2012/2013 Nyårsmeny #3 Cheesecake med Surprise!

Publicerat: 2013-01-08 kl: 11:11:00 i Mat
Till efterrätt gjorde vi en supergod cheesecake, istället för den vanliga sp blandade vi också i krossad Daim i smeten så det blev lite godare och ännu mer sockerbomb än det brukar vara ;) 
Jag följde det HÄR receptet med viss modifikation.
 
Fryst cheesecake 10 portioner
 
Ingredienser:
200 g Philadelphiaost
3 äggulor
3 äggvitor
1dl socker
1 msk vaniljsocker
3dl grädde
1/2 paket digestive kex
3 msk halvsmält smör
4 paket Daim
 
Tillvägagångssätt
1. Klä en rund form med löstagbar kant (helst en springform) med platsfolie så att folien hänger hela vägen längs med kanterna.
2. Krossa kakorna i en mortel (det är gott med lite olika storlek på smulorna).
3. Blanda i det halvsmälta smöret och tryck ut smulsmeten på botten av formen.
4. Separera äggvitor från äggulor och häll upp i varsin skål.
5. Blanda äggulorna med philadelphiaosten, sockret och vaniljsockret.
6. Vispa grädden hårt (helst hårt), och vänd ner i philadelphiaosten.
7. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner detta också. Det är viktigt att vända ner för att behålla luften i smeten, annars blir kaken mycket liten till höjd! 
8. Krossa daimen, med exempelvis gummiklubba eller slå mot bänken, vänd ner i smeten.
9. Häll upp i formen och om man vill kan man vika över foliekanterna och täcka över med lite aluminiumfolie.
10. Ställ in i frysen och låt stå min 4 timmar (ska egentligen stå inne i 6 timmar men 4 funkar också jättebra!).
Glöm inte att ta ut ca 30 min innan servering (OBS! tiden beror på hur tjock kaka man har gjort), den ska hinna bli mjuk och ätbar innan den serveras. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback