Jag finns kvar!

Publicerat: 2014-11-28 kl: 21:10:21 i Barnen & Vardag
Hemskt vad dålig jag har blivit på att blogga helt plötsligt nu då... Sitter och njuter av lugnet och kollar på Idol, imorgon väntar en dag med julbak och pyssel. Såklart en massa pyssel runt lilleman också! Har inte hänt sådär jättemycket direkt. Vi har mest varit hemma, tråkigt och kallt väder och det enda jag har gjort är mathandla och slängt sopor som varit nödvändigt. Inväntar tvättmaskinen så att vi kanske kan få lite ordning på livet igen. Tvättstugan vill jag inte ha att göra med, maskiner som bara krånglar och obefintliga torkmöjligheter är inget som lockar.
 
Håller på och filosoferar och researchar lite runt rutiner, scheman och nattvanor hos barn. Försöker komma fram till något men det är rätt svårt när inte böckerna man beställt har kommit hem. Just nu läses mycket in på Anna Wahlgrens metod, även om många är emot den tycker jag inte att den verkar vara helt hemsk. Dock plockar man ju alltid sina egna godbitar och pusslar ihop för att få det att fungera för sig själv. Bara vi skulle få ihop nattsömnen skulle ju dagarna gå hur bra som helst sen. Men nattsömnen löses ju också genom att dagarna funkar ordentligt, alltså behövs ett litet schema just nu. 

Kunde inte sagt det bättre själv

Publicerat: 2014-11-27 kl: 22:32:00 i Neonatal

Vi var på akuten

Publicerat: 2014-11-25 kl: 10:02:20 i Barnen & Vardag
Ja igår blev ju verkligen inte som man hade tänkt sig.... Efter bvc besöket ville hon att vi skulle åka in till barnmottagningen eftersom hon inte kunde hitta varför Hjalle hade feber och i och med att han är född för tidigt tog hon det säkra före det osäkra (bara bra enligt mig). Eftersom vår biljävel dessutom inte startar så var det ju bara att ringa min kära far som tur var inte hade några kundbesök bokade på eftermiddagen utan vi kunde låna deras bil. 
 
Efter två-tre timmar inne på barnmottagningen och till slut akuten (barnmottagningen stänger ju 17:00 och då är det akuten som gäller), så konstaterades ingen infektion och inga märkliga saker av urinprovet. Så bara ha koll på att han äter ordentligt och kissar. Sen undvika alvedon så länge han inte har ont. Så vi hoppas att det är tänder eller något på gång för han hade ju inte varit speciellt aktiv innan jag tog tempen på honom. 
 
 

Låt inte bilderna lura er

Publicerat: 2014-11-24 kl: 12:29:34 i Barnen & Vardag
Vilken skitmorgon det har varit. Först började vi med att Hjalle var kinkig direkt när han vaknade 06:00... Inte en tid jag kände att jag ville gå upp, 8 satsade jag på. Mat och gos i stora sängen hjälpte inte så vi gick upp vid sju och tände ljus, bytte om och tempade även honom eftersom jag tyckte han var varm. Stackarna har alltså feber idag, 38,7 låg den på imorse. Så han fick alvedon och sen somnade han i babysittern.
 
Vid niotiden laddade jag upp oss för att åka iväg till sjukhuset, jag hade nämligen tid på hudmottagningen. Men när vi strulat oss ner med vagn, babyskydd, bebis, jag och alla nycklar ner i garaget och krånglat in oss i en bil som först inte gick att låsa upp så startar inte biljäveln. Så fruktansvärt förbannad! Så bara att vända upp till lägenheten igen, ringa upp hudmottagningen och boka om tiden. Förstående personal när man berättade läget också, vi kan ju inte åka buss på grund av infektionsrisken (sjukt irriterande). 
 
Nu saknas bara att något mer händer innan vi ska iväg till bvc för att väga och mäta också. Jag har i alla fall lyckats bota min feber och fått i mig mat (mår illa av att äta frukost direkt på morgonen), men fick inte i mig något förens nu. Imorgon och kvällen kan verkligen bara bli bättre! 
 

