Höst trend 2011 smink!

Publicerat: 2011-09-30 kl: 19:18:41 i Make-up
Höstens trend är alltså bäriga läppar (hemskt gärna röd-lila) och ett par bruna ögonskuggor! Dock har jag inga på mig just nu, men det var såhär det såg ut idag :)
Kommentera om ni vill ha produktlista!

Mellanmål!

Publicerat: 2011-09-30 kl: 14:04:00 i Stress-av
Ett gott mellanmål ;) Avokado är dessutom riktigt bra för hyn!

Era avslappningstips!

Publicerat: 2011-09-30 kl: 10:05:48 i Stress-av
weheartit

- Jag brukar ställa mig och laga mat eller baka något.
- Kolla på serier eller film.
- Läsa en bok.
- Träna.
- Sätta sig ner framför tvn.
- Äta en god choklad eller dricka något annat gott.
- Spela gitarr.
- Programmera.
- Måla.
- Ta en promenad, långsamt!
- Njuta av god mat.
- Hämta mat ute istället för att laga maten en kväll.
- Slösurfa.
- Lyssna på en ljudbok.
- Lyssna på musik.

Som ni märkar finns det många olika tips, sen tror jag säkert att ni har ännu mer saker som ni brukar göra bara att ni inte tänker på det! Fortsätt tipsa så fyller jag på listan, det är viktigt att kunna slappna av också!

Kvällssällskap

Publicerat: 2011-09-29 kl: 22:51:06 i Dagbok
Sitter med sällskap av projektplanen så återkommer imorgon! Den ska nämligen in imorgon också så liiite tidsnöd har jag!

Era avslappningstips?

Publicerat: 2011-09-29 kl: 10:52:30 i Stress-av
Glöm inte att slappna av i den stressiga vardagen, mitt bästa avslappningstips är att sätta sig ner och läsa en bok. Men för er som inte gillar att läsa böcker kan det också vara att se en film! Ett annat avslappningsmoment kan också vara att träna, vad har ni för avslappningstips?
Ska försöka sammanställa dessa i ett inlägg senare under dagen :)

Weleda Almond Sothing Lotion

Publicerat: 2011-09-28 kl: 20:35:17 i Kroppsvård
På förpackning: Calms and mousturizes sensitive combination skin.

Denna är verkligen en av mina egna favoriter! Den passar perfekt till min hy när jag behöver intensiv fukt på vissa partier eller om läpparna spricker! Mandeldoften är lätt, fräsch och försvinner med tiden (om man smörjer sig på morgonen men inte vill stinka hudkräm så tummen upp på denna!).

Betyg: 5 av 5. Perfekt till torr hy och känslig hy. Har man fet hy kan det också funka superbt!

Finns även att hitta i weledas favoritnecessär ;)

Pink!

Publicerat: 2011-09-28 kl: 10:20:00 i Hjärtats fröjd
weheartit

Lite rosa ;) Sitter i skolan i alla fall och försöker slipa på min projektplan! Återkommer i eftermiddag efter skolan med en till weleda recension!

Öppet brev till blogg.se

Publicerat: 2011-09-27 kl: 19:25:00 i Dagbok
Kära Blogg.se


Det är jättebra att ni numer har en iPhone app, jag kan tänka mig att den uppskattas av många - även mig. Men när kommer appen till symbian att komma? Är det någon sådan planerad? Om inte sätt igång och kör! Jag ser fram emot den dagen då den kommer så att även jag kan få blogga ifrån mobilen. Mina läsare längtar nog också efter den dagen eftersom det blir mer uppdatering!

P.S Om ni vill följa mig sök på Fashioncut i appen ;) D.S

Crush Wonder Mask - Pineapple

Publicerat: 2011-09-27 kl: 18:16:00 i Hårvård
Nu har jag ju faktiskt ingen kategori för hårvård så det får gå under kroppsvård, håret sitter ju på kroppen ;)
Absolut älskar denna inpackning för övrigt, det behövs inte mycket för att man ska kunna få i hela håret (jag har axellångt) och dessutom doftar den underbart av annanas! Denna förpackning höll för mig i 4 månader, då använde jag det ca 1-2 ggr per vecka :)

I övrigt tyckte jag att mitt hår blev mer återfuktat och fick tillbaka lite mer glans än vad det brukar ha (men vad vet jag, det kan lika gärna varit inbillning)!

