Wedding Make-Up Tips

Publicerat: 2013-07-29 kl: 13:58:00 i Make-up
 

How to Fix Common Sunset Problems In Photoshop - Phlearn

Publicerat: 2013-07-28 kl: 15:22:00 i Foto
 

2013-07-27

Publicerat: 2013-07-27 kl: 16:03:41 i Dagbok
Det är så fruktansvärt varmt ute att man inte vill vistas utomhus! Börjar fundera på hur tusan jag ska klara mig i Turkiet längre fram. Försöker städa lite hemma men det går långsamt, jag behöver dessutom diska och ta tag i pantningen och återvinningen. Tråkiga saker men skönt att ha det gjort! Någon som har bra idé på vad man kan gör för mat ikväll? Matinspirationen är nere på noll.

Nic´s Day Make Up

Publicerat: 2013-07-27 kl: 11:35:00 i Tutorials
 

Veckans serie #18

Publicerat: 2013-07-26 kl: 14:06:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
Devious Maids är en relativt ny serie, producerad av Eva Longoria fylld med en massa härliga skådespelare så som Dania Ramirez (Heroes), Judy Reyes (Scrubs), Grant Show (Melrose Place).
Avsnitten är 40 minuter långa och än så länge har det släppts fyra avsnitt! Lätt att komma ikapp med andra ord, jag har bara sett de två första men efter fem minuter in på första avsnittet visste jag att jag var fast!

Banan Berry Crepes

Publicerat: 2013-07-26 kl: 10:21:00 i Mat
Dom här är seriöst så frukstanvärt goda! Gjorda dom under torsdag till lunch efter att jag hade varit på gymmet. Slurp sa det! Enda jobbiga är att smeten sätter sig som skam om man inte diskar direkt efter så passa på att diska när smeten fortfarande är "blöt" för att slippa skrubba i evighet... 

Turkiet, Bodrum Stad

Publicerat: 2013-07-25 kl: 18:56:35 i Dagbok
Inte alls sugen eller längtar eller så längre! Den 29 augusti drar bästa Johanna och jag iväg till varmare breddgrader (inte för att det är kallt i Sverige eller så men i alla fall). Senast vi var utomlands tillsammans var 2008 när vi var på Malta! Ska bli skönt med en veckas poolhäng och en massa böcker. Måste skriva en lista över vilka böcker jag ska ta med, och börja kolla så det inte blir övervikt på grund av böckerna. 
Det bästa av allt är att hotellet har gratis wifi på hela hotellet så det kommer uppdateras flitigt på instagram (kanske till och med bloggen). Men mest på Instagram och Twitter.

Allergiuppdatering

Publicerat: 2013-07-23 kl: 21:47:56 i Dagbok
Så igår var jag iväg till läkaren för att prata om att beställa lite mer prover för att kolla upp mina allergier, dessutom fick jag ett recept utskrivet för allergi mot blommande gräs/gråbo/pollen och lite allt möjligt. Så nu ska jag testa dom tabletterna och se om det hjälper för mig att kunna, exempelvis andas normalt när jag anstränger mig utomhus under våren och sommaren samt slippa snörvla och nysa som om jag vore förkyld!
 
För mina andra allergier bokades det in ett blodprov, vilket jag betvivlar kommer visa något eftersom det inte gjorde det när jag var liten. Jag vet att det har utvecklats mycket i teknik och sånt men om det inte har visat sig förut varför skulle det göra det nu? Jag vet ju vad jag reagerar på men det vore skönt att se om det faktiskt blivit värre eller jag bara "fått för mig det". 
 

Jamies Olivers Booby Pasta

Publicerat: 2013-07-22 kl: 11:38:00 i Mat
 

Ljudbokstips Storytel!

Publicerat: 2013-07-21 kl: 16:06:37 i Boktips
Via en buzzadorkampanj har jag de senaste två veckorna (kanske till och med tre), kunnat lyssna på en obegränsad mängd ljudböcker via Storytel. Jag bara måste hylla denna app/tjänst för det är helt fantastiskt! Jag som åker buss fram och tillbaka till jobbet samt har en bit att promenera fram och tillbaka till bussen så har jag perfekt tid att lyssna på. Jag vill ju egentligen läsa böcker men jag blir åksjuk om jag läser när jag åker buss eller bil och läsa när man går promenader är ju kört!
 
Storytel finns som app till mobilen (både Android och iPhone), Man kan ha fem ljudböcker offline så att man inte behöver streama med mobilinternet och spelaren har en sömnfunktion som gör att den stänger av sig efter 5, 10, 15, 30 eller 60 minuter. Dessutom kan man starta om där man slutade eller i början av Zzzzfunktionen! Jag älskar det eftersom jag dessutom ofta lyssnar på ljudbok när jag går och lägger mig (om jag inte läser vanliga böcker). 
Jag kommer förmodligen att fortsätta med att prenumerera på Storytels tjänster efter att Buzzadorkampanjen går ut. 169kr per månad är ett billigt pris för att kunna ta sig igenom en massa böcker, jag har hittils lyssnat igenom 5 ljudböcker under de tre veckor jag har lyssnat.  

Livet suger lite just nu

Publicerat: 2013-07-19 kl: 22:01:00 i Dagbok
Alltså detta sug! Sjukt sugen på en resa och jag vet att jag kommer ha råd när jag väl får min lön för sommarens jobb, men sen då? Vad ska jag betala hyra med efter att jag har varit ute och rest/inte har något mer jobb? Just nu, just ikväll känns livet lite pissigt... Jag vill ha ett fast jobb! 
Okej nej så negativ kan jag inte vara, det är bara riktigt segt och tråkigt att jag inte kan ha en lösning klar innan sommarjobbet tar slut, visst jag kan vikariera men det ger mig inte en garanterad inkomst varje månad heller och det måste jag fixa på något sätt! Här ska det sökas jobb, hur jobbigt (haha), det än kommer bli!

Veckans serie #17

Publicerat: 2013-07-19 kl: 17:23:00 i Film & Serier
Bildkälla
 
Awkward är en serie som är så sjukt otroligt bra! Jag har dragit igenom alla tre säsonger de senaste fem dagarna. Serien handlar om Jenna Hamilton som råkar ut för en "olycka", får ett gips och skämmer ut sig flera gånger om! Det går inte att skriva rättvisa till den här serien, kolla på första avsnittet och jag kan nästan garantera att ni kommer fastna!
 
Det finns än så länge tre säsonger och varje avsnitt är på 20 minuter.

Fortfarande ressugen

Publicerat: 2013-07-19 kl: 11:13:00 i Dagbok
Idag väntar ett jobbpass som börjar vid fyra, fredagsmys med härliga gänget och sen slutar jag jobba vid 13, imorgon! Tur att jag har kul på jobbet säger jag bara! Har sett till att tidinställa några inlägg, men det verkar ha krånglat den senaste tiden så vi får väl se om de dyker upp eller inte! 
Jag har i övrigt väldigt lite att skriva om just nu, tid att spela in videos finns inte för jag hinner inte redigera just nu! Fortfarande fast i ressjukan, känner jag mig själv rätt kommer det bli en bokning inom en snar framtid. Resa tillsammans med min bästa vän blir roligt och något vi inte gjort sen vi var på Malta 2008! 

Casual Falling Braid

Publicerat: 2013-07-18 kl: 13:29:00 i Hårvård
 

In The Air

Publicerat: 2013-07-18 kl: 11:50:00 i Mat
In the Air är en serie med viner som har lägre alkoholhalt. In the Air finns som rött (Cabernet Sauvignon), vitt (Chardonnay), rosé (Shiraz) och som mousserande med somrig smak av jordgubbar. Vinerna är fruktiga och passar till lättare rätter eller som apéritif och sällskapsvin.
 

In The Air Cabernet Sauvignon

Ett medelfylligt rött vin med karaktär av svarta vinbär och mörka bär med en lätt kryddighet. Passar bra till sommarens grilltallrik eller till en köttgryta framåt hösten. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88963

In The Air Chardonnay

Ett vitt vin med tydlig karaktär av gula äpplen, citrus och mineral med tydlig fatkaraktär. Passar fint till fisk och skaldjur, till kycklingrätten eller för att njuta av som det är. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88797

In the Air Shiraz

Ett fruktigt rosévin med karaktär från jordgubbar och hallon och med toner av vattenmelon och tranbär.Passar bra som apéritif, till matiga sallader, till sommarbuffén eller till lite kryddigare mat. 75 cl. 49 SEK. Art.nr 88939

In The Air Inspiration, mousserande jordgubb

Ett uppfriskande mousserande vin med fruktig doft och smak av jordgubbar och hallon. Passar fint som apéritif eller sällskapsdryck, men också till sallader och efterrätter.

Jag fick hem de övriga tre vinerna förutom rosén för att prova.
Först ut att prova var det mousserande jordgubbsvinet, som vi tog som fördrink innan vi serverade tacos! Mycket lättdrucket, lite väl mycket bubblor om man ska se något negativt. Lätt att man glömmer bort att det är alkohol i eftersom det inte känns så det gäller att man kommer ihåg det innan man sätter sig bakom en ratt!
Betyg 4,5 av 5.
 
Till efterrätten (en god vaniljpannacotta), öppnade vi flaskan med det röda vinet och den passade mycket bra till detta. Men det passar nog bra till det mesta, det var mycket lättdrucket för att vara rödvin!
Betyg 5 av 5.
 
Det vita vinet är mycet gott att dricka som det är under en solvarm middag till en god ceasarsallad med grillad kyckling! Men det passar även bra i sig självt för att njuta undertiden man väntar på att maten ska bli klar.
5 av 5.

Black & White Self Portraits

Publicerat: 2013-07-17 kl: 16:28:00 i Foto
 

Solsemester längtan!

Publicerat: 2013-07-16 kl: 15:11:00 i Dagbok
Har blivit så sjukt ressugen de sista dagarna! Suttit och kikat runt på lite olika hotell på internet, charterresor, priser, olika länder osv. Var till och med förbi resebutiken idag och hämtade några kataloger att bläddra i! Jag är så sjukt sugen på att dra en sist-minuten och bara åka iväg till ett varmt land och ligga framför en pool med en massa bra böcker i en vecka!
 
 

Första lediga helgen på länge (känns det som)

Publicerat: 2013-07-16 kl: 13:24:18 i Dagbok
I helgen var jag ledig hela helgen för första gången sen jag började sommarjobba! Fredagen spenderades i Karlsborg på allsången med Lasse Berghagen! 
Så sjukt mycket folk var det men kameran är lite missvisande, man såg jättebra och ljudet blev precis lagom!
I lördags drog jag mig tillbaka hem till pojkvännen för att vi skulle iväg och grilla med en gemensam vän. Söndagen var lugn med bakispizza (kommer sluta drick i större mängder, ett glas räcker...). Sen körde jag tillbaka hem, då jag tyvärr glömde min mobilladdare hemma hos pojkvännen! Dessutom cyklade jag omkull i lördags vilket gav upphov till att min dator har ett mycket fult skönhetsfel numer... Min mobil som jag höll i handen klarade sig dock utan repor men datorn tog värsta smällen. Ett blåmärke fick jag men jag hade tagit mer blåmärken istället för att datorn skulle fått sig en törn om det varit möjligt!
 
 

Danerys Targaryen Look

Publicerat: 2013-07-16 kl: 10:28:00 i Tutorials
 

Jamie Olivers Perfect Pork Loin Roast with Crackling

Publicerat: 2013-07-15 kl: 17:28:08 i Mat