Puderfrågor

Publicerat: 2011-09-25 kl: 17:23:00 i Make-up
HiiLen har svarat på en del frågor angående puder och här kommer tipsen/svaren. Superbt att själv ha det här i bloggen så man slipper leta upp det varje gång ;)

1. Varför är det bra att ha puder uppepå foundation?
- När man applicerat foundation på huden, så är ytan "kletig" så fort du nuddar det.. Eller kommer åt något, så kommer det att kleta av sig. Därför bör man använda sig av ett puder uppepå foundation.. För att fixera den!  När du applicerat puder uppepå så blir ytan matt och man kan ta på den utan att det försvinner eller kletar av sig. Har du testat att applicera rouge på en yta utan puder? Blir det fläckigt? Ser det smutsigt ut? ojämnt? Det är för att du inte har puder innan! 

2. Kan man använda puder utan foundation?
-ja! Det finns puder anpassade för att bara matta ner, jämna ut hudtonen och ge lite färg! Dessa är allt från lätta till mer täckande. 

3. Finns det olika puder?
- ja! Det finns löspuder, som passar bäst uppepå foundation (för att det är så lätt). kompaktpuder Fungerar också uppe på foundation, Se till att den inte är för tjock i så fall. Ett kompaktpuder är  oftast mer täckande. Och kommer ge mer täckning uppepå din foundation. Och så finns det de pudren som är lätt-tjockt och mer täckande som du inte ska ha foundation under. 

4. Hur applicerar man puder bäst?
- Löspuder och kompaktpuder som ska appliceras ovanpå foundation appliceras bäst med en stor mjuk puderborste. Stoppa borsten lätt i pudret, slå av mot kanten så att det inte blir för mycket. (Annars riskerar du att det kommer se tjockt och kakigt och torrt ut) börja närmast halsan och arbeta dig uppåt i ansiktet med lätta rörelser och lätta drag mot ansiktet, borsten ska nudda huden välldigt lätt. Gärna i lite cirklande rörelser. 
Använd aldrig makeup svamp när du ska applicera puder uppepå foundation, då glider den gärna av.
Puder utan foundation under appliceras bäst på ett ansikte som har primer eller dagkräm under. Applicera sedan med borste för mer naturligt, lätt resultat. Eller med makeup svamp för mer täckande. 
Man kan även använda sig av en puder puff (brukar vara i tyg) då doppar du den lätt i pudret, slår av så de mesta fallaer av och duttar på det uppepå foundation, dra inte!

5. Behöver man ha puder uppe på mineralfoundation?
Inte om det är mineralfoundation i puderform (det finns mineralfoundation i flytande också) , när man snackar om mineralfoundation så är det oftast puder. Då behöver du inte puder uppepå för att få det att sitta.
Men om du har lätt att bli fet i hyn så kan man matta ner med ett puder. Men bäst är att använda något nermattande i mineraler då, tex www.tikei.se (där jag köper min mineralfoundation) har ett så kallat VEIL som du kan applicera under dagen för att matta ner, utan att göra det tjockare och kakigt. SUPER ÄR DE!

6. Hur väljer man färg på puder?
Ett puder som ska vara uppepå foundation bör vara i samma färg. Så likt som möjligt! Ett puder ska inte synas, de ska baaaaara matta ner och fixera. Om du vill få färg i ansiktet, använd istället ett solpuder efter. 
Ett puder som du ska ha i hela ansiktet, utan foundation under.. bör passa din hudton. Testa färgen mellan kindbenet och käkbenet. Det finns även puder som är transparangt, (ingen färg alls) dessa är oftast i löspuder. 

Tips på bra löspuder: 
LOOSE POWDER - Make up store
Löspuder www.makeupfabriken.se

Tips på kompaktppuder (som du kan ha uppepå foundation): 
Selected sheer Pressed - MAC
Transulent matt powder www.eyeslipsface.se
Pressedpowder - www.eyeslipsface.se

Tips på mer täckande puder (som du inte ska ha foundation under): 
Studio Fix - MAC
Dual Foundation - Make up store
Trackback