Jag vill också till Dubai

Publicerat: 2014-11-23 kl: 21:24:03 i Barnen & Vardag
Vad är det med den här hypen kring Dubai? Jag vill också åka till Dubai! Eller i alla fall till Kina... Samtidigt som jag inte vill till Kina. Smogen ökar något otroligt under vintern men jag känner inte för att vara kvar här hemma ensam med Hjalle heller. Klurigt läge. Ni som läser men aldrig kommenterar, hur hade ni gjort? Åkt till Kina och fått stanna inomhus i princip hela tiden eller stannat hemma och kunna gå ut? 
Vi har fixat och donat hemma idag, jag och pappa som kom hit och hjälpte till med att städa, borra upp tavlor och hyllor. Så nu sitter äntligen lite familjebröllopskort uppe på väggen! Saknas bara vårat och min systers så är samlingen komplett. 

Dopinbjudan

Publicerat: 2014-11-23 kl: 08:35:00 i Barnen & Vardag
Ja, vad fasiken skriver man på en dopinbjudan?! Sitter och pillar med kort hit och dit men vet inte hur jag ska formulera mig! Nog för att det inte är bestämt vart vi ska vara och när eller så eller om det ens är ledigt det datum vi har tänkt... Men präst är i alla fall spikat vem jag vill ha! Så hjälp mig nu, hur och vad skriver man? Kyrka och plats för fika är ju givet, datum och tid likaså. Men annars, vad och hur skriver man?
Bilden till själva kortet är ju i alla fall också spikat... Nu gäller det bara att skriva inbjudningslista med och alla andra små detaljer. Känns som det är ganska lätt ändå att planera ihop ett dop! Hade fått för mig att det skulle ta mig evigheter innan det blev någorlunda bra med mina planer.

Skötbord på tvättmaskin?

Publicerat: 2014-11-22 kl: 14:24:29 i Barnen & Vardag
Idag är verkligen en sån där seg mellandag, satte som mål att hinna göra lite matlådor men har ingen ork. Är så himla trött! Natten har väl inte varit direkt dålig men inte heller toppen... 

Vi ska för övrigt också beställa en tvättmaskin, ett beslut jag tycker är galet bra. Vi slipper hålla på och böka med tvättstugan och tider (visst det går faktiskt fort med två maskiner där), men torkmöjligheterna i det här området är så dåliga att jag ändå hänger all tvätt på torklinor uppe i lägenheten. Då kan vi lika gärna sätta in en tvättmaskin själva också så får vi lägga bort skötbordet och ha en skötbädd på tvättmaskinen bara. Det löser sig om vi säger så. 
 
Så hur ser era skötbord ut? Har ni någon tvättmaskin under tar jag gärna tips på hur ni har gjort med förvaring och hur det ser ut hos er! 
 

Äntligen kom de fram

Publicerat: 2014-11-21 kl: 23:06:31 i Dagbok
Förlåt för den urkassa uppdateringen men jag går lite på reservlåga idag. Vaknade med början till migrän så prioriteringen var vila och skynda att ta medicin så den inte bröt ut helt. Sen hoppa in i duschen och värma upp mig. 
 
Har annars spenderat kvällen hemma hos mamma och pappa, fick Hjalle att somna och faktiskt sova vidare hela vägen hem och fortsätta sova utan att vakna när jag tog upp honom ur vagnen och la ner honom i spjälsängen! Nu ska vi inte ta ut för mycket på en gång men det kändes väldigt, väldigt grymt gjort av mig. 
 
Har även varit och hämtat ut våra ringar som äntligen kommit! Kändes som att det tog en evighet...
 

Neo mammor på promenad

Publicerat: 2014-11-19 kl: 20:03:36 i Barnen & Vardag
Promenad med två av de andra "neo" mammorna idag. Vi passade på att gå ut till babyproffsen men väl där glömde jag ju bort att ens kolla på det jag skulle köpa så det får bli en sväng förbi där imorgon igen! Ska ju dessutom lyckas tima in det så att jag hinner iväg på lunch imorgon med att Hjalle äter precis innan så han kan sova samtidigt som vi äter. Får väl se om jag lyckas! 
 