Betyg 4 av 5, inte sådär supersmidigt att stå och skruva av och på lock i duschen men en härlig inpackning annars!

Maaaaat!

Publicerat: 2011-09-27 kl: 12:21:26 i Hjärtats fröjd
weheartit

Sitter och suktar efter salamipizza och vitlöksbröd! Snart dags att gå iväg och fixa spexfotot ;) Dessutom hunnit med att haft möte med studentkommittén. Två lektioner till idag och sen hem, svänga ihop någon kvällsmat och äta innan jag ska ut på en långpromenad och fundera över lite större beslut i livet!

Sovrumsinspiration

Publicerat: 2011-09-26 kl: 23:32:00 i Hjärtats fröjd
weheartit

Dagens skörd från weheartit. Sitter och letar en massa inspiration till mitt sovrum/mitt rum/framtida sovrum. Ska byta säng och vill inhandla så många söta påslakan, sängkappor, förvaring till under sängen osv osv osv!

Recension: L300 Comforting Cleansing Milk

Publicerat: 2011-09-26 kl: 11:57:34 i Kroppsvård
För torr hy, en rengöringskräm som faktiskt rengör riktigt bra - om man vill tvätta sig två gånger! Tyvärr är den hör inte alls i mitt tycke så jakten efter en bra rengörinskräm fortsätter! Återfuktar gör den, det är ett väldigt bra hygieniskt lock men den här var tyvärr inget för mig!
Vad använder ni för rengöring? Vilken ska jag testa nu?

2 av 5, den rengör ju faktiskt och den har ett bra hygieniskt lock!

Best friend

Publicerat: 2011-09-25 kl: 22:03:43 i Hjärtats fröjd
weheartit

Imorgon är en dag fylld med saker att göra, tvätta, boka om tider, fylla i almenackan, städa, skriva på projektplanen, laga mat och framför allt njuta av en ledig måndag! :) För er som undrar så har jag inga lektioner på måndagar så för mig är det långhelg varje helg ;)

Puderfrågor

Publicerat: 2011-09-25 kl: 17:23:00 i Make-up
HiiLen har svarat på en del frågor angående puder och här kommer tipsen/svaren. Superbt att själv ha det här i bloggen så man slipper leta upp det varje gång ;)

1. Varför är det bra att ha puder uppepå foundation?
- När man applicerat foundation på huden, så är ytan "kletig" så fort du nuddar det.. Eller kommer åt något, så kommer det att kleta av sig. Därför bör man använda sig av ett puder uppepå foundation.. För att fixera den!  När du applicerat puder uppepå så blir ytan matt och man kan ta på den utan att det försvinner eller kletar av sig. Har du testat att applicera rouge på en yta utan puder? Blir det fläckigt? Ser det smutsigt ut? ojämnt? Det är för att du inte har puder innan! 

2. Kan man använda puder utan foundation?
-ja! Det finns puder anpassade för att bara matta ner, jämna ut hudtonen och ge lite färg! Dessa är allt från lätta till mer täckande. 

3. Finns det olika puder?
- ja! Det finns löspuder, som passar bäst uppepå foundation (för att det är så lätt). kompaktpuder Fungerar också uppe på foundation, Se till att den inte är för tjock i så fall. Ett kompaktpuder är  oftast mer täckande. Och kommer ge mer täckning uppepå din foundation. Och så finns det de pudren som är lätt-tjockt och mer täckande som du inte ska ha foundation under. 

4. Hur applicerar man puder bäst?
- Löspuder och kompaktpuder som ska appliceras ovanpå foundation appliceras bäst med en stor mjuk puderborste. Stoppa borsten lätt i pudret, slå av mot kanten så att det inte blir för mycket. (Annars riskerar du att det kommer se tjockt och kakigt och torrt ut) börja närmast halsan och arbeta dig uppåt i ansiktet med lätta rörelser och lätta drag mot ansiktet, borsten ska nudda huden välldigt lätt. Gärna i lite cirklande rörelser. 
Använd aldrig makeup svamp när du ska applicera puder uppepå foundation, då glider den gärna av.
Puder utan foundation under appliceras bäst på ett ansikte som har primer eller dagkräm under. Applicera sedan med borste för mer naturligt, lätt resultat. Eller med makeup svamp för mer täckande. 
Man kan även använda sig av en puder puff (brukar vara i tyg) då doppar du den lätt i pudret, slår av så de mesta fallaer av och duttar på det uppepå foundation, dra inte!

