Recension: TiKEi Mineral Foundation

Publicerat: 2011-10-31 kl: 20:50:00 i Make-up
TiKEi´s mineral foundation är hyllad av flera stora bloggare, exempelvis HiiLen!
Jag tycker om denna foundation mycket, just för att den är lätt att arbeta med, det är enkelt att få ut tillräckligt mycket i locket och den sitter bra under hela dagen. Däremot är jag inte riktigt vän med täckningen. Alla andra förutom jag verkar få en grym täckning under dagen medans min stannar på medium och inte blir bättre. Jag gillar ju medium täckning men om jag skulle vilja få en högre täckningsgrad är det svårt med denna.
Betyg: Just därför hamnar betyget på 4 av 5, i övrigt är den jättebra och jag kan verkligen rekommendera denna då den även har ett lågt pris!

Återkommer!

Publicerat: 2011-10-31 kl: 14:04:27 i Dagbok
När jag kommer hem kommer det upp mer mineralsminks recensioner! Ska fixa bilder till er först och gymma, återkommer! Förhoppningsvis kanske jag också har fått något paket på posten :D

Träna!

Publicerat: 2011-10-31 kl: 10:28:00 i Stress-av
För att slippa hålla på som på bilden (weheartit), så är det bra att vara igång under dagen och faktiskt mycket bra att träna! Speciellt nu när det är lov för många så är det viktigt att komma ut. Ta en promenad, åk iväg till gymmet, träffa några vänner ute på stan! Se till att inte bara vara hemma utan gå ur i friska luften och rör på er!
Jag har gymmat både igår och det är planerat idag med, en riktigt genomkörare. Sån himla träningsvärk får man men den tränar man bort dagen efter! ;)

Lumene Natural Code Mineral Powder

Publicerat: 2011-10-30 kl: 21:22:00 i Make-up
Inte lika bra som det andra pudret men helt okej! Funkar som det ska men behöver mer påpassning under dagen om man planerar att vara igång under många timmar! Dock inget bra val om man vill används sig av bara puder, som det brukar vara med de flesta puder!
Betyg: 3 av 5
HÄR, HÄR, HÄR hittar ni mina andra Lumene mineralrecensioner!

Matlagning!

Publicerat: 2011-10-30 kl: 12:10:07 i Hjärtats fröjd
Nu ska jag återgå till min andra stora passion - matlagning! Idag blir det helstekt fläskytterfilé med potatis och brunsås! Kommer upp mer mineralsmink´s recensioner senare idag!

Speltid: 136 min
Genre: Action, Fantasy, Äventyr
Huvudroller: Johnny Depp, Penélope Cruz & Ian McShane
Helt okej trots att det "bara" är Johnny Depp kvar som huvudkaraktär av de tre som varit förut. Hade relativt låga förhoppningar eftersom alla sagt att den är så dålig, men den var faktiskt lika bra som de förra! :)

Oriflame får Pentaward!

Publicerat: 2011-10-29 kl: 18:48:41 i Make-up
Oriflame Betuy Wonder Colour Lipstick har belönats med Pentawards brons i New York för dess förpackning och design! Tidigare har de vunnit Pentawards för grafisk design med läppglanset Visions* Vibes Lip Gloss (2009) och läppstiftet Very Me Lipmania (2010). Utmärkelsen för i år är för strukturell design!

En produkts förpackningsdesign är väldigt viktig för att skapa en känsla och helhetsupplevelse kring produkten. Därför känns det extra roligt att uppmärksammas just i den här kategorin säger Johanna Eriksson, Marketing Director Oriflame Sverige.


Recension: Lumene Mineral Powder Foundation

Publicerat: 2011-10-29 kl: 11:50:00 i Make-up
En medium täckningsgrad (självklart valbart beroende på hur mycket du arbetar in foundationen), sitter på i några timmar (typ någon timme efter lunch). Har inte hittat något ultimat sätt att applicera dena eftersom den är i kompaktform och jag gärna vill blanda in pudret i min borste så blir det lätt mycket löst. Med applikatorn får man jobba in det en hel del i huden och det är ganska tröttsamt eftersom man får trycka ganska mycket!
Betyg: 3 av 5, behöver hitta ett bra applikationssätt. Annars är funkar den och håller sig fräsch med en liten touch up mitt på dagen!
HÄR och HÄR hittar ni mina andra recensioner om Lumenes mineralsmink!

Ja jag ska försöka besvara denna så gott jag kan, jag är ju varken utbildad frisör eller make up artist utan driver bloggen på stort intresse bara så om ni vill ha proffs tips gå och fråga en frisör, men ta det med en nypa salt, de vill ju också tjäna pengar!

Ta hand om håret! Gör inpackningar, försöka att föna, locka och platta så lite som möjligt och när ni gör det använd värmeskydd!
Hitta ett shampo och balsam som passar dig! Fråga gärna någon som kan hår om detta och testa dig fram med vilka du gillar!
Säg till att du sparar ut när du klipper håret! Klipp håret efter 8-10 veckor och säg till frisören att du håller på och sparar ut! Själv klipper jag mig kanske en gång var fjärde månad om inte ännu mer sällan!
Den här längden har tagit mig ca 1 år att spara ut till, våren förra året klippte jag nämligen page så det är inte omöjligt men det tar tid! Just nu sparar jag ju fortfarande för att jag vill kunna göra något kul med håret när jag tar studenten! 
Hoppas att fått några bra tips som ni kan ha användning av!

Jag vann lösögonfransar inne hos Bellzor!

Publicerat: 2011-10-28 kl: 13:41:00 i Hjärtats fröjd
Roligt värre, brukar ha sån himla otur när det gäller tävlingar så för en gångs skull vinner jag, det var två andra som också vann! :D
HÄR hittar ni Bellzors blogg!