Ny design (header + profilbild)

Publicerat: 2014-11-18 kl: 23:25:57 i Dagbok
Ny design, vill ni kika in superduktiga fotografen hittar ni hennes facebooksida HÄR och hennes instagram HÄRNu ska jag dessutom ta och tvätta ansiktet och hoppa i säng, förhoppningsvis vaknar inte lilleman förens halv sju men man vet aldrig!

Lilla barnvagnsmaffian

Publicerat: 2014-11-18 kl: 22:31:39 i Barnen & Vardag
Två bilder som faktiskt också är ifrån idag! Dagen har rullat på i full fart, morgonen börjades tidigt eftersom vi var tvunga att passa telefontider... Lilleman är förstoppad (stackars liten). Sen diskuterades det med neo och jag har äntligen sagt upp mitt gymkort, firade det med en chokladboll passande nog.
 
Annars har vi faktiskt varit ute och gått mellan 12:00 och fram emot 15:30 drog vi oss hemåt. Med andra ord riktigt länge, fick sällskap av tre andra mammor som bor här i närheten (riktigt kul eftersom vi inte fick några föräldragrupper)... Så vi tog oss igenom sagan om Elin (tips till er med småbarn, fråga efter den på bibblan). Nästa gång det blir promenader ska vi försöka oss på att ta alla hitta ut punkter. Lite mål måste man ju sätta! 
 

Fyller på bokhyllan

Publicerat: 2014-11-16 kl: 08:12:00 i Barnen & Prylar
Försöker fylla på bokhyllan med lite barnvänliga böcker utöver mina skönlitterära. Inte sådär lätt att veta vad som roar honom och inte. Men vill hemskt gärna ha med lite böcker i nattrutinerna. Som för den delen heller inte är helt spikad än såklart! Vi håller på och leker runt lite med rutiner dagtid, just nu ser de ut som så att vi försöker gå upp efter att han fått äta första gången 07:30 ungefär, sen är det underhålla honom i någon time/timmar, runt 11 får han mat igen och sen somnar han och sover oftast fram tills 15 eller längre.Mat igen och då kör vi på lite gröt, och sen underhållning igen (vad fasiken gör man med småbarn, min hjärna är helt kaputt)... Sen nattrutiner, sjunger lite, läser lite, sista flaskan ersättning och sen förhoppningsvis somnar han ganska på en gång.

Poop face

Publicerat: 2014-11-15 kl: 20:43:36 i Barnen & Vardag
Men sluta mata mig jag bajsar! 

Ja, vad ska man säga om dagen egentligen... Den har ju inte direkt gått vidare fort och den har känts som om den varit hur lång som helst. Inväntar ett besked som skulle komma "runt den 15:e"... Runt datum suger, kan man inte bara säga att då och ett visst datum är det bestämt och då kan vi lämna besked? Jag kommer ju ändå behöva invänta att det tas i bruk. Ledsen för att allt är så himla otydligt men mer än så kan jag inte säga. Finns några där ute som vet vad jag pratar om och det kommer förbli bara dem tills allting annat är helt klart. 
 

Man öppnar dörren med en spya på axeln utan att ens ge det en tanke. Skrattade gott åt mig själv när jag såg det i spegeln efter att ha stått och pratat med min kvartersvärd om våra nya avfallsregler. Vi ska ju börja sortera matavfallet för sig så han var förbi och lämnade det här fina lilla paketet.
Är inte sådär supertaggad över att börja med det så det står hemskt nog fortfarande kvar exakt sådär på golvet i köket. Det var dessutom över två veckor sedan som han var här och lämnade det. Fy på mig som inte har tagit tag i det men det är ju lite fullt upp med annat också som ni säkert vet! 

Äntligen diskmaskinen!