5. Behöver man ha puder uppe på mineralfoundation?
Inte om det är mineralfoundation i puderform (det finns mineralfoundation i flytande också) , när man snackar om mineralfoundation så är det oftast puder. Då behöver du inte puder uppepå för att få det att sitta.
Men om du har lätt att bli fet i hyn så kan man matta ner med ett puder. Men bäst är att använda något nermattande i mineraler då, tex www.tikei.se (där jag köper min mineralfoundation) har ett så kallat VEIL som du kan applicera under dagen för att matta ner, utan att göra det tjockare och kakigt. SUPER ÄR DE!

6. Hur väljer man färg på puder?
Ett puder som ska vara uppepå foundation bör vara i samma färg. Så likt som möjligt! Ett puder ska inte synas, de ska baaaaara matta ner och fixera. Om du vill få färg i ansiktet, använd istället ett solpuder efter. 
Ett puder som du ska ha i hela ansiktet, utan foundation under.. bör passa din hudton. Testa färgen mellan kindbenet och käkbenet. Det finns även puder som är transparangt, (ingen färg alls) dessa är oftast i löspuder. 

Tips på bra löspuder: 
LOOSE POWDER - Make up store
Löspuder www.makeupfabriken.se

Tips på kompaktppuder (som du kan ha uppepå foundation): 
Selected sheer Pressed - MAC
Transulent matt powder www.eyeslipsface.se
Pressedpowder - www.eyeslipsface.se

Tips på mer täckande puder (som du inte ska ha foundation under): 
Studio Fix - MAC
Dual Foundation - Make up store

Bryggupptagning och fiske

Publicerat: 2011-09-25 kl: 13:06:45 i Dagbok
Bryggupptagning och fiske igår! Var ute hela dagen och hann inte tidsinställa några inlägg så därför det var tomt här. Återkommer med full fart idag, men först ut på en promenad :)

Just nu - hur många lingon finns det i världen

Publicerat: 2011-09-23 kl: 20:20:15 i Film & Serier

Idag testar jag Lumene mineral!

Publicerat: 2011-09-23 kl: 09:28:00 i Make-up
Idag har jag faktiskt börjat testa Lumenes mineralmakeup! Än så länge känns foundation+puder bra och till och med så att färgen passade superbt trots att jag trodde den skulle vara för ljus efter sommaren ;)

Depend Quick & Shine

Publicerat: 2011-09-22 kl: 21:06:56 i Naglar
Veckans naglar blev "bara" ett topplack från Depend, Quick & Shine, längesen jag hade mina egna naglar så lite dags nu tyckte jag :)

Wordfeud

Publicerat: 2011-09-22 kl: 10:42:17 i Dagbok
Avundsjuka! För oss som inte har Android eller Iphone kan man ju bara spela ett liknande spel på Facebook och jag vill också kunna spela Wordfeud i min mobil! Words with friends får duga så länge medans jag kollar om det går att lägga in Android i min Symbian mobil!

Recension: Too Faced - Lemon Shadow Insurance

Publicerat: 2011-09-21 kl: 15:55:00 i Make-up
Får allra högsta betyg! Testat den om den håller om man svettas, sminkade mig innan skolan, hade en blöt friluftsdag och den satt som berget klockan elva på kvällen! Dessutom tränat ett riktigt svettigt träningspass och skuggan satt som tusan!

Trots att denna inte utlovar att skuggorna ska sitta x antal timmar så gjorde jag ett uthållighetstest med. Sminkade mig runt 08:00, var i skolan och sen vid 02:25 på natten när det var sovdags så satt skuggorna fortfarande härligt kvar som de ska!

Dessutom är denna gjord för att framhäva skuggorna. Den har fått en gul ton för att neutralisera ögonlocken och jag tycker absolut att den här är värd varenda krona av de 250 som den kostar!
Slutbetyg 5 av 5


Mat!

