Veckans serie #16

Publicerat: 2013-06-28 kl: 15:53:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
Best Friends forever är en serie som bara blev en säsong lång, jag vet inte om det var med flit eller inte men det räckte för mig. Serien är egentligen inte sådär superbra men underhållande en regning dag om man inte har något annat att göra! Avsnitten har jag för mig var ca 20 minuter långa och totalt finns det 6 avsnitt så det tar inte lång tid att se igenom denna. 

6 Easy Ribbon Hairstyles

Publicerat: 2013-06-26 kl: 18:23:18 i Hårvård
 

Recension: Erraxutis Max Reserva Sauvignon Blanc

Publicerat: 2013-06-26 kl: 13:58:00 i Mat
Errázuriz Max Reserva Sauvignon Blanc är ett friskt och fräscht vin med hög syra som passar vårens färska grönsaker. Vinet passar också som aperitif, till sallader, grönsaksrätter, skaldjur och ostar med bra syra som lagrad präst eller getost. Eller varför inte den latinamerikanska fiskrätten ceviche. Errázuriz Max Reserva Sauvignon Blanc har en karaktäristisk sauvignon blanc-karaktär och lång, god, fräsch eftersmak.
 
Jag kan inte göra annat än att hålla med, vi drack det till vår egna lilla midsommarsmiddag (köttbullar, sill, gräddfil, laxsnittar och färskpotatis). Det är friskt, fräscht & lite surt men det passar bra till det mesta (både köttbullarna och sillen smakade bra till detta. Smaken kommer fram bäst när man serverar vinet väl kylt.
Betyg 5 av 5 (Älskar det verkligen!).
 
Årgång:   2012
Pris:   119 kr
Passar till:   aperitif, grönsaksrätter, fisk, skaldjur, ost 
Systembolagsnummer:   6630
Sortiment:   Systembolagets ordinarie sortiment
Alkoholhalt:   13,5 %
Druva:  sauvignon blanc
 
Inget vin man dricker under dagen under den här årstiden på grund av den höga alkoholhalten stiger det lätt en åt huvudet men passar förmodligen superbra till grillat eller en fräsch god sallad!

Jamie Olivers Amazing Veggie Chilli by EAT IT!

Publicerat: 2013-06-26 kl: 11:01:00 i Mat
 

Run for your lives, Zombierun Sverige/Nordens första!

Publicerat: 2013-06-25 kl: 15:43:00 i Fitness
Det här är ju bara så coolt! Jag hade velat prova om det inte hade varit för att jag förmodligen hade dött lite smått av rädsla! För er övriga coolingar som känner att ni vill prova, åk upp till Umeå (en liten bit utanför) och utmana er själva i att springa ifrån en massa zombies samt en massa hinder du ska ta dig över!
HÄR finns mer information.

Recept: Baconsallad

Publicerat: 2013-06-25 kl: 11:02:00 i Mat
När man inte orkar göra så mycket eller inte vill ställa sig i köket (exempelvis på sommaren) är den här salladen perfekt! Jag brukar ta lite av vad jag har hemma och man kan variera den i oändlighet!
 
Ingredienser:
1 paket bacon
Isbergssallad (eller någon annan)
Gurka
Körsbärstomater (eller andra)
Honung
Salladskrydda
 
Stek baconet till önskad knaperhet, hacka salladen, gurkan och tomaten till önskade bitar i storleksmängd. 
Lägg upp salladen på tallriken och drissla över honung samt salladskrydda, sprid ut baconet över salladen och njut!
 
 

Vaccinationsdags igen & min spruträdsla

Publicerat: 2013-06-24 kl: 19:59:00 i Dagbok
Så nu sitter jag här en kväll, ensam efter en dag med en enda sak på att göra listan som har tagit upp fokus under hela förmiddagen. Jag skulle nämligen ta sista HPV-vaccin sprutan idag. Fy vad jag hatar sprutor, fy vad nervös jag blir innan och fy vad jag helst skulle vilja slippa! Men när jag väl är på vårdcentralen och blir uppropad är jag cool som en filbunke. Allting går bra och jag vet detta även innan att jag klarar sprutor lätt. Det är nemas problemas. Men jag är lika nervös varje gång innan. 
 
