Bildag alltså...

Publicerat: 2014-10-31 kl: 17:56:00 i Barnen & Sömn
I bilen och påväg hem till Mattias bror, i bilen känns det som om jag har spenderat hela dagen! Kört hit, dit och lämnat här, hämtat där osv osv. Rätt lagom trött på att åka bil nu med andra ord! 
Den här lille mannen bjöd i alla fall på en liten sovmorgon imorse! Vi har börjat kriga mot honom på natten nu, för att försöka få lite längre sammanhängande sömn både för honom och för mig. Mattias åker ju iväg till Kina igen imorgon så han om någon av oss har ju verkligen chansen att sova hela nätter ett tag!
 

Pulverdoserare

Publicerat: 2014-10-31 kl: 10:04:00 i Mat & Amning
Hela den här grejen med smarta pulverdoserare är ju krånglig! Nästan lika stor djungel som med barnvagnar och babyskydd... Men smart som jag är upptäckte jag mitt torn från Body Science i ett av alla köksskåpen och varför inte lika gärna använda det till ersättningspulver istället för den grymt dumma andra pulverdoseraren jag köpt? Den som gömmer sig mellan pulvertornet och ersättningen är en rund burk med tre olika fack för att kunna ha erästtningspulver i. Men den "läcker" pulver mellan facken när man ska hälla över de i flaskan och dessutom sitter hålet på locket för långt ifrån kanten för att kunna få ut allt pulver smidigt. 
 

Över 4 strecket!

Publicerat: 2014-10-30 kl: 13:52:50 i Barnen & Utveckling
4060g, 53 cm lång och nu är andra dosen vaccin avklarad! Sprutorna var såklart inte sådär jätteroligt... Blev en del tårar och gråt men det gick ju fort över när man fick lite socker efter också. Tröttmössan somnade ju efter vi kommit hem och jag sjungt bä bä vita lamm ungefär sådär tusen gånger. Vaknade efter att vi ätit och sen skickade jag in Mattias för att mata och söva igen. Han är så trött! 

Lite mer bra tips fick vi också men mer om det i ett inlägg längre fram för er som också har prematurer och undrar! 
 

Skoputjämnare och flikar som är i vägen...

Publicerat: 2014-10-30 kl: 08:49:00 i Mat & Amning
Alltså hur har jag kunnat missa den där smarta fliken förut! Jag har inte förstått att man liksom ska dra av skopan däremot så man får en helt perfekt måttad skopa. Hur dum kan man vara? Det står ju till och med på förpackningen att det är det den är till för! Jag som bara tyckte den var irriterande och ivägen när man skulle trycka ut kanterna för att kunna komma åt pulvret. Tacka vet jag att man känner sig bra dum när man vänder på paketet och fattar... 
 
Dessutom har HIPP en skophållare på andra sidan paketet! Varför har inte alla andra tillverkare också detta?! Supersmidigt ju att bara stoppa ner den och sen försluta påsen igen. Förstår inte hur jag har kunnat klara mig utan det heller tidigare! 
Har ni gjort något liknande? Berätta gärna så jag slipper känna mig själv i dumheterna! 
Vad använder ni andra för någon ersättning förresten? Om ni nu använder ersättning såklart och ni får gärna skriva varför ni valde just den sorten! 

Mobil över skötbordet?

Publicerat: 2014-10-29 kl: 16:52:48 i Barnen & Prylar
Vill så gärna ha upp någon form av mobil över skötbordet. Men hur ska man göra när vi varken har hyllor eller kan borra i väggarna själva (tror inte man får det i en hyresrätt i våtutrymmen eller hur är det)? Såg ju bara reaktionen på Hjalmar idag, gud vad roligt det var att ligga och kika!
 
Så hur har ni gjort det? Såhär ser det ut vid vårat skötbord, i ett annat rätt så trökigt badrum... Ser fram emot en stamrenovering eller nästa lägenhet (eller villa?), och ett lite modernare badrum. Men tålamod är vår bästa vän, det ska ju vara perfekt och sen dessutom ska man ha råd! 

Förevigade digitalt

Publicerat: 2014-10-28 kl: 16:18:33 i Barnen & Vardag
Nu har vi varit iväg nästan hela dagen! På hemväg nu och oj vad trötta alla tre är. Tror inte det dröjer länge innan vi slocknar i soffan.
 
Äntligen har det blivit av att ta kort på Hjalmar och fått träffa Sofia! Vi har pratat till och från ända sen jag skrev på Facebook att vi låg inne för att vattnet gick. Hennes tredje barn, Tilde föddes också prematurt så jag har fått mycket råd och stöttning därifrån när personalen inte varit bra på att svara!

Äntligen är det beställt!