Publicerat: 2011-09-21 kl: 09:47:00 i Hjärtats fröjd
weheartit

Så matsugen och speciellt på chicken nuggets! Så dess bilder får se till att lugna ner sötsuget ett tag! :)

Dagens visdomsord

Publicerat: 2011-09-20 kl: 09:31:21 i Hjärtats fröjd
weheartit

Några kloka ord att ta med er under dagen, eller i alla fall det första! Hoppas ni får en bra tisdag, själv har jag fullt upp. Återkommer efter att skolan har slutat!

Nagelfärg?

Publicerat: 2011-09-19 kl: 17:39:15 i Naglar
Letar nagelinspiration inför hur naglarna ska målas denna gång, vad tycker ni det ska bli för färg, röd, lila eller kanske grön?

Sovrumsdrömmar!

Publicerat: 2011-09-19 kl: 10:06:00 i Hjärtats fröjd
weheartit

Skulle inte tacka nej till att ha något sånt här sovrum, det är ju så himla romantiskt och mysigt trots att det är så vitt!

I love...

Publicerat: 2011-09-18 kl: 22:09:42 i Kroppsvård
Måste bara få tipsa om denna underbara body lotion! Var inne på Kicks och luktade under tiden jag var förkyld (nu luktar den ju ännu mer). I love... är märket och de har dessutom en massa andra goda dofter och duschtvål och annat kul, ta er en titt för den här vaniljdoften älskar ni nog lika mycket som jag gör!

Aco Original Hudlotion relanseras!

Publicerat: 2011-09-18 kl: 14:37:51 i Kroppsvård
Som en hyllning till över 40 år av mjuk hud relanseras nu ACOs hudlotion i den klassiska och välkända ACO-flaskan. Sedan 1969 har lotionens formulering ständigt uppdaterats, hela tiden med ACOs 70 åriga kunskap och arv i fokus. Den nya ACO Original Hudlotionen innehåller en uppdaterad composita som verkar mjukgörande och lämnar huden med en len, smidig och behaglig känsla. Retroflaskan säljs exklusivt på apotek i en limiterad utgåva under oktober och november. 1983 belönades flaskans form med Svensk Forms pris ”Utmärkt svensk form”.

Sponsrat: Hotell Oslo

Publicerat: 2011-09-17 kl: 14:38:00 i Dagbok

Är det någon av mina läsare som har varit i Oslo som turister? Jag själv har aldrig varit där men många säger att det verkligen är en fin stad och att de har mycket att erbjuda i turistväg! I turistväg som i inte bara för vuxna utan för barn och ungdomar också. Jag hade tyckt att det hade varit jättekul att få komma iväg till Oslo och se till att själv få koppla av med Andreas (20 årspresent?), dock så kan man ju inte ha råd med allting som student. Hemskt nog så stämmer det ju in på nästan allting, men om vi skulle drömma oss iväg lite istället!

Jag hade kunnat tänka mig att boka ett hotell på nätet, ta sig iväg till Oslo, ta reda på lite vad som finns att göra och söka lite allmänt vilket som är det bästa hotellet och vad som är prisvärt osv! Allra lättast gör man ju detta genom att klicka sig in HÄR. Det finns nämligen en sida som handlar om Hotell i Oslo som har en hel del tips och trix! Så vi kanske syns någon gång i framtiden i Oslo!


Eragon - Ljudbok

Publicerat: 2011-09-16 kl: 09:20:00 i Boktips
Uppläsare: Tomas Bolme
Förlag: Bonnier Audio
Författare: Christopher Paolini
Längd: 9 timmar 7 min

Boken (ljudboken) bakom filmen! Den underbara världen Alagësia, där det finns drakar, alver och underbara personligheter att fördjupa sig i. Lätt att följa med i när man måste pausa (för hemskt nog måste man göra det). Även en underbar berättare som får en att slappna av (så mycket att jag lyckats somna) till mitt stora förtret.
Del 1 av 4 i bokserien om Eragons äventyr!

Denna får betyg 4 av 5 för att det just är en sån hemskt berättare (grym men hemskt för att man blir så avslappnad). Annars är den toppen och verkligen något för alla som älskar fantasy och drakar!

Sponsrat: Antivirus

Publicerat: 2011-09-15 kl: 14:31:15 i Dagbok

Hur gör ni andra bloggare med antivirus program? Vad har ni för något och vad tycker ni är bäst, att ha ett som är jättesäkert eller ett som inte saktar ner datorn?
När jag ska bestämma mig för vad jag vill ha för antivirus brukar jag fråga runt, eller jag frågade runt. På våra skoldatorer har vi F-secure, här hemma har vi haft Norton men jag har inte varit nöjd med någon av dem. För mig är det viktigt att ett antivirus program inte saktar ner datorn jag sitter på eftersom det krävs ganska mycket av den dator när man programmerar!

