Ett inlägg om tre saker som får dig att må bra.

Publicerat: 2014-12-15 kl: 21:08:00 i Dagbok
Snor den här bilden igen, tre saker....
För det första de tre personer på bilden, en har jag här hemma, en borta hos Johanna, en som är i Kina men kommer hem på på lördag (längtar). 
Mys med tända ljus, ensam eller med folk spelar egentligen ingen större roll. 
Bra väder och bilkörande (men inte i mörker)... 

Ett inlägg om när, hur och varför du grät senast.

Publicerat: 2014-12-14 kl: 21:05:00 i Dagbok
Filmen som heter If I Stay. Tänker inte säga mer än att se den, så fruktansvärt jäkla bra. 

Ett luciaminne.

Publicerat: 2014-12-13 kl: 19:37:00 i Dagbok
Högstadiet, upp tiidigt på morgonen. Den spända stämningen bland alla andra i omklädningsrummet i idrottshallen. Sen nervositeten innan man började sjunga och gå in. Där inne bland alla lärare, elever och första föreställningen även föräldrar. Mysigt och något som jag verkligen saknar. Vi hade aldrig något ordentligt luciatåg på gymnasiet. Eller jo, lärarna gjorde luciatåg men inte vi elever... 

Djupdyk i albumarkivet - igen!

Publicerat: 2014-12-12 kl: 19:37:00 i Dagbok
Bild nummer 8.
Från den där gången då mamma och jag var på I Love Musicals och efteråt investerade jag i en tröja samt en massa autografer. Kände mig ungefär som en liten tjej på Idol efter att jag hade träffat Peter! 
Bild nummer 32.
En av alla miljoners magbilder vi tog! 
Bild nummer 48.
Mitt härliga lilla paket jag fick ifrån sjukgymnasten, för att hjälpa emot foglossningen. Kan ju säga att jag slarvade sjukt mycket när det gällde bältet... 
Bild nummer 80.
Våran lilla familj, Jag, Mattias, Toulouse och Hjalle i magen. Så fruktansvärt mysigt hade vi i våras! 

Ett inlägg om hur du planerar att fira jul i år

Publicerat: 2014-12-11 kl: 12:10:00 i Dagbok
I år kommer vi att fira jul tillsammans alla tre, på två olika ställen, på julafton! Först ska vi hem till Mattias familj, julfrukost tror jag att det var. Vi får väl se lite hur det är, blir ju första gången för mig att fira med hela hans familj och inte bara honom. Sen efter det ska vi vidare till min familj och fira med släkten där. Så det kommer bli en del bilåkande men det ska nog gå bra bara vi lyckas tima in det lite med när Hjalle sover så brukar det inte vara några problem! 
 

Ett inlägg om något du drömmer om

Publicerat: 2014-12-10 kl: 12:08:00 i Dagbok
Största drömmen just nu, större boende eller hus. Men det är även andra saker, så som ny bil och lite andra småsaker.... En mysig jul och trevliga dagar med Mattias när han är hemma. 
 

Favvojullåt

Publicerat: 2014-12-09 kl: 12:07:00 i Dagbok

Mattias, älskade, älskade fästman. Ja gud vad vi har det jobbigt i perioder, hatar att du befinner dig i Kina och vi i Sverige. Men vi pratar typ sådär 3-4 gånger per dag, mailar, smsar. Sjukt svårt över hur man ska göra ändå i den här situationen. Vill ju vara delaktig i hans liv också och det känns ju inte alltid som att man är den biten man vill vara när man är så långt ifrån varandra. 
 
Men det här skulle ju handla om honom. Så ja, vad finns det att berätta om Matti... Han är pappa till 3 superfina pojkar, är urusel på att planera och gillar inte alls listor till mitt stora förtret! Vääääldigt slösaktig med både pengar och saker vilket allt som oftast kan irritera mig något otroligt. Har ett litet problem med att jag lämnar dörren till toaletten öppen (när ingen är där alltså), så han går och stänger den titt som tätt. 
De två bästa i mitt liv

Ja gud, jag är lika hemsk som många andra. Mobilen klarar jag mig inte utan. Kontakt med Mattias när han är i Kina (via viber), jag har mailen där, klocka, kameran, larmen som påminner om Hjalles sovtider, anteckningar och handlingslista (Ica-appen), banken, bankid... You name it och det finns i min mobil!
Tur att han är nästan lika beroende av sin mobil som jag är... Annars hade han nog aldrig stått ut med mig! 
 

Djupdyk i albumarkivet.

Publicerat: 2014-12-06 kl: 15:55:29 i Dagbok
Djupdyk i albumarkivet! Ta fram ditt mobilalbum och plocka ur bild nummer 8, 32, 48 och 80 räknat från första bilden i albumet och blogga om dem.
 