Tips inför solsemestern!

Publicerat: 2011-10-28 kl: 09:33:26 i Kroppsvård
Nu när det blir höstlov för de flesta (inklusive mig!) så är det ju många som passar på att åka bort till solen och värmen, för att ni ska kunna sola lugnt tipsar jag er om Niveas solskyddsprodukter! HÄR (<---Länk) och HÄR (<---Länk) har jag recenserat dem! Extra viktigt nu när vi svenskar är så bleka i hyn att vi solar med solskydd!
Kika även in på Weledas favoritnecessär (<---Länk) som är perfekt att ta med sig när man reser bort!
Om ni vill läsa mer om de produkter som finns i necessären hittar ni recensionerna HÄR (<---Länk), HÄR (<---Länk), HÄR (<---Länk) och HÄR (<---Länk).

Recension: Lumene Natural Code 2 in 1 Powder Makeup

Publicerat: 2011-10-27 kl: 20:11:00 i Make-up
Funkar jättebra som ensamt om man bara vill ha puder och inte foundation! Självklart funkar denna superbt på foundation, kräver lite påpassning under dagen om man vill ha på sig foundation och puder som mattar ner under hela kvällen och dagen ;) Dock är det värt det, jag brukar ändå bättra på pudret innan jag går ut på kvällen. Den klarar sig jättebra hela "jobbar" tiden vilket är det viktigaste enligt mig!
4 av 5 för den superba funktionaliteten, dock lite jobbig applikator man får med. Men enkelt att byta ut mot en egen man valt själv! :)
Här hittar ni min recension av Lumens mineralfoundation.

Rosa Bandet Galan

Publicerat: 2011-10-27 kl: 16:54:00 i Hjärtats fröjd
För er som liksom jag missade detta igår! Mycket trevligt att få se faktiskt!

Min första ODD MOLLY!

Publicerat: 2011-10-27 kl: 11:34:00 i Hjärtats fröjd
Japp den har fått flytta in i garderoben, dock är den ännu oanvänd. Har inget som passar med den och den är så kort så jag visar magen med vanliga jeans på! Så letar med ljus och lykta efter något som passar till den!

Recension: Lumene Natural Code Matt Makeup Foundation

Publicerat: 2011-10-26 kl: 17:16:00 i Make-up
En av mina budgetfavoriter, det allra bästa med den här är att det faktiskt är mineralfoundation så det är en lätt formula som inte känns tung på huden i ansiktet! Dessutom har den min favoritgrad av täckning lite över halv! Man kan se lite av min egen hud igenom samtidigt som den täcker över de mörka ringarna under ögonen (har inte så mörka ;) ).
I hållbarhet är den riktigt bra också! Kan gå hela dagen från morgon till kväll och inte behöva sminka om förutom liten cathc up med puder på näsan där jag oftast blir glansig! Formulan är som sagt lätt, den täpper inte igen porerna och den är enkel att applicera.
Betyg: 5 av 5, en budgetfavorit inom flytande mineralfoundation!
Imorgon kommer det upp mer lumene mineralsmink, vi kör på litet mineraltema fram till helgen nu! :D

Too be seen!

Publicerat: 2011-10-25 kl: 21:58:57 i Dagbok
Sitter med läxor (igen), vad vill ni se mera av i halloween sminkningar? Kommer kunna hinna göra en till videotutorial innan halloween i alla fall! I övrigt tänkte jag recensera en budgetfavorit bland foundation imorgon (bilden) och se till att ni får se min foundation rutin i helgen!

Nu finns Fashioncut på Facebook

Publicerat: 2011-10-25 kl: 12:10:06 i Dagbok
Ni finns jag även på Facebook, klicka HÄR för att komma till bloggens sida. Ni får hemskt gärna kommentera både där och här vad ni vill se mer för tutorials!

Klassisk frisyr på 1 minut!

Publicerat: 2011-10-25 kl: 10:27:15 i Tutorials
Ni har väl inte missat dessa smarta saker som gör det superenkelt att fixa klassiska frisyrer snabbt? Här nedan kommer jag visa er hur ni gör en bulle med hjälp av den längst ut till vänster!
1. Börja med att borsta igenom håret.
2. Sätt upp en tofs där du vill att din boll/knut ska vara.
3. Böj isär mittendelen på svampen och trä igenom håret.
4. Dra den längst ner till hårtopparna (en fördel om man inte har uppklippt hår som jag)!
5. Börja snurra upp håret på svampen och fortsätt innåt.
6. Böj svampen så den blir rund (alltså neråt och innåt).
7. Flytta håret så inget av den svarta svampen syns och fäst eventuella hårslingor som inte sitter kvar med hårnålar!

Halloween Tutorial: Bellatrix Lestrange Make Up

Publicerat: 2011-10-24 kl: 20:38:15 i Tutorials
Tog mig ca 8 timmar att filma, redigera och lägga upp så njut av den! Hoppas att det blir ett bra tips till några av er i alla fall. Kanske hinner med en imorgon om ni har tur!

Halloweensminkningar på gång!

Publicerat: 2011-10-23 kl: 23:00:06 i Dagbok
Varit tyst ifrån mig i helgen, tyvärr har jag behövt sitta med läxor (vilket jag inte varit så effektiv med) och kommer behöva göra det imorgon också. Däremot ska jag försöka fota och ge er några tutorials på halloween sminkningar, så det kommer upp i alla fall en imorgon!
Nu till att se lite True Blood och försöka slappna av, klockan börjar bli mycket!

Nytt utseende!