Publicerat: 2014-10-27 kl: 15:39:47 i Mat & Amning
Idag har vi beställt ringar! Tog oss bara sådär nästan ett helt år innan vi faktiskt fixade förlovningsringar. Känns ju lagom segt! 
Den här killen har dessutom accepterat bytet av ersättning utan att vi behövt fasa över! Himla skönt när det inte krånglar utan det funkar direkt. Nu är bara frågan vad vi ska göra av all annan ersättning. Någon som behöver eller vill ha Nan Sensitive?

Denna ersättningsdjungel

Publicerat: 2014-10-27 kl: 08:28:00 i Mat & Amning
Igårkväll drog den här lilla killen världens kaskadspya. Inte sådär jätteroligt när vi tänkt tanken förut att byta ersättning eftersom han småspyr av NAN sensitive... NAN HA funkade hyfsat men han blev så himla hård i magen av den. Så nu tänkte jag försöka mig på hipp. Dyrare men förhoppningsvis bättre! Ska bara se till att fråga om dom inte kan ta in tetror på dom i affären också för har vi väl gått över till en ny sort är det ju dumt att blanda med en gammal. 
 
Konstiga är ju att vanliga NAN som finns på tetror går också jättebra. Himla intressant hur det kan vara så olika med olika sorter! 

Kamerasugen...

Publicerat: 2014-10-26 kl: 17:23:00 i Dagbok
Jag är så äckligt sugen på en ny kamera, systemkameran släpar man ju inte med sig ut och mobilkameran i sig är ju inte dålig men de bilderna behöver en del efterbehandling innan de går att lägga upp för att se bra ut... Vet ju att härliga Vanja har en superkamera och såklart blir man lite såld på att hon gillar sin så mycket. Men att få ut i butik och klämma och känna på vilka modeller som finns och vilka extra funktioner de har. Ja gud, sen är ju jag Sony nörd i grund och botten så för mig funkar ju Sony skitbra (om inte helt bäst).
Just nu står den här högst upp på önskelistan, en Sony Cyber-shot DSC-RX100 II. 
Nej, bäst att sätta igång med disken innan lilleman vaknar! 
 

Härlig nattsömn

Publicerat: 2014-10-26 kl: 08:50:52 i Mat & Amning
Morgon hemma hos oss! Sovit extremt bra inatt, matade sista gången vid ett när vi gick och la oss, sen vid fyra fick han ytterliggare 90 ml och tydligen somnade inte han om efter det... Jag sov som en stock! Mattias matade 60ml till innan de somnade halv sju, sen vaknade lilleman igen vid åtta (nio egentligen då) så han har sovit jättebra! Så skönt med att det inte bara behöver vara krångelnätter.
 

50kr gratis blöjor

Publicerat: 2014-10-25 kl: 15:45:39 i Barnen & Vardag
Idag var vi verkligen inte morgonpigga! Eller ja, Mattias och Hjalle gick ju upp och myste lite i soffan med mat och kollade på tv medans jag somnade om. Tror klockan hann bli närmare tolv innan jag faktiskt drog av mig täcket och klev ur sängen! Det är så rackarns kallt i lägenheten när vädret slår om, elementen hinner ju inte med helt så ibland vill man verkligen inte lämna värmen som är under täcket. 
Dagens uppdrag är en promenad bort till kvantum för att vi fick hem en rabattkod för blöjor... Jag menar, 50kr rabatt tackar man inte nej till när man gör åt med ca 10 blöjor sper dygn! 

Hur ser era rutiner ut?

Publicerat: 2014-10-24 kl: 23:26:00 i Barnen & Sömn
Hur har ni det med sömn och sovvanor? Just nu har vi ingen rutin what-so-ever. Men jag känner att det vore väldigt trevligt att faktiskt kunna få in en rutin. Men först och främst är jag nyfiken på hur ni har det. 
När lägger ni era småbarn? Hur länge sover de och äter de på natten eller hur länge gjorde dem det osv?

Konstaterade det idag att det är ju lite svårt att försöka få in någon annan i en rutin när man inte själv ens har en rutin som man följer enligt klockan osv. Samtidigt är det ju väldigt skönt att kunna vara lite flexibel så att inte världen rasar samman bara för att det inte blev som det brukar vara! Men nej, ta tag i mina egna sovvanor och se till att komma i säng hygglig tid istället för 1-2 på nätterna nu kanske är ett bra första steg.
 

Hej diskmaskinen!

Publicerat: 2014-10-24 kl: 07:16:00 i Dagbok
Vi ska få en diskmaskin insatt! Eller ja, det är ett tillval (standardhöjande utrustning) hos skövdebostäder. Men nu börjar mina knogar att torka upp efter allt diskande det blir med flaskor hit och flaskor dit. Inte nog med det så måste ju vi äta också och då blir det ju massor med disk efter matlagning utöver detta... Förstår inte varför vi har väntat såhär länge med att beställa arbetet. Hur klarar man sig utan diskmaskinen?!
 