Publicerat: 2014-11-13 kl: 19:21:27 i Barnen & Vardag
Min supersnälla kvartersvärd ringde mig idag igen, snickarna som skulle ha kommit hit och rivt ett skåp för att kunna sätta in diskmaskinen har fullt upp. De håller tydligen på med stamrenoveringar (fråga mig inte vart)... Så dom hade frågat honom om han hade kunnat fixa det själv, vilket han kan men egentligen inte ska. Så nu är det upp till bevis när han kommer hit. Kan han riva ett skåp och sätta in en diskmaskin så att allting fungerar utan att något läcker?
 
Men fram tills nästa vecka är jag i alla fall utan diskmaskinen. Segt att allting ska ta så lång tid hela tiden, känns inte som att jag gör så mycket mer än bara vänta och vänta och vänta på saker nuförtiden. När man väl kan göra saker igen så hinner man inte istället för då bestämmer sig Hjalmar för att ha ett utvecklingssprång och då är det bara närhet som gäller, hela dygnet runt! 
 
Förstår dock inte hur mycket en bebis kan sova på dagarna ibland. Nu har han sovit större delen av dagen, varit vaken kanske en eller två gånger. Eller nej, tre kortare stunder i princip. Är han så mätt och nöjd är det ju jättebra men nu hoppas jag verkligen att vågen har gjort jättesprång nästa gång vi ska dit!

DHL Express?!

Publicerat: 2014-11-13 kl: 19:15:13 i Dagbok
Vem har skickat paket till mig ifrån Spanien?! Hur mysko var det inte att få ett sms från dhl att någon har skickat ett paket från spanien med DHL express till mig... Jag har inte beställt något av vad jag vet och de saker jag har beställt har kommit fram och de kom ifrån Hong Kong... Nyfikenheten är ju sjukt stor, så nu hoppas jag verkligen att de lever upp till express namnet!

Efterkontrollen

Publicerat: 2014-11-12 kl: 18:38:00 i Graviditet
Sista magbilden innan vattnet gick morgonen därpå.
 
Efterkontroll ja, vad gör man egentligen på den? Jag hade i princip ingen koll alls! Men vi pratade om förlossningen, hur det kändes nu i efterhand, och gick igenom hans födelseuppgifter eftersom de inte fått det (Ryhov och MVC använder inte samma journalsystem och är två olika länsting). Fick knipa så hon kände att jag knep rätt, kollade så allt såg bra ut där nere och kände på om magmusklerna hade gått ihop helt än vilket de inte har. I alla fall inte de yttre, så magen kommer säga ifrån när den inte orkar mer. Annars var det bara att komma igång med träning igen om jag ville, dock försöka undvika att hoppa studsmatta och springa för det belastar bäckenet för mycket i början. 

Fick beröm för att jag varit duktig med knipövningarna, har en stark bäckenbotten tydligen och sen pratades det preventivmedel. Det konstaterades att jag bara hann gå på fem besök hos dom varav jag hann med att ha tre olika barnmorskor. Sen var tiden slut så vi sa tack och hej och Linda (som min bm heter), hälsade att hon hoppades att vi kunde få ses en hel graviditet nästa gång det var dags!

Tjena mannen!

Publicerat: 2014-11-12 kl: 16:02:23 i Barnen & Utveckling
Yo, yo, yo Hjalle in the house! Som numera väger 4350g och är 54 cm lång. 
 

Fyra månader i en egen infektionsfri bubbla

Publicerat: 2014-11-12 kl: 12:34:43 i Neonatal
Sen det här med att Mattias är 24 år äldre än mig... Att det var hans tredje barn och mitt första. Mina föräldrars första reaktion när vi berättade var ju nästan ren fasa, ville jag inte göra det med någon som var i samma sits som mig, jämnålders? Som inte hade barn sen innan och skulle vara lika entusiastisk och uppleva det för första gången? 
 
Såhär i efterhand, ja det hade väl varit önskvärt och trevligt. Men absolut inget måste och jag hoppas inte att åldersskillnad hindrar någon av er från att vara med den ni älskar. Att han sen missade hela förlossningen, hela sjukhustiden vi låg inne och Hjalmars första två månader är något jag inte har bearbetat. Inte heller att han kom 11 veckor för tidigt har jag kunnat bearbeta. Det var ju inte så det var tänkt, vi skulle ju ha en sån där drömförlossning, vanka omkring i korridoren och gå långa promenader hemma innan för att försöka få igång något överhuvudtaget! Nu blev det inte så och jag har inte smält allting - än. 
 