Bild nummer 8
Riktigt trött liten kille efter tidig morgonpromenad (imorse) för att handla. 
32
 Ännu tröttare kille som somnade efter maten, på mig. Brukar alltid ligga och träna nacken sådär annars.
48
Trött kille - igen, en av alla tusen bilder som skickas till Mattias. 
80
Trött kille som är nerbäddad i babysittern, inget annat dög den dagen. Annars sover vi alltid middag i vagnen eller i sängen. 
 

Ett av de tuffare ögonblicken i år

Publicerat: 2014-12-05 kl: 15:49:00 i Dagbok
Förlossningen. Enkelt sagt, Mattias var inte hemma. Visst det gick ju hur bra som helst med Johanna där också men det var ju inte så man hade tänkt sig det riktigt och det är något jag verkligen kommer ha hur svårt som helst att släppa. Han skulle ju ha varit där. 

En av dina starka sidor som förälder

Publicerat: 2014-12-04 kl: 15:47:00 i Dagbok
Men jaha... Jag vet faktiskt inte, att jag fortfarande är barnslig själv och tycker det är roligt med alla barnlåtar och lekar? Nej men seriöst, tålamodet. Jag trodde inte att jag hade såhär bra tålamod, men på något magiskt sätt funkar allting bra. Även om man blir sur, eller inte känner att man orkar. Man gör det i alla fall! 

Min önskelista

Publicerat: 2014-12-03 kl: 15:37:00 i Dagbok
1. Presentkort på Kappah, för att bland annat kunna köpa den underbara pyjamaströjan som ni hittar HÄR.
2. Pyjamasbyxor i fleece från H&M, hittas HÄR och förmodligen i butik, storlek M.
3. The Baby Guest Book, för att det vore kul att ha minnen till Hjalle längre fram. Finns HÄR.
4. Mer pyjamas från H&M, presentkort kanske? 
5. Mystofflor från H&M, HÄR hittar ni dem (storlek 40/41).
6. Världens myskläder från Lindex, presentkort här med önskas. HÄR och HÄR hittar ni tröjorna.
7. Två stycken malmbyråer i ekfanér för att ha som Tv-bänk, finns på alla Ikea varuhus (eller ett presentkort på Ikea).
8. Designa din egen almanacka, dålig på att använda min just nu men med så mycket fina bilder vore det roligt att få göra en egen. HÄR hittar ni den.
9. Doftljus, både från Voluspa och Yanke Candle i stora burkar. Voluspa dofter jag vill ha: French Bourbon Vanille, Macaron, Champagne Rose, Apricot & Aprilia (Favoriten), Chrisp Champagne, Creme de Peche.
Yanke Candle dofter jag vill ha: Candy Cane Lane, Christmas Cookie, Christmas Eve, Firestide Treats, Home Sweet Home, Honey Glow, Lake Sunset, Mango Peach Salsa, Merry Marshmallow, Paradise Spice, Salted Caramel, Snow in Love, Snowflake Cookie, Soft Blanket, Strawberry Buttercream, Sugared Apple, Sweet Strawberry, True Rose, Waikiki Melon, Vanilla Chai, Vanilla Satin, Wedding Day.
Tips!
Spara dofterna på doftljusen, den presenten går alltid hem! 

Ett av dina lyckligaste ögonblick i år.

Publicerat: 2014-12-02 kl: 21:52:25 i Dagbok
Ett av alla lyckliga ögonblick... Så svårt att välja! Men hm vi tar ett av de senaste, när Mattias kom hem igen i början av oktober efter att inte ha setts på 3 månader, ha blivit föräldrar (han hade ju redan barn innan), och genomgått neotiden ensam. Var sjukligt nervös när jag hörde nyckeln i dörren, låg i sängen och ammade och det var alltså första gången han träffade Hjalmar fysiskt också. Så det pirrade i hela kroppen! 

Dagen då allt förändrades

Publicerat: 2014-12-01 kl: 20:50:00 i Dagbok
Hakar på Josefin Knaves lilla kalender och skriver ett inlägg varje dag fram tills julafton. Listan hittar ni HÄR och häng på, är jättekul att få läsa mer om er. Ni behöver inte blogga, ni kan självklart bara kommentera!
 
Så ja, dagen då allting förändrades, plusset som jag aldrig trodde skulle komma. Egentligen skulle vi inte testa förens en halv vecka senare men jag kunde inte hålla mig. Så när vi var uppe på berget, lånade jag bilen och åkte iväg och köpte ett test. Sprang förbi hemma, testade och inväntade resultatet. När det kom fram (inte sådär skittydligt), var hela kroppen i uppror. Jag var så nervös och chockad att jag faktiskt skakade. Tog mig ändå ett digitalt test innan jag faktiskt vågade tro på det helt. Tog nog totalt tre-fyra test innan jag fattade det själv, rena rama klassikern!