12 veckor och 2 dagar

Publicerat: 2014-10-23 kl: 16:27:25 i Barnen & Utveckling
Tredje eller är det fjärde BVC besöket? Ja vi var i alla fall på BVC idag igen, mäta och väga stog på schemat. Mattias och jag har som lite egen tävling innan vem som gissar närmast på vad han väger och hur lång han är. Dagens gissningar var 3750 (jag) och 3800 (Mattias). Vågen stannade på 3740g och måttstocken på 53cm. Så det går ju framåt med stormsteg!
Vi pratade även om det här med smakportioner och lite sånt men mer om det i ett annat inlägg längre fram! 
 

Skulle kunna äta upp den!

Publicerat: 2014-10-23 kl: 08:13:00 i Inredning
Har upptäckt världens mest godaste doftande handtvål! Fy bubblan vad trevligt det är att apoteken har lite mer utöver en massa läkemedel nuförtiden. Dessutom är det ju bara extra trevligt att man är klubbmedlem också så man får lite extra bonus. Kommer ju springa där titt som tätt om de fortsätter med sådana här god-doftande härligheter. 
Det enda jag har att klaga på är att jag hade velat ha förpackningen i mörkare plast (tänkte använda den till diskmedel sen). 
Så behöver ni ny tvål, spring iväg till apoteket hjärtat! Finns i fler dofter med. Har lite dålig koll på vilka dock...

Nya tapeter

Publicerat: 2014-10-22 kl: 07:55:00 i Dagbok
Nu har vi valt  ny tapet - igen. I sommras bestämdes den första tapeten vi ville ha i sovrummet och nu har vi fått byta (tapetseringsjobbet har dragit ut på tiden och tur var väl det, den gamla tapeten kändes inte bra längre). Förhoppningsvis blir det nu lite mer romantiskt rosa, lila och vitt i sovrummet om jag nu får bestämma. Vilket jag med största sannolikhet får nu när jag kommer vara hemma mest. 
 
Annars känns det som vi äntligen börjar komma iordning i lägenheten! Har dock tagit oss några månader sen vi flyttade in (i slutet på juni)... Men sen var vi ju iväg till Kina och jag har spenderat massa veckor på sjukhus med Hjalmar. Inget direkt roligt men ett måste, så när vi kom hem kändes inte lägenheten riktigt som mitt hem. Bara det var ju rätt jobbigt! Vi försöker dessutom fortfarande att komma in i lite rutiner och det verkar som att det kanske är lite på väg... 

Ok stämplad i baken!

Publicerat: 2014-10-21 kl: 22:21:00 i Mat & Amning
Nu har jag nog helt bestämt mig. Varannan gång blir det flaska nu i alla fall, det är så vi har kört idag och det funkar bra än så länge. Sen får vi väl se, nattetid är det ju lättare att slänga fram bröstet än att gå upp och göra ersättning eller värma på bröstmjölk. 
Imorse tog vi en riktigt skön sovmorgon men var ändå uppe och klara för avfärd till sjukhuset klockan tolv! Efter ultraljud på Hjalmars hjärta är han numera också helt "godkänd" eftersom både ductus och den andra gången mellan kamrarna hade växt igen! 

Tjatar hål i huvudena på er...

Publicerat: 2014-10-20 kl: 20:59:00 i Mat & Amning
Alltså det här med amning nu igen... Visst nu blir han ju mätt och nöjd på kvällen (verkar så i alla fall). Men hur kul är det att hålla på och amma, amma, amma hela kvällarna? Jag orkar inte och vill inte hålla på så samtidigt som jag vet att vart jag än vänder mig kommer alla vilja att man ammar för att det är det bästa osv.
Tänker i alla fall ta upp det igen när vi ska till BVC igen på torsdag, då är också dags för vägning och mätning! 
Ska försöka få till det med lite mer hemmafix nu i veckan när vi inte har tusen saker inbokade, lite mer städning och sen möjligtvis ett köp av taklampa till vardagsrummet? 

Inte så liten längre

Publicerat: 2014-10-18 kl: 14:26:00 i Barnen & Utveckling
Måste verkligen bli bättre på att blogga igen alltså!
Sista BVC besöket visade vågen på 3410 och måttbandet 51 cm. Min lilla bebis känns inte sådär jätteliten längre! 
 

Glöm inte cellprov!

Publicerat: 2014-10-14 kl: 13:19:00 i Dagbok
Har idag varit iväg och lämnat cellprov. Första gången jag satt i gynstolen sen förlossningen, lite läskigt men gick hur smidigt som helst och gjorde inte det minsta ont! Så en påminnelse till alla tjejer där ute, glöm inte att gå och lämna cellprov, jag hade lätta förändringar i våras så nu följer vi upp det. Förhoppningsvis är det inget men eftersom resultatet var svårtolkat då (kan bero på graviditeten) så har vi lite extra koll! 
 