Publicerat: 2011-10-23 kl: 11:00:00 i Dagbok

Bytt header, satt in en ny bakgrund och gjort bloggen lite smalare. Gillar ni det nya utseendet eller tyckte ni bättre om det förra? :D

Listan!

Publicerat: 2011-10-22 kl: 22:04:36 i Dagbok

1. Går du hellre ut på party med stökigt hår och snygg makeup eller fint hår och utan smink?

Stökigt hår och snygg makeup, eller en blandning, gör oftast inte så avancerade saker med mitt hår ändå så det blir nog kanske typ en gång i månaden!

 

2. Rakar du hellre av dina ögonbryn eller tappar dina ögonfransar?

Svår fråga, hmm, ögonbrynen kan man ju måla dit! Blir nog ögonbrynen ändå!

 

3. Skulle du hellre vara tvungen att handla allt ditt smink på H&M eller från nätet för resten av ditt liv?

H&M, det finns inget som slår att handla smink i verkligheten.

 

4. Skulle du bära mörk lipliner med ljust läppstift i en månad eller en härlig 80-tals-perm?

Definitivt 80-tals perm, skulle vara så kul att testa!

5. Om du måste välja att måla dina naglar med bara neutrala färger eller färgglada färger resten av livet, vilket väljer du?

Neutrala, de passar till allt och då kan man göra mer roliga sminkningar ;)

 

6. Skulle du hellre ha "MC Hammer"-byxor eller silvriga lamé-hotpants på dig offentligt?

Hmm, för att vara ärlig fick jag googla på båda så jag visste inte ens vad något av de var ;)

 

7. Skulle du hellre ha en Oompa Loompa-apelsin-fakebränna eller en bondbränna?

Bondbränna ;)

 

8. Väljer du hellre en ful klippning eller en ful hårfärg?

Inget! Båda är viktiga, dock har jag inte färgat håret på två år nu :D

9. Varje fredag i ett år måste du antingen sminka dig pin up-inspirerat eller goth-inspirerat. Vad väljer du?

Pin-up, så mycket roligare att gå ut på party med sånt :D

 

10. Skulle du hellre bli av med alla fina skor eller all din makeup?

Fina skor, de behöver inte vara fina för mig så länge de är bekväma!


Vill ni se mitt schema?

Publicerat: 2011-10-21 kl: 14:21:00 i Dagbok
Ja precis som rubriken lyder, vill ni se mitt schema? I så fall här är det:
Blurrade över mina lärares namn för jag tror inte de vill vara med här på bloggen, i övrigt så har vi trevliga salsnamn, på övervåningen har vi sagon om ringen tema med salsnamnen och på nedervåningen så är det grekiska gudar! I övrigt så ska jag slänga mig iväg och gymma nu vid halv tre! Sen är det fredagsmys!

Youtube tips: Misschievous

Publicerat: 2011-10-21 kl: 09:40:00 i Make-up
En av de skönhetsvloggar jag prenumererar på är Misschievous. Där hittar ni det mesta inom skönhet, tips, tutorials, halloween sminkningar, how-to-look-like kändisar osv, osv.

Recension: Weleda Citrus Creamy Body Wash

Publicerat: 2011-10-20 kl: 19:41:00 i Kroppsvård
På förpackningen: Citrus Creamy Body Wash är en fräsch duschlotion med citronolja som stimulerar kropp och själ.

En weleda som jag faktiskt inte fastnat för är denna. Jag gillar inte konsistensen, doften eller hur den beter sig i duschen. Det finns dock många andra som älskar denna så många av er kan ju gilla den även om jag inte gjorde det!
Betyg: 1 av 5
Den gör sitt syfte i alla fall, kroppen blir ren och den stimulerar faktiskt kropp och själ.

Denna hittar ni även i Weledas favoritnecessär!

Sponsrat: Craps

Publicerat: 2011-10-20 kl: 17:00:53 i Dagbok

Jag har faktiskt helt ärligt talat inte en aning om vad craps är för spel, men det låter mycket intressant. Sen kan man ju alltid tänka på de häftiga scenerna från casinon som alltid är med i filmer. När folk samlas runt borden för att det är en storspelare där, alla står och ser förväntansfulla ut och så helt plötsligt bara förlorar den för att det var ett stråk av otur eller för att turen tog slut.

Jag skulle inte ha något emot att testa på craps men jag tror nog att jag skulle vilja göra det online istället för i verkligheten, risken att göra bort sig är ju inte lika stor då! Dessutom finns det ju alltid sidor där man kan hitta information om hur det går till och det är ju till stor hjälp. Att sitta eller stå vid ett bord och inte hänga med i vad som händer är ju lite segt!


Om mig

Publicerat: 2011-10-19 kl: 23:53:00 i Dagbok
För er som är nyfikna på mig så är det jag som är Jennifer, jag är båda född och uppvuxen i Skövde som brukar kallas för lilla storstaden. Jag är vid skrivande stund 21 år och nybliven mamma till Hjalmar som föddes 29/7 i vecka 29+1.
 
Vi har alltså spenderat större delen av sommaren inne på sjukhus i neonatalvården (HÄR hittar ni vår resa). Nu spenderas dagarna inomhus (utöver alla hushållssysslor och barnvagnspromenader när det inte spöregnar), i våran nya och större lägenhet! Det blir därför också en hel del inredningstänk men framför allt är det just nu fokus på att planera in barndop och allt annat som hör med bebistiden till.
Jag försökte hålla mig till ett område på bloggen men det var helt omöjligt så här blev det istället en enda salig blandning av saker som jag tycker om och jag hoppas att ni vill vara med och dela detta med mig. Ni hittar bland annat, film & serie tips, bokrecensioner, recept på mat & bak och lite mer ytliga saker som hårvård, sminkrecensioner och tutorials. 
 