Min favorit just nu är ett gratis som heter Avira Antivir Personal, men det kan mycket väl ändras inom en snar framtid. Vill ni ha tips och råd på vägen när ni bestämmer er för vilket antivirus skydd ni ska ha finns det en hemsida som har tips med detta. HÄR kan ni hitta den.


Isadora Light Touch Naturail Radient SPF 15

Publicerat: 2011-09-15 kl: 10:37:29 i Make-up
Isadora släpper nu i veckan en ny foundation! De jag har provat från Isadora tidigare har varit toppen så jag kan inte tänka mig annat än att denna också kommer att vara det.
ca priset kommer att ligga på 149kr och går som vanligt att hitta i nästan alla sminkbutiker :)
Den kommer att finnas i sex olika nyanser, 50 Nude, 51 Beige, 52 Sand, 53 Honey, 54 Almond och 55 Caramel.
I samma ordning som de ligger räknas de upp med nummer och färg!

Essie höst 2011

Publicerat: 2011-09-14 kl: 09:58:00 i Naglar
Jag totalt älskar dessa färger, dock har jag aldrig testat Essie tidigare överhuvudtaget så nu när de kommit till Sverige och finns inne hos Kicks kanske jag borde ta mig en sväng förbi och kika så jag får testa med! :)

Weleda One Step Cleanser & Toner

Publicerat: 2011-09-13 kl: 21:22:09 i Kroppsvård
På förpackningen: Cleanser & Toner refines for normal to combination skin. Aviod the eye area. Rinse off with water after use.

Vid första intryck ser den lite mysko ut eftersom vätskan är vit (ungefär som mjölk + vatten blir i matsalen när man druckit det ena och vill ha det andra). När man sedan öppnat flaskan möts man av en frisk fläkt och under tiden som jag testat den har jag tyckt att min hud har mått bättre. Är annars ganska dålig på att använda just toner så att den är kombinerad såhär är toppen!

Denna finns även i Weledas favoritnecessär!

4 av 5 på grund av att vätskan ser lite mysko ut. Annars är den superb!

weheartit

Produkt:
Det som inspirerar mig allra mest att testa en ny produkt är utseendet, sen spelar det ju roll om folk har skrivit något innan om den, om den har någon bra reklam och vad den har pris. Jag är dock alltid ute efter de allra bästa produkterna (den ultimata sminkväskan vore ju toppen att ha) så jag provar friskt och letar mig fram!

Färg:
När det gäller färger så har jag inte provat så många ännu men färger gillar ju alla! Sen finns det ju de färger som passar en del bättre och vissa sämre, men det går ju alltid att prova sig fram för att man själv märker ju en hel del vad man trivs i också!

Look:
Jag testar sällan olika looks utan jag kör på det jag är van vid och ser till att jag själv trivs i det jag bär. När det gäller kläder följer jag sällan mode utan kör på som sagt som jag själv tycker är bekvämt och trivs i. Detta för att kunna fokusera på andra saker än på kläder under dagen, jo mer fokus jag har på lektionerna desto mindre behöver jag ju plugga!
När det gäller smink testar jag sällan hela nya looks eftersom jag inte har kommit igång med det än! Men det står på min lista. Har en hel del på youtube som jag ska prova och visa upp här :)

709 Ashes To Ashes

Publicerat: 2011-09-13 kl: 09:40:00 i Naglar
Tisdagens naglar, använt mig av Isadoras 709, Ashes To Ashes som är en brun, grå, lila färg. Beroende på i vilket ljus man ser de i, men det är lite häftigt att en sån färg kan se annorlunda ut i olika ljussättningar och gå från lila till brun :)

Söndagsfilm - Bad Teacher

Publicerat: 2011-09-12 kl: 18:07:38 i Film & Serier
Gårdagens film blev denna, inlägget kom upp senare än vanligt, till helgen kommer det komma upp söndag eftermiddag så ni hinner få lite tips innan kvällen ;) Nu ska jag föna håret och platta det innan det blir matlagningsdags!