Det är fyra månder sen nu i slutet av November. Fyra månader som man har gått runt i en egen bubbla med rädsla för infektioner, en massa sjukhustermer och minst ett dussin extra kontroller utöver det vanliga hos bvc. Vi har fortfarande rekommendationen att undvika ställen med större folksamlingar där det är instängt (baciller och hög infektionsrisk). Med andra ord, så fort jag går iväg och handlar ser jag till att det är på en tid när det inte är så många där om jag inte ska behöva lämna bort Hjalle för den tiden och sen hämta honom. Det funkar liksom inte när man dessutom försöker få in rutiner med läggdagstider. 

Livet på Schlätta

Publicerat: 2014-11-11 kl: 23:09:48 i Barnen & Vardag
Livet på schlätta som svågrarna säger! Har varit iväg på efterkontroll (mer om den separat), fått däcken på bilen bytta av en av svågrarna och dessutom fått både fika och kvällsmat borta! Tusen tack hela extra familjen, det var skönt att få komma iväg hemifrån lite trots att jag kom hem till världens röra i vardagsrummet.
 
Det var världens j*kla dimma på hela vägen hem med! Såg ju knappt tjugo meter framför bilen, riktigt läskigt att köra hem i faktiskt. Tror jag låg i 80 på 110 vägen. Det säger ganska mycket, extra roligt är att vi dessutom behöver börja kolla på att byta vinterdäck. Dubbdäck igen nu då eller friktionsdäck? Någon som har tips på bra vinterdäck? Jag kan ju verkligen nada om bilar (eller ja lite tydligen eftersom jag visste att kylarvätskan går i ett slutet system). Så den har vi också fyllt på eller, Stefan har fyllt på och grejat! Stackars Mattias syster har blivit nerspydd också. Hjalle har en sån dag tydligen, det ska spys lite efter maten...
 

Brunch - lunch

Publicerat: 2014-11-10 kl: 11:58:43 i Barnen & Vardag
 
Morgonmys för vår del eftersom idag var en sån där dag då man verkligen inte vill gå upp ur sängen. Lilleman åt sin "frukost" vid halv sju-sju och då borde jag egentligen ha gått upp, annars brukar vi gå upp vid åtta men idag somnade vi bara om. Vilket i sig förmodligen behövdes, vi var inte i säng förens tio igår då han somnade, sen kom inte jag i säng förens vid tolv. Det är jag ju van vid men gårdagen spenderades hemma hos mina föräldrar på en gudomlig farsdagsmiddag med syster, mormor och morfar. 
 
Dagen bjuder på ett försök till att hinna tvätta, handla mat och dessutom så behöver vi köpa mer sockar till Hjalle. Hur är det med storlekar på sånt? Vi har numera inga som passar och som är varma (bara sådana där tunna som knappt sitter på). Passar även på då att använda mina rabattkuponger inne på Kappahl. Lite sånt är ju aldrig fel! 
 

Men alla andra hinner ju?

Publicerat: 2014-11-08 kl: 21:38:00 i Barnen & Vardag
Så ser man svägerskor och andra som fått barn i år hinna med att träna, stå och hänga i köket och laga mat och styra upp värsta festen. Sen ser man sig själv, mjukisbrallor, nerspydda tröjor, tvätthögen som växer och degmagen som inte blir mindre eller konditionen som inte blir det minsta bättre trots nästintill dagliga promenader. HUR hinner man? Jag får vara glad att jag hinner hålla köket rent. Idag har jag lagt fokus på att kunna diska upp. Är glad om jag hinner laga mat till mig själv i alla fall en gång om dagen... Annars levar jag på kokta ägg, yoghurt och mackor. 
 