Jag har bloggat till och från sedan 2005 men den här bloggen startades i april 2008 och sen dess har jag hållt fast även om inriktningen har bytts några gånger om! Jag började blogga för att jag tycker om att skriva och speciellt att uttrycka mig i ord och att få dela med mig av bra och mindre bra saker. Jag försöker hålla en genomgående positiv stämning i bloggen men man kan inte undvika att tråkiga saker händer. Trots detta tycker jag att man alltid kan hitta något positivt och hoppas att ni vill vara med mig och lyfta varandra i bloggvärlden. 
 
 
Om ni vill komma i kontakt med mig är det bara att kommentera inläggen eller maila mig på [email protected]

Höj volymen, njut!

Publicerat: 2011-10-19 kl: 17:33:20 i Stress-av
wehearitit

Dagens avslappning. (<---- LÄNK)

Söndagsfilm - The Social Network

Publicerat: 2011-10-18 kl: 19:25:25 i Film & Serier
Speltid: 120 min
Genre: Biografi, Drama
Huvudroller: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake

Som programmerare uppskattar jag nog filmen mer än andra, men den är sevärd! :D

Artégo - Argan Oil

Publicerat: 2011-10-18 kl: 13:27:31 i Hårvård
Artégo har tagit fram en naturlig argan olja som har vitamin A, E och F. Den vårdar, ger fukt och återuppbygger med sitt serum. Den reparerar skadat hår, ger glans och fyllighet till fintrådigt hår. Dessutom ger den elasticitet och en naturlig look.
Är det någon av er som har hört något om denna?
Den låter ju helt toppen i alla fall till topparna för att slippa frissighet!
Går bara att hittas hos frisörer, ca priset ligger på 99kr/25ml 249kr/100ml.

Kaffe!

Publicerat: 2011-10-18 kl: 10:14:57 i Dagbok
Jag önskar att jag hade en kopp kaffe... I övrigt ska jag fixa naglarna ikväll, ta bort nagellack, fila, smörja in, olja in, lacka om och kolla på lite mer serier under tiden. Den hemska värken har inte släppt. Försöker ändå att blogga under dagen så får vi se hur det går!

Vänner!

Publicerat: 2011-10-17 kl: 22:08:27 i Film & Serier
Det har varit väldigt låg updatering här under dagen, jag har jätteont i min kind (min visdomstand på höger sida är på väg ner). Så har legat i sängen/halv suttit framför tv:n och kollat Vänner hela dagen. Imorgon är det skola som gäller fram till kvart i fem men ska försöka ställa in några inlägg åt er! Veckans söndagsfilm blir för övrigt Vänner serien! Har tagit mig igenom 7 säsonger och det är fortfarande lika bra ;)

5 tips inför Halloween!

Publicerat: 2011-10-17 kl: 17:14:00 i Tutorials
Jag har tyvärr själv inte tid att fixa en massa tips till er men här kommer några av mina favoriter från Youtube! Vad vill ni läsa mer om nu inför Halloween? Tips på sminkningar, nageltips? Eller vill ni att jag ska köra på som vanligt? :)

Wants from Indiska!

Publicerat: 2011-10-16 kl: 14:40:58 i Hjärtats fröjd
Vill ha allt detta från Indiska! Letar som en galning efter perfekta témuggar, de ska vara stora, ha tjock kant och dessutom så får de inte vara för breda (man häller vid sidan av munnen). Känns bra att börja leta sånt här innan man flyttar hemifrån ;) Kanske faktiskt kan ha en någorlunda bra uppsättning med vardagsporslin om jag har tur! Finporslin har jag redan en halv samling :)

Recension: Den Äldste - ljudbok

Publicerat: 2011-10-15 kl: 20:58:23 i Boktips
Uppläsare: Tomas Bolme
Förlag: Bonnier Audio
Författare: Christopher Paolini
Längd: 27 timmar 30 minuter
Utgiven: 2007
Betyg: 3 av 5

Fortsättning på Eragon som även denna äger. Man får fortsätta att följa med Eragon på hans äventyr och Tomas Bolme gör samma underbara jobb som tidigare och man verkligen lever sig in i boken och hans röst gör den ännu mer levande.
Det låga betyger kommer sig av längden, den är lite seg och det händer inte sådär mycket förens man kommer till slutet av ljudboken. Men när den väl kommer igång är den bra! Dock behöver man ha tålamod för att ta sig igenom 27 timmar. Det är väldigt långt!
För att läsa min recension av Eragon - ljuboken klicka HÄR eller på Eragon i texten.

Australian Bodycare - hårvård

Publicerat: 2011-10-15 kl: 15:53:18 i Hårvård

Australian Bodycare Gentle Cleansing Schampoo - Detta milda schampo innehåller naturlig Tea Tree Oil och är lämpligt för normalt till torrt hår. Schampot tillför näring och fukt till både hår och hårbotten samt skyddar mot kliande och torr hårbotten. Gör håret skinande rent, blank och lättkammat. Avlägsnar effektivt rester av stylingprodukter. Fördela jämnt i vått hår, skumma, massera och skölj noggrannt. Upprepa vid behov.

Australian Bodycare Hair Conditioner - Ett näringsrikt balsam för alla hårtyper med naturlig Tea Tree Oil. Gör håret lätt att reda ut och återställer den naturliga glansen. Gör håret lätt att forma med volym och vitalitet. Applicera jämnt på rengjort och fuktat hår. Låt sitta i en minut. Skölj noggrannt.
Ni hittar Australian Bodycares produkter i välsorterade hälsokostbutiker, både på internet och ute i affärerna! Länkat till produkterna om ni vill läsa mer om dem!