När jag var liten tvingade min sjuksköterska mig att sitta still när jag skulle få 6-års sprutan, vilket gjorde att jag spände mig = extremt ont när sprutan gavs. Sen dess har jag alltid haft extremt stora problem med nervositet inför sprutor. Men ingenting kan vara värre än sprutan jag fick till bedövning när jag skar bort en leverfläck, det är det enda som tar mig igenom vaccinationerna just nu. För den sved verkligen! Dessutom sprutades det in flera gånger. 
Är det någon mer av mina läsare som är rädd för sprutor, eller vad har ni för rädslor? 

Coconut & Lime Breeze inspired make-up

Publicerat: 2013-06-24 kl: 14:53:00 i Tutorials
 

New setup Vlogg

Publicerat: 2013-06-24 kl: 10:34:00 i Dagbok
Jag har börjat med att göra min videos på engelska (oj!). För att jag känner att jag delvis tappar engelskan jag lärde mig i skolan om jag inte använder mig av den samtidigt som det blir lite roligare eftersom nästan hela youtubevärlden är engelsktalande! :) Jag hoppas att ni inte ger upp att kolla på videosarna ändå, för det är fortfarande jag och det kommer fortfarande vara saker ni vill se. Har ni något speciellt ni vill se eller som ni vill att jag ska göra (taggs och liknande), släng upp en kommentar så ska jag försöka mig på det!
 

Matplanering

Publicerat: 2013-06-23 kl: 22:53:00 i Dagbok
Till att börja med kan jag ju säga att förra veckans matplanering gick i stöpet! Kom på att jag behöver åka iväg på utbildning under två dagar = matlådor, så den här veckan är det skärpning!
 
Måndag:
Korv med bröd (söndagsrester), med gulaschsoppa
 
Tisdag:
Lax i ugn med pestofetaosttäcke serveras med färskpotatis
 
Onsdag:
Linda Bloms Kyckling-Feta gryta.
 
Torsdag:
Matlåda, jobbar till 13:00 sen ska jag hem från grannstaden så det blir sent, laddar upp med många mellanmål med mycket frukt!
 
Fredag:
Baconsallad, snabbt och enkelt när jag kommer rusa fram och tillbaka hela dagen på olika möten och jobb.

1 Minute Cute Hairstyle

Publicerat: 2013-06-23 kl: 11:53:00 i Hårvård
 

More Empties!

Publicerat: 2013-06-22 kl: 14:23:00 i Saker som...
Tigi Bead Head Styleshots Epic Volume Conditioner | The Body Shop Tea Tree Skin Cleansing Facial Wash | Australian Bodycare Skin Tonic
 
Tigi Bead Head Styleshots Epic Volume Conditioner ett balsam som luktar gott, reder ut håret, tillför volym (hur mycket nu ett balsam egentligen kan tillföra är ju en bra fråga)... Pumpen jag fick med gick tyvärr sönder så tur nog hade jag en gammal kvar från mitt förra balsam från samma märke! Betyg 4 av 5
 
The Body Shop Tea Tree Skin Cleansing Facial Wash var en ansiktstrengöring som jag inte riktigt hann bestämma mig för vad jag tyckte trots att flaskan var på hela 250ml... En torris som jag borde egentligen inte ha uttorkande produkter men den här funkade ändå helt okej med återfuktande krämer efteråt (som på något sätt motverkar så det är ingen bra kombo)... Betyg 3 av 5
 
Australian Bodycare Skin Tonic är ett ansiktsvatten som funkar helt okej, lite uttorkande men ändå inte för uttorkande på hela huden utan mest på problemområden samt finnar. Går också jättebra att använda till att göra eyeliners med valfri ögonskugga (sitter nästan hela dagen). Betyg 4 av 5

Veckans serie #15

Publicerat: 2013-06-22 kl: 10:55:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
2 Broke Girls är en väldigt rolig serie, som börjar med att Caroline Channing blir pank. Därifrån för man följa henne och Max som hon stöter på och sedan bor ihop med genom deras försök till att inte vara så panka längre.
Varje avsnitt är 20 minuter och det är 20 minuter när det nästan ständigt kommer punchlines som gör att man minst drar på smilebanden och skrattar högt! En serie jag tycker ni borde ta ikapp direkt!