Ikväll och idag har inte livet känts vidare rättvist. Alla andra har ju sina respektive hemma, de är två om saker och kan turas om när man har tålamod som brister med kinkiga barn. Man är inte ensam om att hinna med blöjbyten, söva för att bebis är trött men inte somnar själv, laga mat, diska om man inte har diskmaskin och sen för att inte tala om att tvätta och städa?! Har inte städat sen innan Mattias åkte. Tvättid hade jag bokat i måndags men på grund av superkinkig bebis gick det absolut inte att genomföra. Det var inte såhär jag hade föreställt mig den här tiden och det är inte såhär jag vill ha det. Förhoppningsvis blir det ändrig på det snart för det här är ohållbart, jag måste ju kunna få i mig mat - ordentligt med mat mer än till frukost! 
 
Jag vill också ha det "glammiga livet". Jag vill också kunna ta en längre promenad och känna mig hurtig igen, jag vill för guds skull kunna klippa håret och få bort min fula utväxt (hann aldrig boka klipptid när Mattias väl var hemma). Jag vill kunna få nylagad mat varje dag och få äta den varm utan att värma upp den tre gånger och fy vad jag längtar efter att Hjalmar ska börja sova hela nätter. Jag vill, jag vill, jag vill. Avundsjukan och svartsjukan när man ser alla dessa härliga bilder blir ju inte direkt mindre. Visst det är jättekul för er men jag då? Vart är mina uppmuntrande ord?

Cake pops bakform?

Publicerat: 2014-11-07 kl: 17:49:00 i Bak
Måste verkligen fråga er, trots att jag tycker ni är hemskt dåliga på att lämna avtryck efter er... Ni som gillar att baka och gör cake-pops. Har gör ni? Jag har gjort förut men då var det ballerinamos och philadelphia ost som man blandade ihop och rullade och sen doppade i smält choklad. Hittade någon bakform som verkade som att man gör typ sockerkaka och gräddar i ugnen? Har ni några bra tips och tricks eller roliga sidor med inspiration?
 
Använder ni er av någon form eller rullar ni för hand? Frågorna är många, hade ju tänkt att försöka fixa allt fika på dopet själv men vet i fasiken om man hinner eller om jag har plats att förvara allting någonstans! Baksuget är ju stort så det är ingen fara md det i alla fall!

Kära tomten

Publicerat: 2014-11-07 kl: 11:32:00 i Barnen & Prylar
Kära Tomten, Hjalmar har viskat i mitt öra att det är det här han önskar sig i julklapp (och kanske lite hans föräldrar också). Mycket är för framtida bruk eftersom han fortfarande är så liten och kommer kanske inte kunna användas precis efter jul men i alla fall innan han fyller ett! Bland annat babyvakten och stolen kommer kunna användas länge och förhoppningsvis även till eventuella framtida syskon.
 
 
1. Sophie the Giraffe, finns på de flesta apotek (av vad jag vet om).
2. Rätt Start, Mumin, Sängmobil, borde finnas på babyproffsen, men en upphängningsarm vore också trevligt till. Annars finns den HÄR Redan inhandlat! 
3. Fisher-Price, Laugh & Learn Puppy, Swedish, finns på ställen som BR & Toys´R´Us men även HÄR.
4. Stokke Tripp Trapp, Matstol, Green, Inkl. Baby Set och dyna Silhouette Green, Paket, en riktig dyr julklapp... Men något som kommer att användas i många år framöver! Finns på babyproffsen och även HÄR (slutsåld just nu), eller HÄR (stolen), HÄR (babyinsatsen) och HÄR (dynan).
5. Jabadabado, Sorteringslåda, Blå, finns på babyproffsen och HÄR.
6. Pumpkin, Träklossar, 123 & ABC, har bara sett den HÄR.
7. Jabadabado, Slagbräda, Blå, borde också finnas på babyproffsen eller HÄR.
8. Rätt Start, Smart Nova, Babyvakt, någon gång (förhoppningsvis nästa år), lär vi flytta till större och jag skulle hemskt gärna ha en babyvakt även nu. Det skulle underlätta om man tvättar att inte behöva ha med honom ner hela tiden om man passar på att göra det när han ändå sover! För bästa pris finns den HÄR, HÄR och HÄR.