Info kommer + inspiration

Publicerat: 2011-10-15 kl: 13:46:31 i Hjärtats fröjd
weheartit

Lite inspiration är alltid bra! Kommer upp produktinfo om Australian Bodycare lite senare under eftermiddagen. Just nu ska jag hoppa in i duschen!

Oriflame Oasis Collection

Publicerat: 2011-10-14 kl: 21:27:59 i Make-up
Jonas Wramell som är makeupartist har skapat höstens kollektion för Oriflame och han säger att han hämtat sin inspiration från en av sina egna favoritrestauranger i New York - Spice Market.

– När du stiger in i restaurangen slår genast de exotiska dofterna mot dig. Myrra, kanel och rökelse blandas samman till en förförisk mix. Belysningen är dämpad och de tjocka, mönstrade sammetstygerna ger ett behagligt lugn. Upplevelsen av de orientaliska kryddorna som man har i Fjärran östern och Nordafrika sådde fröet till det som skulle bli höstens look med sina varma och jordnära toner, säger Jonas Wramell.

Höstkollektionen går i bronsiga, jordiga toner med en dragning åt terrakotta och umbra. Brunt och brons blandas till en grymt snygg och lätt metallisk, rostbrun färg med ett snyggt skimmer!
Ögonen står i fokus och huvudrollen har den alldeles för läckra kajalpennan.
Oasis Kajal - Medina Brown (ord. pris 120 kronor)
Kajal i en varm kopparnyans. Cremig konsistens som underlättar appliceringen och gör det möjligt att använda produkten både som kajal och ögonskugga.
Oasis Kajal - Medina Brown (pris 120 kronor)
Kajal i en varm kopparnyans. Cremig konsistens som underlättar appliceringen och gör det möjligt att använda produkten både som kajal och ögonskugga.
Oasis Lipstick - Glossy Dunes (pris 120 kronor)
Läppstift i en sofistikerad, naturlig kopparbrun nyans. Innehåller pärlemoskimrande pigment som ger en gnistrande och glansig finish.
Oasis Lipstick - Earthy Tangerine (pris 120 kronor)
Läppstift i en sofistikerad, naturlig rostbrun nyans. Innehåller pärlemoskimrande pigment som ger en gnistrande och glansig finish.
Oasis Nail Polish – Purple Mosaic (pris 115 kronor)
Vackert nagellack i skimrande syrénlila nyans som läckert bryter av men ändå matchar perfekt till läppstiftet.

Oasis Nail Polish – Marrakech Wood (pris 115 kronor)
Vackert nagellack i metalliskt skimrand rostbrun nyans. Ger en snygg finish och matchar övriga Oasis-produkter.

Samhällsprov och förberedelser

Publicerat: 2011-10-14 kl: 10:31:26 i Dagbok
Bjuder på bilderna ;) Sitter i skolan, har bara två lektioner idag och den sista avslutas med samhällsprov, diktatur och demokrati! Efter det ska jag hem och förbereda alla inlägg till helgen, ta kort och skriva ner det jag behöver ha eftersom vi är hemma hos Andreas i helgen har jag ju inte tillgång till alla produkterna. Har inte plats heller för att ta med mig dem!

På förpackningen: Promotes skin renewal. Helps to increaxe appearance of skin firmness.

För er som gillar kroppsoljor är den här gudomlig. Jag själv har inte riktigt bestämt mig för om jag gillar oljor eller hudkrämer bäst! Just nu varierar jag lite mellan båda :) Jag gillar i alla fall definitivt den här!
Det doftar som vanligt underbart när det gäller Weleda och det här är absolut inget undantag! Det är lätt att smörja in/olja in sig och den är väldigt dryg (som en olja ska vara). Det är ingen risk att man halkar runt oljig hela dagen! Doften lägger sig svagt och finns kvar på huden länge, länge! Det har faktiskt hänt att jag tagit på mig lite som parfym bara på grund av doften ;) Detta funkar superbt!

Betyg 5 av 5. En pärla med många användningsområden. Gillar man olja eller är tveksam kommer man verkligen att älska denna!
Ni hittar även denna i Weledas favoritnecessär!

Paket!

Publicerat: 2011-10-13 kl: 15:46:54 i Kroppsvård
Detta härliga paket stod utanför min dörr när jag kom hem! Ser fram emot att få testa och recensera, om ni själva vill läsa på lite om Australian Bodycare kan ni göra detta HÄR!

Studentmössan!

Publicerat: 2011-10-12 kl: 16:49:00 i Hjärtats fröjd
Vill ni se 3D modellen och dra runt på den och så finns den att kolla på HÄR!
Nu känns det inte som om det är så långt fram i tiden :D

Tiden går fort

Publicerat: 2011-10-12 kl: 13:29:52 i Dagbok
wehearit

Sitter och drömmer mig bort till min egen allra första lägenhet! Just nu kanske den faktiskt bara är ett år bort ;)
Hade tänkt visa er min studentmössa men hittade inte bilden dit just nu så den kommer senare i eftermiddag (när jag får nya mailet) och en weleda recension!
Idag har jag för övrigt 22 månader tillsammans med Andreas! :) Tiden går fort!

Studentmössprovning

Publicerat: 2011-10-11 kl: 13:53:37 i Hjärtats fröjd
weheartit

Snart är det studentmössprovning för oss! Med andra ord typ någon timme bara, känns väldigt roligt att i trista skolvardagen få prova studentmössor. Ska självklart visa bilder för er när den kommer hem till mig (frammåt våren)!

Lucky Star

Publicerat: 2011-10-10 kl: 22:50:00 i Stress-av
Detta har jag roat mig med under dagen, tyvärr har jag inte haft tid till bloggen eftersom jag har behövt jobba med skolarbete. Men imorgon kommer det upp en recension :)
I övrigt så heter animen Lucky Star och är lite utöver det vanliga, men en perfekt serie att slappna av till!

Bridesmaids

Publicerat: 2011-10-09 kl: 21:44:25 i Film & Serier
Fy farao för segstartad film! Jag kan inte tro att jag tog mig igenom den för den är så segstartad. Dock blir den riktigt bra i slutet, efter 1 timmer och 20 minuter!
Betyg: 2 av 5.
Den räddas av att den har ett bra budskap, annars är den förjäkla seg!

Garnier Roll-on Anti dark-circles

Publicerat: 2011-10-08 kl: 23:38:00 i Make-up
En produkt som jag verkligen kan tipsa om! Älskar min och den är verkligen perfekt att använda som concealer under ögonen eftersom den är återfuktande och inte kakar sig efter ett tag under dagen. Väldigt enkel att använda och simpel att fördela under ögat och så länge man har rätt färg passar det riktigt bra. Komplettera med lite foundation och du har en superb bas!

Betyg: 5 av 5 - som jag skrev, den perfekta concealern under ögonen som jag har stött på hittils, jag älskar den och jag tror att ni kommer att älska den lika mycket som jag gör!

Försöker hinna - igen!

Publicerat: 2011-10-08 kl: 16:14:15 i Dagbok
Försöker hinna med saker nu idag igen! Behöver duscha och göra mig iordning inför ikväll och jag behöver plugga, dessutom vill jag berätta för er om en toppen flytande foundation men jag har fasiken inte tid till det jag vill. Kan ni skänka mig 36 timmar per dygn istället så hade jag hunnit med det jag behöver idag!

Försöker hinna

Publicerat: 2011-10-07 kl: 18:31:16 i Dagbok
Sitter och drunknar i mina läxor och försöker hinna med att tidsinställa inlägg inför imorgon när jag ska iväg hem till vänner på middag! Med andra ord, min fredagskväll är fylld till bredden med saker att göra. Fast man ska inte klaga, jag gillar ju att ha saker att göra och tid för att slappna av finns imorgon :)

Testing, testing

Publicerat: 2011-10-07 kl: 14:17:54 i Make-up
Vad vill ni läsa mer om? Ska jag sammanfatta septembers favoriter, vill ni se tutorials (inga än så länge, kanske kan göra vid efterfrågan ;) ), mer info om produkter, mer bilder på dagens smink? Berätta för mig!

Roots!

Publicerat: 2011-10-07 kl: 09:34:37 i Hjärtats fröjd
Det börjar verkligen bli kyligt ute! Dags att inviga mina höst/vinterkängor :) De kommer ifrån Roots och är supersköna!
Lagom hög klack med för den delen! Inte för låg för att det ska kännas tantigt men tillräckligt låg för att det ska orkas gå i dem varje dag.

Björn Axén lanserar Cool Silver!

Publicerat: 2011-10-06 kl: 19:30:00 i Hårvård
Björn Axén lanserar Cool Silver som är en högeffektiv serie för oss med blonda och gråa hår. I serien finns det ett schampoo, ett balsam och en leave-in spray som ska ge blonda och gråa hår en sval lock med en vacker lyster och en klar glans.

Alla produkterna i Cool Silver serien neutraliserar gula toner och ger håret en vacker och klar lyster. De vårdande proteinkomplex som finns i produkterna återfuktar och mjukgör hår och hårbotten. De innehåller också UV-skydd (toppen!) och doftar av härlig Frosty Apricot.

Produkterna fungerar så att om man vill åstadkomma en sval look så tillför man kalla pigment till håret. När vi upplever att hår har en varm ton skiftar det oftast i gult och genom att lägga till lila pigment så neutraliserar man det hela. Jag tycker att man lätt kan uppleva blonda hår som livlösa och matta (jag tycker i alla fall att mitt är det!). När man tillsätter detta lila pigment så ser håret friskare och vackrare ut och man får en ökad glans och lyster.

Cool Silver Schampoo är ett sulfatfritt pigment-schampo för rengöring och behandling av blont och grått hår. Schampot fungerar även anti-statiskt och är den av produkterna i serien som är berikad med mest pigment. Schampot kostar 150kr.

För att få ännu mer effekt och vård så rekommenderas man att fortsätta behandlingen med Cool Silver Conditioner som är ett utredande och mjukgörande pigmentbalsam. Balsamet ligger också på 150kr.

För att komplettera ännu mer kan man använda Cool Silver Leave-in Spray om man vill maximera den kalla effekten. Cool Silver Leave-in Spray är perfekt att använda om man exempelvis bara vill behandla utväxt, toppar eller underhår (jag behöver på min utväxt, den har ni inte fått se ;) ). Dessa områden kan annars vara svårt att komma åt med ett schampo. Priset ligger på 160kr.

Björn Axén är ett av Sveriges största frisörföretag och driver idag 5 salonger under 2 olika salongskoncept. Björn Axén Haridressers och Urban by Björn Axén har varsin stylingserie knuten till sig och i samarbete med OBH Nordica har de en serie värmeverktyg Björn Axén Tools och de driver även en 2-årid frisörutbildning Björn Axén Academy.