En härlig film om en ung lärare som ser fram emot att så slippa jobba kvar på hennes nuvarande skola. Men sen gör livet en ny vändning och hon kommer tillbaka dit!
En hjärtvärmande film som har ett mycket bra budskap!

Speltid: 92 min
Genre: Komedi
Huvudroller: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel.
Betyg: 4 av 5

14. Hur förvarar du ditt smink?

Publicerat: 2011-09-12 kl: 15:13:00 i Make-up
Just nu ser det ut såhär, men jag har inte helt hittat ett smidigt system så det kommer kanske komma förändring i min byrå! Vi får se lite längre fram i höst.

Elin driver webbshoppen Hope Design och bloggar inne på Vackra ord om kärlek. Hon är en väldigt inspirerande person som har fått igång sin egen webbshop och är helt underbar människa som vi borde se upp till, någon att inspireras av så här kommer en kort intervju för att ni också ska bli lika inspirerade som jag är!

 

Hur kom du på idéen att starta en egen webbshop?

Det började med att jag letade som en tok efter fjäderörhängen och kom på att ”vafasen, det kan jag ju göra själv!” och då började jag lite smått för eget bruk. Det fortsatte ett tag tills jag insåg att jag lika gärna kan prova att sälja och se hur responsen blir. För just denna typ av smycken är väldigt populära och konkurrensen på marknaden är hård. Men jag väljer att kämpa och tror att det här kommer gå superbra!

 

Hur gick det till, hela vägen från start till lansering?

Jag väljer att lägga mig snäppet under de övriga på marknaden, i alla fall de som säljer via hemsidor i ”riktiga webbshopar” och inte på bloggar, för jag har sett dessa örhängen för lägre priser. Men jag vill att det ska gå rätt till med moms och enligt lagen därför måste man ta ett högre pris. Men jag har som sagt ändå lyckats hålla mig i en budget prisklass och det är jag  väldigt glad för. Det och att allt är handgjort med en del budskap tror jag kan bli ett vinnande koncept för mig. Det var inte så krångligt som jagtrodde att det skulle vara att starta en webbshop. Jag sökte runt lite på internet och hittade jetshopfree.se där man kan starta en butik kostnadsfritt. De tar 5 % på köpet plus 5 kronor vilket är oerhört förmånligt och superbra när man inte vet hur står kundkrets man kommer ha i början, för man skulle ju inte tjäna något om man visste att man hade en fast kostnad på 250 kronor om inte mer i månaden. Så småningom kommer jag att ha ett eget domän.

 

Hur ser det ut i framtiden, kommer det mer utökning i sortimentet?

Just nu ser framtiden ljus ut, jag lägger ner väldigt mycket tid på att hitta nya produkter samt produktideér och jobbar för fullt med marknadsföringen. Det kommer successivt att komma mer pdodukter, fler ringar och mer fjäder örhängen. Funderar på halsband också, kanske kommer upp lite smyckesträd också. Time will tell.

 

Vad är ditt absoluta sminkmåste?

Ögonfransböjare och rouge.

 

Bästa tipset för att slappna av i en stressig vardag?

Läs en bok, lägg dig en timme tidigare eller gå en promenad och lyssna på vinden eller lugn musik.

 

Bästa bok du vill läsa/har läst?

Zebra flickan och carolina gynnings nya Laura – flickan som lekte vid havet. Har börjat läsa Mari Ljungstedts böcker nu och rekommenderar även dom starkt!

 

Sist av allt, hur ser din framtid ut inom fem år/hur vill du att den ska se ut?

Om fem år så har jag garanterat flyttat hemifrån, har ett fast jobb och shopen rullar på i sin egen takt!

 

Tror du på dig själv, klarar du allt.

http://hopedesign.jetshopfree.se

http://eeeelins.blogg.se


13. Berätta om din hudvårdsrutin.

Publicerat: 2011-09-11 kl: 21:47:49 i Kroppsvård
Spela i HD!

Söndagsstek!

Publicerat: 2011-09-11 kl: 14:00:15 i Dagbok
Söndagsstek på gång! Vi ska sätta på ny baklampa på min cykel med, gå på vernissage och njuta av dagen! Återkommer med söndagsfilmen, en recension och min hudvårdsrutin!

Snabbis, superförkyld!