 

Titta han ler!

Publicerat: 2014-10-13 kl: 15:42:00 i Barnen & Vardag
Vilar upp oss i soffan till The fault in our stars, tvätt mellan 16-21 men det kan vänta! Om inte så kommer Mattias hem efter fyra så då kan kan få starta tvättmaskinerna så hänger jag upp den sen. 

Blev inte riktigt som det var tänkt

Publicerat: 2014-10-10 kl: 12:12:00 i Barnen & Vardag
Den här förmiddagen blev ju inte riktigt som jag hade tänkt igår... Min mamma kommer förbi strax på lunch och besök för att hälsa på Hjalmar. Lägenheten ser ut som en orkan har dragit igenom och jag hade tänkt att hinna duscha, diska och plocka lite nu under förmiddagen. Istället imorse efter att vi ätit frukost (läs bara Hjalmar) så somnade jag om och Mattias och Hjalle hade gått upp själva. Med andra ord vi är inte riktigt i fas. Skickade iväg Mattias för att handla eftersom det också behövs, jag tänkte hoppa in i duschen men lilleman här var inte nöjd med att sova någon annanstans än på mig så här är jag fast ett tag. Inte mig emot! Är ju bara mamma, hade kunnat vara tusen gånger värre med vem som kommer på besök! 
 

Pyjamas bonanza!

Publicerat: 2014-10-09 kl: 17:14:00 i Mat & Amning
Gick loss lite inne på Kappahl förut idag, pyjamasar är något vi verkligen behöver (behövt?). Så allting förutom bodyn som ligger längst upp till höger (lindex) kommer från Kappahl och är blandat lite Next och Newbie... Stjärnmönstrade beiga bodyn är väl det enda som inte är pyjamas och det enda i storlek 56. 50 är fortfarande lite stort emellanåt så han kommer ju ha lite att växa in i som tur är. Annars har jag nog satsat på en större storlek... 
Som jag skrev förut med så vägde han idag 3240 gram, alltså har han gått upp 150 gram på tre dagar. Lite i överkant kanske så nu minskar vi ner på extra maten han får på flaska till en gång om dagen. Fortsätter med det kvällstid eftersom han inte verkar bli helt mätt av bröstmjölken då och då passar vi även på att köra med järnet (niferex) och multivitaminen han ska ha! Återkommer med ett inlägg om vilken ersättning vi använder sen också och vad vi har provat (haft en hel del problem med spyor i samband med vitaminerna).

Första riktiga besöket på BVC

Publicerat: 2014-10-09 kl: 11:27:00 i Dagbok
3240gram väger lillprinsen nu och vi har precis avverkat första riktiga BVC besöket samt matning i väntrummet! Tänker nog belöna Hjalle med lite nya kläder...50 cm lång är han också! 1 cm på 3 dagar(!)
 

Bröstmjölk och mat...

Publicerat: 2014-10-08 kl: 15:05:00 i Mat & Amning
Det här med bröstmjölk går att prata om i all oändlighet. Jag har nu över 30 flaskor i frysen med mjölk som är fyllda från 100ml och uppåt till 130 om inte lite me i varje flaska. Därför har jag bestämt mig för att donera en viss mängd bland annat för att jag vet hur viktigt det är för små barn att få bröstmjölk från början och dessutom fick Hjalmar det innan jag fick ut mjölk så han fick min istället. Kan jag göra samma sak för någon annans barn och ge dom en bra start på livet är det toppen! Så ni som har barn under tre månader (tror bara det är så små barn det gäller) och känner att ni vill donera mjölk kontakta närmaste sjukhus så hjälper dom er tillrätta med vart ni ska vända er! Det är supervärdefullt med mjölk den första tiden.
 
Nu återstår att se om jag är godkänd som donator bara, hälsodeklaration och invänta vad dom säger uppe på neonatal! Blodprovet och hälsodeklarationen var inga problem, var väl snarare lite frågetecken kring att jag varit i Kina i en vecka i år... Håller tummar och tår för att den kan doneras, för i min frys får den inte plats! 

Senaste veckan

Publicerat: 2014-10-07 kl: 15:02:00 i Neonatal
Nu har jag inte skrivit på ett bra tag! M har kommit hem och allting har liksom snurrat runt att få in nya rutiner nu när han är hemma och utöver det försöka få upp vikten på lilleman som har stårr och hackat lite senaste veckan. 
Hur som helst, vi är nu helt utskrivna ifrån Neo så nu är nästa besök med sjukvården via BVC! Några mer läkartider har vi inbokat uppe på sjukhuset för att bland annat kolla upp hjärtat och göra hörseltest.