100 dagar

Publicerat: 2014-11-06 kl: 20:45:09 i Barnen & Vardag
I 100 dagar har den lilla krabaten funnits i våra liv utanför magen. Hur försvann den tiden så fort?

Det här med julklappar och småbarn

Publicerat: 2014-11-06 kl: 12:05:15 i Barnen & Vardag
Jag som hade tänkt gå ut och ta en promenad sen i eftermiddag, lämna tillbaka lite mediciner som vi inte öppnat (tillskotten). Men med tanke på hur det ser ut utanför fönstret är jag inte sådär supersugen på det... 
 
Visst det är jättemysigt med snö (när man är inne). Boken jag ville låna på biblioteket är ju ändå utlånad så vad passar inte bättre än att sitta och pyssla ihop julklappslistorna? Jag ska ju komma på vad Hjalle önskar sig också, sen se till att det inte blir samma sak från flera och koordinera ihop vad som ska köpas från oss till kusinerna och sen julklappar till Mattias, E och R. Blir nog många julklappar som ska lastas in i bilen i år! 
 
Vad har ni önskat er till era små? Känns ju supersvårt att veta vad han kommer tycka om (kan ju försöka tvinga på honom det jag gillar), men det är ju roligare om det blir något han tycker om också! Vad behöver man egentligen till en då blivande 6 månaders? Är det smartare att önska sig något som kommer användas rent praktiskt eller ska vi bara önska oss leksaker?

Tacka vet jag Ergobaby!

Publicerat: 2014-11-06 kl: 08:49:00 i Barnen & Vardag
Tisdagskväll var en sån där kväll man verkligen frågar sig varför man skaffade barn. Ingenting dög, att ligga på rygg, ligga hos mig, sitta upp, napp i, napp ur, mat eller inte och fram och tillbaka. Magknip och dessutom närhetsbehov. Slutade med att jag vankade runt i lägenheten i närmare två timmar såhär. 
Jag säger bara tack för Ergobaby! Två timmar och inte ett spår av att ha ont i ryggen efteråt, Det är det inte många bärselar som kan uppfylla. Det är ergobaby original (Night sky startpaketet) med spädbarnsinlägg. Selen kan även användas sen upp till 20 kg (kommer jag aldrig att orka bära så det är ju bara att glömma)... Men den är sjukt användbar och eftersom den går att använda så länge är det förmodligen den enda jag kommer att behöva ha! 

Nattrutiner?

Publicerat: 2014-11-05 kl: 21:15:00 i Barnen & Sömn
Hemskt vad lätt det var att få lilleman att sova ikväll. Rullade över honom på mage i babygymmet efter att jag tänkte försöka få i mig något till kvällsmat (brukar aldrig gå speciellt bra)... Sen helt plötsligt var det lite för tyst, lite för lite benkickar och någon hade redan somnat. Vilket känns som det är det enda han har gjort idag! Bara att lyfta upp honom, dra av byxor och sockar och lägga honom i hans säng... Så mycket för att jag hade planerat att han skulle få bada ikväll!
 
Hur ser era nattrutiner ut? Vi har egentligen inga rutiner, men jag skulle vilja få till några. Börja 18:30 med bad, massera in hudkräm och sen ta med en flaska ersättning och lägga oss i sängen, läsa en saga (kanske inte så givande för en 3 månaders men ack så mysigt) och sen på något magiskt sätt får han gärna somna. 
Ikväll var det bara en puss på pannan och God natt min skatt, ut ur rummet och sen tillbaka och putta i nappen när den trillade ur och han var sur. 

4160 g

Publicerat: 2014-11-05 kl: 20:44:00 i Barnen & Utveckling
4160g, 53cm lång och 38 cm i huvudomkrets. Nästintill precis samma mått som vi hade sist vi var där (enda som ändrats är vikten). Lite chockerad också över hur lite han hade gått upp emot vad han brukar (ca 300g per vecka), men slår man ut det över två veckor är det fortfarande mer än okej! 
Eftersom min nuvarande (och enda av vad jag vet) BVC tant är så söt bokade vi dessutom in nästa besök nästa vecka. Egentligen gör de inte så när de börjar närma sig den här åldern utan går ut på lite mer tid än varje vecka. Men eftersom Mattias är borta så tyckte hon att vi lika gärna kunde boka ett besök nästa vecka också. 