Publicerat: 2011-09-10 kl: 22:57:52 i Dagbok
Dagen har varit helt konstigt lång! Varit med och hjälpt till på en tävling, ätit korv (som funktionär får man korv ;) ), varit ute på stan och handlat höst/vinter kängor från Roots och lite till småsaker från Kicks :) Dessutom har jag faktiskt sovit middag! Tillåtet om man är förkyld och gick upp vid sju ;) Sen när vi skulle till att laga middag nu ikväll så stekte vi till lövbiffen och sen hittade vi inte såsen eller grönsakerna så vi fick stressa ner till Willys för att kunna få ihop en sallad. Men det blev bra till slut ändå. Det har blivit mycket Charmed tittande den senaste tiden också!
Utöver detta är jag rejält förkyld så det är låg aktivitet från mig, återkommer så snart jag kan med en videoblogg om hur min hudvårdsrutin ser ut!

250 ml i flaskorna, 100% återvunnen flaska, Inga silikoner, Inga parabener, Inga färgämnen och 12 månaders "fräschhet"!

En alldeles, alldeles underbar duschcreme/tvål som luktar helt gudomligt, dock lite starkt i början. Löddrar lätt upp om man önskar detta genom att man arbetar upp det. Om man inte vill ha lödder tvålar man in sig och sköljer av utan krångel. Hela badrummet luktar fräscht och gott efter att man stigit ut ur duschen! Finns även i dofterna: Apricot & Basil, Fig & Rosemary, Cucumber & Mint, Lemon & Thyme, Pear & Lemongrass och en utan doft!
Älskar den andra doften jag har med som jag använder just nu, Apricot & Basil!

4/5 får den eftersom den sticker lite i näsan det första när man öppnar flaskan och tar i handen. Annars är den som sagt helt gudomlig och jag älskar den!

Depend 204

Publicerat: 2011-09-07 kl: 22:59:34 i Naglar
Satte mig äntligen ner och målade naglarna! Depend nummer 204 blev det med en lite uppiffning med gröna stenar på lång- och tumnageln i form av en trekant/hjärta :)

12. Vad har du alltid med dig i necessären?

Publicerat: 2011-09-06 kl: 21:34:11 i Kroppsvård
Detta har jag alltid med mig i min necessär. Som ni ser så är det inget smink, använder inget på helger om vi inte ska ut och parta eller fira något!
Tea eye gel från make up store använder jag som en halvcirkel runt ögats yttre kant. Detta för att huden där är väldigt känslig och vanlig hudkräm egentligen är för fet. Används varje kväll.
L300 Comforting Cleansing Milk håller jag faktiskt på och testar just nu och än så länge har jag tyckt att den fungerat bra, dock inte superbt! Tvättar bort smink med denna varje kväll.
Gunry´s Facial Scrub i Ale Vera och Chamomille varianten, använder denna 2-3 gånger per vecka och har precis inhandlat den (använt andra scrubs innan) och håller på och testar!
Loreals Eye & Lip make up remover för vattenfasta mascaror och läppfärger. Inte helt nöjd med denna faktiskt, vet dock att jag har en extremt jobbig mascara att få bort så denna kanske funkar ännu bättre på andra mascaror... Vi får se :)
Och sist men inte minst så har jag Propyless i den lilla burken med gult lock. Allt för att jag inte ska behöva släpa runt på en sån stor flaska! Denna är till för torr hud och finns att köpa på apotek.

Nagelinspiration?

Publicerat: 2011-09-06 kl: 12:35:43 i Naglar
weheartit

Sitter och letar lite inspiration, ska fixa iordning mina naglar ikväll och har ingen aning om hur jag vill göra! Har också åkt på en rejäl förkylning, hade tänkt videoblogga och berätta om min hudvårdsrutin men jag tvivlar på att ni kommer höra mig när jag snörvlar så som jag håller på nu...

Bröllopsklädsel

Publicerat: 2011-09-05 kl: 20:32:25 i Hjärtats fröjd
Vi var iväg på ett bröllop i lördags, anledningen till att det inte blev någon bloggning! Detta hade vi på oss i alla fall! Fick springa runt på stan i torsdags och shoppa ny klänning eftersom jag inte hade någon som passade alls. Som tur var hittade jag denna inne på Indiska, sista exemplaret som fanns kvar så känns som om det var menat så :)

Söndagsfilm - Thor

Publicerat: 2011-09-04 kl: 23:25:49 i Film & Serier
Kvällsunderhållningen blev till slut en film, Thor och än så länge 50 minuter in så är den bra. En hel del kändisar som är med ex Natalie Portman, Anthony Hopkins, Kat Dennings och Jaimie Alexander (Kyle XY).