Color Club - Snakeskin

Publicerat: 2011-10-06 kl: 16:50:00 i Naglar
Det fick blir denna ljuvliga färger, en grön glittrig med lite guldskimmer i sig. Piffade till ena tummen med några blommor också ;) I övrgit är detta nagellack lätt att måla på och torkar relativt fort :)

Too Faced - Violet Femme

Publicerat: 2011-10-05 kl: 22:05:00 i Make-up
"Totalt livsfarligt häftiga one piece eyeshadows i de mest exotiska nyanserna. 12 nya satin färger i individuellt vackert förpackade paket, för att komplettera Too Faceds underbar eye make up collections. Texturen och hållbarheten är av högsta kvalitet"

En ljuslila skugga som blir mer än ljuslila på ögonlocken! Inte en av mina favoritfärger innan jag hade testat denna men den har nog hamnat bland en av mina favoriter trots allt. Dock ska man akta sig för att lägga denna på fel ställen eftersom man lätt kan se ut som att man fått en blåtira! Jag har använt denna både som highligting skugga och som "mellan!`" skugga när jag sotat med lite mer färger :)

Betyg: 4 av 5, just på grund av att om man råkar sätta den på fel ställe får man börja om med sin sminkning, annars äger den totalt! En görsnygg och pigmentrik skugga med lite guldglimmer i och jag totalt älskar den! :D

Violet Femme ingår i Too Faced´s senaste kollektion och samtidigt som denna lanserades 11 andra färger, för att kolla på hela kollektionen klicka HÄR.

TBS - Tea Tree Facial Wash

Publicerat: 2011-10-05 kl: 20:54:06 i Kroppsvård
Här var det kommentarslöst idag! Vad har hänt med er? Det var en Tea Tree Facial Wash som fick följa med mig hem ifrån The Body Shop tidigare idag! :) Återkommer senare med en recension ifrån Too Faced´s senaste kollektion!

Kan ni gissa vad som gömmer sig i påsen?

Publicerat: 2011-10-05 kl: 13:34:50 i Kroppsvård
Gissa vad jag köpte igår? :)
Kan ju säga som så att jag körde med de i butiken, speciel needs för huden är inte kul direkt. Men nu experimenterar vi lite till!

Sponsrat: Spraydate

Publicerat: 2011-10-05 kl: 12:42:27 i Dagbok

Hur är det med er när det gäller dating? Alltså internet dating? Tycker ni att det är något bra och är det något ni kan tänka er att använda er av eller använder ni er redan av det? Nu vet jag att jag inte har så många äldre läsare ;) i alla fall inte som kommenterar men om ni finns där så får ni gärna berätta vad ni tycker om detta eftersom det är mycket intressant!

Gratis nätdating är ju i alla fall något som man kan testa på, Spraydate har detta och dessutom tycker jag att deras sida ser väldigt bra ut. Jag får ett seriöst intryck och tycker att det är lätt att hitta runt.

Dock vet jag själv inte om jag skulle kunna tänka mig att testa detta, av den simpla anledningen att jag inte har något behov av det! Hade jag inte varit i ett förhållande hade jag kunnat tycka att det vorit en kul grej att se om det funkar bra eller inte.


Hårtips i höstmörkret!

Publicerat: 2011-10-04 kl: 20:27:00 i Hårvård

IDUN lanserar ögon-make!

Publicerat: 2011-10-04 kl: 19:08:01 i Make-up
Ögonskuggorna!består!liksom!den!övriga!produktkollektionen!av!högrenade!mineraler!som!inte!innehåller!
tillsatsämnen!som parabener,!talk!eller!parfymer.!IDUN!Minerals!innehåller!heller!inga!allergiframkallande!
ämnen! såsom bismuth,! krom! eller! nickel.! Produkterna! är! dessutom! lämpliga även! för! de! som! lider! av!
hudallergier!eller! för!personer!med känslig!hud.!De!vackra!ögonskuggornas!färger kommer!från!naturliga!
pigment! och har! i! tester! upplevts! som! lena,! mjuka! och! väldigt! enkla! att! applicera.! På! grund! av!
mineralkonsistensen!klumpar!sig!inte!färgerna!eller lägger!sig!i!hudveck.
Brunkulla paletten / Lejongap paletten / Styvmorsviol paletten
Ögonskuggorna består av högrenade mineraler och innehåller inga tillsatsämnen som parabener, talk eller parfymer. IDUN Minerals har heller inga allergiframkallade ämnen som bismuth, krom eller nickel i sig! Färgerna kommer ifrån naturliga pigment och när de har testats så har de upplevts som mycket lena, mjuka och enkla att applicera. Eftersom de har en sån bra mineralkonsistens så klumpar sig inte ögonskuggorna eller lägger sig i hudveck! Ögonskuggorna säljs i paletter, duoskuggor och singelskuggor. Dessutom har de utvecklats två ögonskuggsborstar.

Samtidigt så lanseras två mascaror, Silfr och Gull. De har vårdande egenskaper, bland annat tillsatt E-vitamin och andra viktiga antioxidanter. Mascarorna är anpassade för de som har allergier eller bär kontaktlinser och det är superbt! Äntligen något som faktiskt är allergianpassat och för de som bär linser!

I ett halvår har IDUN funnits på marknaden och under denna tid har det vuxit fram ett enormt intresse! De har sedan tidigare foundation, concealers, rouge, bronzer och puder i flera olika nyanser. Nu har de också alltså ögonsmink!

