Fläskpannkaka i ugn

Publicerat: 2013-02-24 kl: 10:32:00 i Mat
Receptet jag utgått ifrån är en hopblandning av lite olika från olika sidor (har gjort det alldeles för många gånger med andra ord)!
 
4 portioner 30 minuter (20 min ugn).
 
Ingredienser:
1 paket bacon
3dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
Serveras med valfri sylt (jag kör på jordgubbssylt och Andreas lingonsylt).
 
Instruktioner:
1. Smörj en långpanna, strö ut baconet och ställ in i ugnen samtidigt som man sätter på den på 225°C (vanlig ugn).
2. Häll i mjöl och salt i en skål, häll på ungefär 3/4 av mjölken och vispa till en jämn smet.
3. Häll på resten av mjölken och blanda till en jämn smet med vispen igen. 
4. Knäck i äggen och vispa tills allting blir blandat igen.
5.När ugnen är varm tar du ur långpannan (ibland blir baconet klart snabbare så håll koll), häll på smeten och ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter till.
6. Olika storlekar på olika plåtar ger olika tillagningstid så se till att pannkakan blir gyllengul innan man tar ut den!
7. Låt den gärna stå i 5 minuter för att den ska sätta sig och skär sen upp i bitar och servera på valfritt sätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback