Förkylda Hjalmar

Publicerat: 2015-03-25 kl: 07:55:00 i Barnen & Vardag
Kolla in en trött och ynklig förkyld kille, igårkväll vart det feber både hos honom och mig. Idag har hostandet och snörvlandet fortsatt, en mycket gnällig liten man som bara vill mysa, bäras och sova... Det tär lite på en att se honom sån samtidigt som det är massor att njuta av, han är ju inte så mysig annars nuförtiden.
 
Men idag kommer pappa hem igen, trött som få anar jag efter att han jobbat natt två nätter nu så det blir inte mycket till avlastning för mig idag. Tur det är en dag imorgon när båda männen i vårt hushåll förhoppningsvis är piggare! 

Välkommen våren!

Publicerat: 2015-03-24 kl: 23:02:00 i Dagbok
Äntligen är solen och värmen tillbaka! Vi har ränt runt hela stan idag bara för att jag skulle kunna köpa physiomer babymist men den är ju fasiken slut på vartenda apotek i hela Skövde! Dessutom slut hos leverantör så jippi.... Tack vare världens bästa grupp på facebook fick jag till slut tips om att den fanns att beställa på nätet (där den fanns i lager också). Så nu inväntar jag bara att den ska dimpa ner i brevlådan de närmaste dagarna.
 
Syster min hörde av sig förut idag, undrade vad vi gjorde vilket brukar betyda att hon har tråkigt och vill ha Hjalmar sällskap. Vi slog följe på promenaden in och runt i stan, det inhandlades islatte (gud vad gott) och sen tog vi en sväng förbi vår mamma innan vi vandrade hemåt igen. Det är så himla skönt att ha familjen i närheten, bara att slå en pling och svänga förbi när man vill ha lite sällskap eller miljöombyte. Utan det hade jag nog gått under när Mattias jobbade i Kina.... 
Bilden står Amanda för och ni ser också superstiliga Gizmo som förmodligen är den största knähund jag känner. 

Vecka 15

Publicerat: 2015-03-24 kl: 22:29:05 i Gravid med nummer två
Vecka 15 är här! 
Illamåendet har kommit tillbaka med buller och bång, j*vla progesterongel! Har som tur är inga känningar av foglossning än, det kom ju redan i vecka 16 när jag var gravid med Hjalmar. Annars går det rätt bra, jag har inte varit sådär supertrött som jag har varit rädd för att jag skulle bli av gelen också... 
 
Jag har faktiskt inte så mycket mer att skriva, det känns som det mesta liksom flyter på och att den här går snabbare än förra är verkligen något som är säkert. 

Ikea Charmtroll

Publicerat: 2015-03-19 kl: 10:10:00 i Barnen & Prylar
Men alltså bara kolla vilka söta och urgosiga påslakan och filtar, lakan och badlakan. Ikea, ni har nog fasiken gjort min stora favorit! Kollektionen släpps inte förens i April... Skulle det råka dyka upp ett paket med dessa ursöta saker hem till mig redan nu eller då så vore det ju så himla trevligt! Hjalle har ju inte sovit med täcke än utan vi har bara kört filt men jag skulle verkligen vilja bädda både han och Knodd´s säng med detta!
 
Nyhet! CHARMTROLL påslakan för spjälsäng, 50% bomull/50% lyocell, 129 kr, CHARMTROLL täcke/filt 129 kr, HJÄRTEVÄN påslakan baby, prickigt, 100% bomull, 99 kr, ÄLSKAD babyfilt 100% bomull, 99 kr, ÄLSKAD bäddset för spjälsäng, 3 delar 149 kr.
Nyhet! CHARMTROLL täcke/filt 129 kr, ÄLSKAD babyfilt 100% bomull, 99 kr, ÄLSKAD bäddset för spjälsäng, 3 delar 149 kr. CHARMTROLL mjukleksak, elefant 29 kr.
Bilderna är lånade ifrån Ikea Livet Hemma.

Vecka 14

Publicerat: 2015-03-18 kl: 13:00:42 i Gravid med nummer två
Nu har vi gått in i vecka 14! Magen ser ni på bilden ovan och jag har spenderat mestadels av veckan med att sova, försöka hitta energi och hoppas på att illamåendet ska börja gå över nu. Ungefär runt den här tiden försvann ju illamåendet när jag var gravid med Hjalmar. 
 
På tal om Hjalmar, eftersom han blev född redan 29+1 så bokade min Bm in ett besök hos deras överläkare hos specialmödravården. Vi bestämde egentligen inte någon specifik plan för att hålla koll på att allting går som det ska mer än att jag ska försöka hålla koll själv. Om jag tycker att jag har mer sammandragningar/förvärkar var det bara att höra av sig för att kolla så inget hade påverkats.
Vi mätte även livmoderhalstappen (vi fick se bebis!), fick recept utskrivet på progesteron gel som ska tas varje kväll innan natten fram tills vecka 34 (alltså totalt 140 gånger)... Hämtade ut 30 engångsförpackningar och fick betala härliga 700kr och då hade jag precis börjat få rabatt. Egentligen skulle dom kostat mig 900. Känns ju sådär lagom kul att ha sånt att se fram emot...

Vecka 13.

Publicerat: 2015-03-11 kl: 08:39:00 i Gravid med nummer två
Välkommen vecka 13! Inlägget kommer lite sent, vi byter vecka på måndagar... Inväntar att den stora tröttheten ska släppa taget om mig! 
Än så länge känns det som om de har två graviditeterna har skiljt sig som natt och dag... Jag kommer ihåg att jag mådde illa förra gången med, men inte såhär illa! Lergigan comp är min ständiga följeslagare, apelsinjuice och liknande som var så gott förra gången ger mig kväljningar. Precis som tandkräm... Fattar inte hur irriterande det kan vara, provar tandkräm efter tandkräm men alla har konstiga smaker än så länge. 
 
Magen är väl egentligen rätt obefintlig, det putar lite mot hur det var innan jag blev gravid men inte sådär tydligt. Den känns större än sist dock, för er som vill jämföra, såhär såg min mage ut i vecka 13 med Hjalle.
Kollar man på bilderna nu är det ju ingen större skillnad men det känns så...
 

Knodd nummer två!

Publicerat: 2015-03-08 kl: 09:57:00 i Gravid med nummer två
Nu kan jag äntligen berätta för er också! Den stora, stora anledningen att det varit så tyst är för att jag är gravid - igen. Illamåendet har varit hemskt den här gången, så hemskt att jag fått lergigan comp utskrivet och orken har verkligen varit på botten. Men nu börjar både orken återkomma och illamåendet att släppa, så nu hoppas jag verkligen att jag ska orka blogga igen! 
Så välkommna tillbaka och jag hoppas ni har haft en härlig start på er söndag!