Fortsätter den i samma takt så kan jag varmt rekommendera den för alla som gillar action, gudar och lite lagom mycket historia och mytologi! :D

Sponsrat: Hotell Köpenhamn

Publicerat: 2011-09-04 kl: 20:04:47 i Dagbok

När det kommer till att besöka hotell och boka osv så är jag inte så erfaren alls. Jag menar, jag är trots allt bara 18,5.. Men det hade varit så kul att kunna bjuda med mig Andreas till ett hotell nu när han fyller 20 nästa vecka! Hade det gått och planeringen hade fungerat så hade det nog blivit till köpenhamn vi skulle åkt.

En superfin stad och det finns dessutom en webbsida, Hotell Köpenhamn där du kan boka hotell direkt på nätet! Det allra bästa av allt är att du inte betalar något alls förens du kommer fram och det går att avboka ända fram tills någon dag innan man planerat att komma till Köpenhamn.



Jag tycker att sidan ser fräsch och allmänt bra ut, det är lätt att hitta runt och dessutom bjuder de på en hel del information om staden och vilka sevärdheter som finns! Allting för att man ska kunna bli ännu nöjdare med sitt besök (både på sidan och i staden)! Jag skulle absolut kunna tänka mig att boka hotell genom denna sida, om jag hade möjlighet och tid att planera in något sådant! Studentlivet är ganska hektiskt just nu!


Ung cancer

Publicerat: 2011-09-02 kl: 23:08:25 i Dagbok
Skriver som de flesta andra, jag vet att många redan har sett denna. Jag vet att många redan lagt upp den men det är faktiskt först nu som jag själv har tagit mig tid att kolla på denna så lite upprepning är nog bra. Jag lipar till tusen av den här och jag tycker verkligen att ni ska ta och se den också, den får en att uppskatta sitt liv mer än vad man gör och man får även lära sig en del om just cancer.

Ta hand om er, det finns ingen mer som är just du!

Jag brukar som jag nämnt tidigare inte måla dom alls förutom möjligtvis med lite läppglans om jag känner för det. Det brukar annars bara bli läppbalsam eller liknande eftersom jag inte riktigt gillar det kletiga med läppglansen... Annars är min favorit just nu:
Bilden lånad härifrån

40 cm och 3 min?

Publicerat: 2011-09-01 kl: 22:29:01 i Dagbok
Vet ni vad löjliga ni är? Alla dess statusar på facebook med skostorlek och tid att fixa håret på. Jo men tjena hur fasiken skulle detta påminna en om att kolla efter knölar i brösten? "Jo men 39-40 cm och 3 min, måste kolla brösten med ja!" Detta går inte ihop alls och det är bara dumt, nu snackas det också om att killarna ska göra ett annat liknande... Ledsen men ibland får man sina små utbrott och detta är faktiskt bara löjligt...

10. Berätta om guldkornen bland dina verktyg.

Publicerat: 2011-09-01 kl: 19:06:00 i Make-up
Här är tre av mina fyra favoriter, har tre som inte är helt bestämda än också (Too Faced´s nya borstar!). Lindex Eyelash Curler är en räddare i nöden, Tikiei har en borste som är dubbelsidig, den ena med en mindre borste och den andra med en större! Sen har vi min foundation borste som egentligen behöver kompletteras med en fluffig... Make Up Store´s nummer 214, T-zone tror jag den kallas också!
Min absoluta favoritborste är den jag använder till mineralfoundation (i puderform endast). En kabuki ifrån Youngblood som också var det allra första märket av mineralfoundation som jag testade!

Take a smile

Publicerat: 2011-09-01 kl: 10:49:40 i Hjärtats fröjd
Sitter i skolan och har databas, när jag kommer hem ska jag visa er mina favoriter inom verktyg när det gäller sminkningar! Ska även vara duktig och tvätta la familias tvätt när jag kommer hem och se till att handla något jag kan ha på mig på lördag!


Inväntar ett paket också, vad tror ni att det är i det? :D