Rullar runt!

Publicerat: 2014-11-04 kl: 20:17:00 i Barnen & Utveckling
3 månader (okorrigerat), vilket jag tycker är lite tidigt för en prematur! Äntligen kom han hela vägen runt. Fortfarande lite svårt på helt platta underlag så en liten kudde som soffsitsen underlättar och utöver det också lite mer glatta ytor än tyg mot tyg. Blir ju ett visst motstånd då!

En till sån där dag

Publicerat: 2014-11-04 kl: 14:12:00 i Barnen & Vardag
Alltså idag, grått trist och regn och rusk. Jag har verkligen ingen lust alls att gå utanför dörren och har egentligen inte heller någon anledning! Behöver handlas lite men inget som är bråttom med och utöver det är det lite små ärenden som vore kul att göra, hämta ut paket, sen springa förbi Kappahl (25% rabatt)... 
 
Men sen var det ju det där med att jag inte skulle köpa mer kläder till Hjalle... Jag själv behöver egentligen inte heller några nya kläder utan lovade mig själv att jag skulle rensa bland de jag redan har. Men för att göra det behöver jag upp på vinden och att göra det när jag är ensam med Hjalle hemma känns inte sådär super optimalt. 

Smakportioner för prematurfödda

Publicerat: 2014-11-04 kl: 08:02:00 i Mat & Amning
Efter alla gånger jag frågat BVC och folk i olika grupper på facebook, andra med prematur barn osv har jag äntligen fått lite bra svar på hur det är med när man kan börja med smakportioner för Hjalmar! Enligt vår sköterska uppe på neonatalmottagningen gäller det alltså deras korrekta ålder (inte deras korrigerade utan okorrigerat). Så om en månad kan jag börja med smakportioner lite försiktigt om jag vill!
Inte bara det med mat utan också det med sömn går att reglera utefter deras riktiga ålder. Så nu ska vi också ge oss på att nattkriga lite... Försöka öka upp mängden mat innan läggdags och få honom att sova längre perioder på natten. Önska oss lycka till! Det känns som det här kan bli en ganska långdragen fight...

Chockande morgonmat!

Publicerat: 2014-11-03 kl: 14:00:28 i Mat & Amning
Två dagsfärska bilder på oss! Lilleman bjöd till med hela sex timmar sömn i sträck inatt men då var vi ypperligt sega i säng också. Tror inte han sov ordentligt efter allt krångel förens klockan var närmare ett. Sen gick vi ändå inte upp förens klockan närmade sig elva, bästa morgonmyset som finns. Dessutom chockade han mig med att dra i sig uppemot 120ml ersättning imorse, annars brukar det bara gå ner runt sådär 80ml eller om man har tur 90ml.
 
Passade på igår med att förbereda flaskorna med vatten och ställde in dem i kylskåpet. Enkelt att bara ta fram och värma på i mikron och mäta upp rätt mängd pulver sen. Man hinner ju vakna till lite lätt ändå men man får ju underlätta så mycket som möjligt när man är själv och trött på natten. 
 

Då var det dags igen

Publicerat: 2014-11-01 kl: 11:16:13 i Barnen & Vardag
Så hade Mattias åkt igen nu då... Ensam hemma med Hjalmar minst fram tills jul men med största sannolikhet tills halva januari. Vore ju toppen om projektet tillät honom att komma hem till jul och nyår men det har jag redan räknat bort så blir bara bonus om det faktiskt händer!
 
Vad händer idag annars? Vädret är jättetråkigt ute med lite små duggregn och lägenheten ser ut som ett bombnedslag för att inte tala om att jag också ser ut som hej kom och hjälp mig! Enda planen vi har är att ta oss iväg till bibblan... Kolla lite böcker om sömn och försöka planera upp maten i veckan!