ut är att le!"

Tro mig, det är faktiskt så simpelt, även om du går ut på stan utan smink eller om du bara känner dig allmänt ofräsch, sätt på ett leende på läpparna så kommer ingen märka det. Genom att du ler, får du andra att må bra och du visar att du mår bra. Du blir snyggare, sexigare och mycket, mycket mer attraktiv.

Torsdagsträning

Publicerat: 2010-08-07 kl: 13:49:14 i Dagbok
Triceps 3x30 (bakböj på ryggen)
Situps 1x40
"Sälen, rygglyft" 3x30sek
Änglahopp 3x30

Kändes inte så supersvårt när man väl höll på men fasiken vad jag fick träningsvärk i mina vader, de känns som betongklumpar och det är två dagar efter!

2 dagar...

Publicerat: 2010-08-07 kl: 13:41:35 i Dagbok
4 & ½ timme kvar tills man får prata åtminstonde en stund med hjärtat! Duscha kanske vore en idé, dessutom ut och springa men med min nuvarande träningsvärk stoppar det rätt rejält... Inget godis för mig denna lördagen hur som helst.

Grattis, grattis!

Publicerat: 2010-08-06 kl: 10:58:02 i Dagbok
Idag fyller underbara Johanna år så grattis, grattis!

Nu blir det bara till att sysselsätta sig fram till tre och se vad jag får för nyheter. Kanske hör man något innan tre om man har tur, eller rättare sagt om Andreas har tid och hinner. Hoppas, hoppas! Det är ju bara 4 timmar, eller?

Till allra mest älskad

Publicerat: 2010-08-05 kl: 12:23:23 i Dagbok

I'm standing by an angel
tears well up inside
feelings of belonging
Of gratitude and pride

I'm blinded by your presence

In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

You're the future I believe in

I know you, through and through
Your each and every heartbeat, every breath
Eveytime I look at you

I'm blinded by your presence

In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

You're mine, against all odds my love

What we have, it is unbreakable

If God was to describe you

Where would he begin...

I'm blinded by your presence

In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

I'm standing by an angel...

Sommarfavoriter #2

Publicerat: 2010-08-04 kl: 17:59:31 i Dagbok
För att liva upp det lite här i bloggen så ni slipper läsa om mitt saknande så passar jag på att tipsa er om mitt nuvarande schampo & balsam. Tigi Bed Head Dumb Blonde. Jag köpte mitt via ebay då det fanns ett grymt erbjudande där. Två stycken 750 ml flaskor står alltså i duschen och ser alldeles underbara ut, dessutom luktar de underbart. Balsamet är lagom tjockt och med pumparna får man precis lagom med både schampo & balsam till längden på mitt hår.

Balsamet kan användas som inpackning, smart! Dumb Blonde funkar dessutom lika bra på brunetter som på blondiner då det återfuktar, reparerar, är färgbevarande och har UV-skydd.

Saknar

Publicerat: 2010-08-04 kl: 11:31:36 i Dagbok
Bara 5 timmar tills man får höra älsklingens röst igen... Bara att sätta sig och göra något alltså, segt!

Saknar dig massor, massor, massor!

1 av 12

Publicerat: 2010-08-02 kl: 20:36:58 i Dagbok
En dag av 12 avklarade. Bytte dessutom träning idag, kände att jag inte har tid att simma imorgon så det blev till att simma ca 200 meter i 18 grader förut ikväll. Imorgon blir det en halvtimmes promenad, onsdag vilodag!

Dagen före

Publicerat: 2010-08-01 kl: 14:53:24 i Dagbok
Imorgon vid nio åker Andreas och är borta minst två veckor, frivillig värnplikt... Det som suger mest är väl att jag fortfarande har sommarlov under de två veckorna han inte kommer hem så den tiden kommer gå långsamt. Hoppas i alla fall att han får flyga hem därnerifrån. Inte en massa tid att vänta då i alla fall, hans tåg imorgon tar nästan tio timmar.

Såklart att man blir lite smått deppig men för att se det positiva, kärlek växer på avstånd med. Dessutom kommer man vara så glad när han kommer hem igen. Att sakna är bra det med, även om jag inte vill erkänna det själv.