How to cook the perfect Steak by Jamie Oliver

Publicerat: 2013-06-21 kl: 21:12:41 i Mat
 

Create Beams of Light From Nothing in Photoshop

Publicerat: 2013-06-19 kl: 18:25:00 i Foto
 

Recension: Light as a Feather

Publicerat: 2013-06-19 kl: 15:00:21 i Mat
Den 1 juli introducerades Light as a Feather i systembolagets sortiment! 
Alkoholhalten ligger endast på 5,5%, vilket ger en mycket lättare och frisk smak samt 40% mindre kalorier! Detta gör att både Light as a Feather Chardonnay och Light as a Feather Merlot Rosé passar mycket bra och är lättdruckna nu under den varmare sommartiden.
 
Light as a Feather Chardonnay har en fruktig smak med toner av äpple och tropisk frukt, Light as a Feather Merlot Rosé har en bärig och frisk smak med en hel del toner av röda bär så som jordgubbar och hallon.
Eftersom vinerna är så pass lätta passar de till precis allting! Jag provade till en härlig sallad och en lite köttigare maträtt med beasås och det gick lika  bra med både och.
 

Fakta om Light as a Feather Chardonnay 2012

• Smakprofil: Fruktigt med tydliga toner av äpple och tropisk frukt som t.ex. melon. Mjukt och välbalanserat med ett friskt avslut.

• Druva: Chardonnay

• Alkoholhalt 5,5%

• Systembolaget art nr 6894

• Pris 39 kr, 75cl

 

Fakta om Light as a Feather Merlot Rosé 2012

• Smakprofil: Friskt och bärigt med tydliga toner av jordgubb och hallon. Bra balans med en trevlig syra i avslutet.

• Druva: Merlot

• Alkoholhalt: 5,5%

• Systembolaget art nr 6214

• Pris 39 kr, 75 cl

Båda vinerna får betyget 5 av 5, jag kommer definitivt att dricka dessa igen!
 
*Vinerna har jag fått hemskickade för produktprov av Sundance Vines, jag har alltså inte själv köpt dessa*
 Spring iväg och fynda innan midsommar, detta är perfekta till midsommarlunchen! 

Matplanering

Publicerat: 2013-06-16 kl: 19:16:00 i Mat
Måndag:
Kycklingsallad
 
Tisdag:
Pasta e Piselli
 
Onsdag:
Ugnsbakad Laxfilé med pestotäcke (improviserar, recept kommer dyka upp!) serveras med potatis.
 
Torsdag:
Tonfiskpasta (Egoinas recept med min twist!)
 
Fredag:
Midsommarafton, beror lite på vad vi gör på vad maten blir!

Helgen

Publicerat: 2013-06-16 kl: 16:53:00 i Dagbok
I fredags var det äntligen dags för Robert (Andreas lillebror) att ta studenten, jag vågar inte riktigt lägga upp vilka bilder som helst men såhär såg det i alla fall ut på gatorn innan kortegen hann komma igång riktigt! Dagen var lite mulen men det var nog varmt ändå för studenterna som hoppade runt på flaken och solen dök upp genom molnen med jämna mellanrum och perfekt timat till när vi tog ett litet strög genom stan i BMWn. 
Kvällen var riktigt trevlig, en massa god tacosinspirerad mat med grillat kött och lite vin på det. Trevligt sällskap samt riktigt goda kakor till efterrätt, allting var jättegott Lena!
Efter att alla gästerna åkt var vi minst lika trötta som efter min systers student så det var himla skönt att komma i säng! 

Igår var vi iväg på en loppis en sväng, tog igen oss efter fredagen och på eftermiddagen körde jag tillbaka hem, lämnade av bmwn hemma hos mamma och pappa och tog mig tillbaka hem till mig. Så trött som jag var så blev det inte mycket gjort. 
 
Idag däremot har jag varit iväg till gymmet, upplevt väldigt nära och högljudd åska. Lite läskigt men samtidigt mysigt att kunna vara inne och slippa regnet samt det stora haglet som kom ungefär samtidigt! Nu ska jag ta och sätta upp en gardin i köket och ta upp lite champinjoner till kvällens mat! Matplanering för veckan kommer upp lite senare och även bild på lördagskvällens supergoda sallad! 

Veckans serie #14

Publicerat: 2013-06-14 kl: 14:40:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
Jag har faktiskt egentligen aldrig haft för avsikt att kolla på serien innan jag läste böckerna, men jag läste de två första och efter slutet på den andra blev jag så arg på Elena att jag inte ville läsa mer just då. Så jag tog itu med serien istället! Den stämmer inte riktigt överens med böckerna men serien är grymt bra den med!
Varje avsnitt består av 40 minuter spänning och snygga karaktärer, vampyrer, häxor och lite annat smått och gott övernaturligt! Det finns än så länge 4 säsonger ute och det släpps ett nytt avsnitt varje vecka.