Jag själv är nyfiken på hela märket, aldrig testat IDUN och tycker det verkar skrivas mycket bra om dem just nu och det verkar mycket lovande med deras nya lanseringar!
Har ni några erfarenheter med IDUN sen tidigare? Vad tycker ni om de nya ögonskuggorna? :)

Midnight walk

Publicerat: 2011-10-04 kl: 15:36:00 i Hjärtats fröjd
Att försöka fånga dimma på bild med mobiltelefon är inte sådär lätt ;) Vi hade världens dimma natten till söndag så vi tog oss en midnattspromenad några varv runt kvarteret. Sådär lagom mysigt :)

Too Faced - Shadow brushes

Publicerat: 2011-10-03 kl: 16:45:00 i Make-up
Gjorda av syntetiskt "teddy bear hair" för att även allergiker ska kunna använda sig av dem och för lång hållbarhet!
Dessa borstar är tokmjuka! Too Faced´s grundare och superkändisen Jerrod har varit med och tagit fram detta kit efter 20 år som make-up-artist. Kitet innehåller tre borstar som ger en perfekt blandning av borstar för en perfekt ögon make!

Lid/Smoker är perfekt för att lägga skuggor över globen och går även att lägga lätt i globlinjen!
Crease/Blender är perfekt för att just blanda ihop skuggor och om man vill lägga en skugga lite mjukt på ögonlocket.
Liner/smudger är perfekt för att använda som en liner med skuggor både under ögat och över! Perfekt storlek på borsten för att nå alla små hudbitar du vill täcka precis vid fransraden och unde ögat!

Betyg: 5 av 5

Sponsrat: Möblera!

Publicerat: 2011-10-03 kl: 16:42:32 i Dagbok

Hur känner ni inför att möblera hem?


Jag vet att jag har en benägenhet att jag vill att allting ska sa enhetligt ut, allra helst ska ju ett och samma tema vara anpassningsbart till hela rummet! Nu när vi flyttade i vintras var det ju mycket skit man hittade men samtidigt mycket som man hade glömt bort.


Förvaring är också viktigt för mig, speciellt nu när jag bor på en mycket liten yta (hemma hos mina föräldrar). Men å andra sidan behöver jag ju inte betala för mat eller så än heller ;) Det har ju sina fördelar! Just nu är mitt rum inte enhetligt så jag håller på och försöker få in så mycket ändring som jag hinner med! Dock kan man ju inte byta ut alla möbler på en och samma gång så det blir lite i taget. Sen hoppas jag på att kunna flytta hemifrån inom ett år eller två så vi får se hur det blir ;)


Johan Theorin - Nattfåk

Publicerat: 2011-10-03 kl: 11:28:17 i Boktips
Författare: Johan Theorin
Genre: Kriminalroman
Längd: 386 sidor
Utgiven: September 2008
Förlag: Wahlström & Widstrand
Betyg: 5 av 5

Som en bok jag läste under veckan på Kreta under sommaren var denna perfekt för poolhänget. En som är grymt svår att lägga ifrån sig och mycket välskriven. 2008 fick boken utmärkelsen Årets Bästa Svenska Kriminalroman, priset delades ut av Svenska Dekarakademin. Jag älskar den och ser fram emot att få läsa mer skrivet av Johan Theorin.
I den fristående serien finns också (utgivna) Skumtimmen (1) och Blogläge (3).

Love, Wedding, Marriage

Publicerat: 2011-10-02 kl: 22:46:21 i Film & Serier
Speltid: 91 min
Genre: Komedi
Huvudroller: Alyson Hannigan, Mandy Moore & Christopher Lloyd
Betyg: 3 av 5

Småtrevlig film men ingen wow känsla direkt. Det har gjorts förr. Dock ett mycket trevligt söndagsalternativ :)
Man känner ju dock igen en hel del skådisar vilket höjer betyget!

Pizza!

Publicerat: 2011-10-02 kl: 21:22:44 i Dagbok
Kvällen blev till att baka pizza och fixa iordning min nya säng! Kommer bilder när jag fått den helt klar ;) Imorgon kommer även recension på Too Faced´s nyaste borstar!

Hemklickat!

Publicerat: 2011-10-02 kl: 11:03:00 i Stress-av
Klickade hem denna och ett spel till Andreas i fredags, man bara älskar när det är REA! :D Nu blir det till att kolla igenom One Tree Hill igen. Eller i alla fall säsong 1 igen. Frågan är om man ska samla på sig alla säsongerna? Har ju redan sett de alla så känns ju lite dumt. Speciellt eftersom jag egentligen borde köpa de på Blu-ray!

Poppers Pingviner!

Publicerat: 2011-10-01 kl: 23:23:17 i Film & Serier
Speltid: 94 min
Genre: Komedi
Huvudroller: Jim Carey, Carla Gugino
Betyg: 5 av 5

Både allvarlig och grymt rolig. Inget mer behövs sägas om det där! Många skratt lockar den till!

1 Oktober 2010 skrev jag:

Publicerat: 2011-10-01 kl: 19:22:00 i Dagbok
Osminkad, inte ätit och färdigklädd... Snabbare än blixten behöver jag också vara för nu är gröten klar!

För ett år sen var det alltså en fredag i tvåan på gymnasiet för min del! I år är det lördag i trean på gymnasiet och dessutom hann jag blogga på morgonen innan skolan ;) Det ni!

Septembers recensioner!

Publicerat: 2011-10-01 kl: 16:18:43 i Make-up
Så var det oktober, en liten sammanställning till septembers recensioner med länkar följer nedan!

The Body Shop - Earth Lovers

Weleda - One Step Cleanser & Toner

Too Faced - Lemon Shadow Insurance

L300 - Comforting Cleansing Milk

Crush - Wonder Mask Pineapple

Weleda - Almond Sothing Lotion

Om ni själva har någon erfarenhet eller har köpt något av det som jag har skrivit om så får ni gärna dela med er! Kan ju slänga upp ett inlägg med era egna toppfavoriter också, vore jättekul att få höra om ni har något speciellt ni vill att jag ska testa eller skriva om!