Pasta e Piselli - Vardagsmat som går snabbt!

Publicerat: 2013-06-12 kl: 14:44:00 i Mat
Laura in the kitchen är en av alla de kanaler jag följer på youtube och hon tipsar om en massa härliga, goda och snabba maträtter samt en hel del söta efterrätter. Här är en vardagsfavorit som går supersnabbt att göra och dessutom smakar helt underbart!

Double Braided Ponytail Tutorial

Publicerat: 2013-06-11 kl: 17:04:41 i Hårvård
 

Sunny day, sunny mind

Publicerat: 2013-06-10 kl: 20:52:23 i Dagbok
 
Dubbla glasögon (för att kunna läsa utan att bli helt bländad) & på den nya filten som inhandlades igår! Har lite mer saker att visa er, men det kommer längre fram. Har bland annat införskaffat en vattenkokare (äntligen!). Hoppas på lika härligt väder imorgon, ska i och för sig jobba en liten stund och tänkte ta en sväng förbi gymmet när jag ändå är igång. Sen har jag ett mycket trevligt uppdrag framför mig att sammanställa inkomst och ta ett andra besök som är viktigt att få gjort. 
 

Isadora Sugar Crush Nails

Publicerat: 2013-06-10 kl: 14:34:00 i Naglar
Ingen har väl kunnat missa Isadoras Sugar Crush Nails?
Finns i färgerna nedan och kostar väl ungefär lika mycket som Isadoras nagellack kostar vanligtvis, har kikat på dom ett antal gånger men jag har inte mer plats hemma för nagellack. Måste rensa bland mina gamla för att tillåta mig själv att köpa lite nya! :)

Lily Lolo Lash Alert Mascara & Natural Lipstick

Publicerat: 2013-06-09 kl: 21:22:24 i Make-up
För ett himla bra tag sen fick jag Lily lolos Lash Alert mascara samt två av deras då nya läppstick hemskickade! Mascaran har jag faktiskt inte ens öppnat än, den står på tur efter den jag har igång nu. Läppstiften har dock använts flitigt, tyvärr hittar jag inga kort på dom på men de är grymt snygga, uppbyggningsbara i olika styrkor och sitter på hela dagen. Jag älskar dom!

Easy Ombre Leaopard Nails

Publicerat: 2013-06-09 kl: 15:55:00 i Naglar
 

Prinsessbröllop & matplaner

Publicerat: 2013-06-08 kl: 15:54:51 i Dagbok
Slappardag inomhus eftersom vädret är lite småtråkigt, sitter och kikar på Prinsessbröllopet och är som alltid lite smårörd. Älskar det här med alla vackra klänningar, prakt och glitter! Snart dax att förbereda kvällens mat med, på tal om det, ska ta och skriva upp lite recept som jag ska skriva in här sen med! Har en massa nya bilder som jag inte lagt in från kameran.

Veckans serie #13

Publicerat: 2013-06-07 kl: 13:19:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
Hart of Dixie är ytterliggare en sån där serie som jag drömmer mig bort med. Jag älskar Zoe och alla andra karaktärer som omger henne i lilla byn hon kommer till efter att hennes dröm om ett jobb vid stora fina sjukhuset i storstaden New York.
Varje avsnitt är 40 minuter långt och sänds just nu en gång i veckan. Det finns än så länge två säsonger ute!

Smokey Blue Galaxy Eyes

Publicerat: 2013-06-05 kl: 10:12:00 i Make-up
 

Selena Gomez Come & Get It makeup, hair by Lilcammo93

Publicerat: 2013-06-04 kl: 15:20:00 i Make-up
 

Days are fully planned

Publicerat: 2013-06-04 kl: 08:21:00 i Dagbok
Idag är verkligen en dag då det är full rulle tills på kvällen! Frisören på morgonen (han är supersnäll som öppnar lite tidigare för att hinna med mig), sen lunch, jobba och iväg till sommarstugan för att göra iordning inför min systers student som inträffar på onsdagen! Ska bli kul att återse och uppleva hennes student, hade ju min egen för ett år sen. Åhh vad kul det var! :)

Chocolate Sauce & Sprinkles Nail Art

Publicerat: 2013-06-03 kl: 13:19:58 i Naglar